Drop Down Menu

STUDENTSKI SAVEZ FAKULTETA ZAŠTITE NA RADU

 

SPORTSKO DRUŠTVO  -  "ERGONOMAC"

 

Sportsko društvo "Ergonomac" je sportsko udruženje studenata Fakulteta zaštite na radu u Nišu i radi kao sekcija u okviru Saveza studenata. Sportsko društvo "Ergonomac“ je najstarija sekcija u okviru Saveza studenata, koje je do sada ponelo mnogobrojne titule u malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, stonom tenisu, šahu, ... u okviru različitih rangova i manifestacija. Sportsko društvo "Ergonomac” vrši upis članova, u različitim oblastima sportskih aktivnosti, na početku školske godine. Član Sportskog društva "Ergonomac”, može biti svaki student Fakulteta zaštite na radu u Nišu, koji želi da uzme učešće u radu društva, a pri tome poštuje Statute Saveza studenata Fakulteta zaštite na radu i Sportskog društva "Ergonomac”. U okviru Sportskog društva "Ergonomac”, organizovane su sekcije u sledećim sportovima׃

  • Fudbal (m),

  • Košarka (m/ž),

  • Odbojka (m/ž),

  • Šah (m/ž),

  • Stoni tenis (m/ž),

  • Rukomet (m/ž)

Postoji mogućnost organizovanja i novih sekcija. Studenti sportisti učestvuju na gotovo svim manifestacijama koje fakultet organizuje. Uvek su svuda i na pravom mestu, jer su pokazali da su jedna zdrava ekipa koja ima snage i volje da pomogne razvoj fakulteta, a samim tim i podstakne nove studente da se bave sportom. Ovo je samo jedan deo reči i rečenica o Sportskom udruženju studenata Fakulteta zaštite na radu "Ergonomac" i da su oni oni pravi Zaštitari sportisti.

Plan i program sportskog društva "Ergonomac" proizilazi iz potreba i interesovanja mladih, a sastavljen je tako da svakom svom studentu pruža mogućnost da se bavi sportskom aktivnošću u slobodnom vremenu. Sportsko društvo "Ergonomac" je i sinonim za odličan provod i zabavu – što je i potvrđeno organizacijom mnogobrojnih žurki, putovanja, sportskih manifestacija, a sve u cilju razvijanja i jačanja međuljudskih, kolegijalnih i timskih odnosa. Već duži niz godina naše ekipe uspešno nastupaju na univerzitetskim takmičenjima kao i među studentima vrlo popularnoj Zaštitijadi. Mnogo generacija je prošlo kroz ove ekipe i zadužilo nas svojim trofejima i uspesima, o čemu svedoče brojne osvojene diplome, medalje i pehari. Sada su to već momci i devojke koji čine izvanredan tim, na terenu i van njega, sa fenomenalnom atmosferom koja vlada među njima. Iako čine potpuno zaokruženu celinu, ekipa je otvorena i spremna da primi nove članove kako bi se dobra atmosfera proširila, a uspesi nastavili.