Drop Down Menu

23.11.2023.

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ „ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ”.

У четвртак, 23. 11. 2023. године на Факултету заштите на раду у Нишу, организован је свечани пријем поводом доделе награда најбољим студентима под покровитељством „Фондације Мијаиловић“, на челу са госпођом др Верицом Мијаиловић, супругом некадашњег декана Факултета проф. др Мирослава Мијаиловића.

Детаљније...


17.11.2023.

У петак, 17. 11. 2023. организован је Дан отворених врата у средњој медицинској школи „Др Миленко Хаџић“ у Нишу. Наставници и сарадници бројних факултета и високих школа Универзитета у Нишу  имали су прилику да у непосредном контакту информишу ученике завршних резреда о могућностима наставка  школовања и о смерницама академског образовања.

Детаљније...


17.11.2023.

„Треће савјетовање из области заштите на раду (примјери добре праксе)“

Поводом обележавања Европске недеље безбедности и заштите здравља на раду, Удружење инжењера заштите и здравља на раду из Бања Луке организовало је 17. новембра 2023. године у хотелу Courtyard by Marriott у Бања Луци семинар „Треће савјетовање заштите на раду (примјери добре праксе)“.

Детаљније...


17.11.2023.

КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТ НАСТАВНОГ И НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА У  ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕRASMUS+ КА131

У складу са уговорима о додели наменских бесповратних средстава потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус у оквиру ERASMUS+ програма мобилности KA131 (пројекти број 2022-1-RS01-KA131-HED-000064410 и 2023-1-RS01-KA131-HED-000119613)*, Универзитет у Нишу објављује

Конкурс је отворен до 19. децембра 2023. године у 12:00 часова, а могу се пријавити запослени на Универзитету и свим факултетима Универзитета у Нишу, и то за

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе (Stаff Mobility for Teaching – STA)

  • мобилност наставног и ненаставног особља у сврху стручног усавршавања (Staff Mobility for Training - STT)

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе и стручног усавршавања (комбинована мобилност STA + STT).

КОНКУРС ЈЕ ОБЈАВЉЕН НА ВЕБ СТРАНИЦИ УНИВЕРЗИТЕТА.

Детаљније...


7.11.2023.

НАЦИОНАЛНИ ДАН ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА

У циљу информисања шире јавности о значају постојања организоване заштите од пожара, Факултет заштите на раду у Нишу у сарадњи са компанијом Еликсир Прахово и Ватрогасно-спасилачком бригадом из Ниша, обележио је 7. новембар дан заштите од пожара.

Продеканица за наставу проф. др Евица Јовановић, говорила је о развоју система заштита од пожара у Србији и упознала присутне ученике средњих школа из Ниша, студенте и ширу јавност са дугом традицијом коју Факултет има у образовању инжењера заштите од пожара.

Детаљније...


6.11.2023.

Презентација Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“

У уторак, 06.11.2023.године, студенти Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ су одржали презентацију свог универзитета заинтересованим студентима Факултета заштите на раду.

Детаљније...


1.11.2023.

Посета Лабораторији за заштиту од пожара

Студенти докторских студија са Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ посетили су лабораторије Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније...


25-27.10.2023.

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА – QVO VADIS OSH?

У периоду од 25-27. октобра 2023. године, на Копаонику је одржана Mеђународна конференција о регионалној сарадњи под називом ''Quo vadis OSH?'' у организацији Македонског удружења за безбедност и здравље на раду и партнерских институција из земаља Западног Балкана.

Детаљније...


19.10.2023.

Боравак студената са Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ на Универзитету у Нишу

У оквиру реализације програма размене студената између Универзитета у Нишу и Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“, Факултет заштите на раду у Нишу је угостио студенте докторских студија са овог Универзитета.

Детаљније...


17.10.2023.

У Научно-технолошком парку Ниш је у уторак 17.10.2023. године промовисан водич “Зелене, одрживе технологије и иновације”, аутора др Ане Вукадиновић, др Милана Протића и др Срђана Глишовића, настао у оквиру пројекта “Предузми идеју” који Иницијатива Дигитална Србија реализује са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД) и који је намењен свима који се интересују за одрживост, проблеме у заштити животне средине и технолошке иновације. Водич је осмишљен с циљем да подржи компаније, организације и појединце у усвајању иновативних технологија које доприносе очувању наше планете.

Детаљније...


13.-15.10.2023.

ОБУКА ЗА ИЗРАДУ ПРОЦЕНЕ РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА И ПЛАНА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА

У периоду од 13. до 15. октобра 2023. године у Нишу, у просторијама Црвеног Крста, одржана је обука за израду процене ризика од катастрофа и плана заштите и спасавања. Обуку је организовао Институт за интегрисану безбедност “Заштита превентива” д.о.о. из Новог Сада.

Детаљније...


12.10.2023.

У циљу успоставе сарадње, 12.10.2023. godine, декан и продекан за науку, Факултета заштите на раду у Нишу, посетили су Информациони Приступни Центар Кореа - Србија - СКИП (Serbian-Korean Information Access Center) у Нишу у згради Народног универзитета, који ради у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Детаљније...


10.10.2023.

У Београду је 10. октобра 2023. године, у MTS дворани, одржана друга по реду конференција SPLET TECH https://www.splet.rs/. SPLET Tech конференција се изводи у организацији пројеката „Предузми идеју“ и „Србија Иновира“, који су подржани од стране USAID-a. Конференција окупља чланове академске заједнице, осниваче стартапа, инвеститоре, корпорације, државне институције, невладине организације и друге актере иновационог екосистема, који кроз иновативно предузетништво стварају нове вредности за привреду и друштво.

Детаљније...


6-7.10.2023.

International Scientific Conference REGIONAL DEVELOPMENT, IDENTITIES AND INTEGRATION

У периоду од 6. до 7. октобра 2023. године одржана је у Нишу Mеђународна научна конференција Регионални развој, идентитети и демократска интеграција. Конференција је организована од стране Филозофског факултета Универзитета у Нишу и Српског социолошког друштва.