Drop Down Menu

 

15.04.2019.

Заједничка седница Савета за безбедност и здравље на раду Републике Србије и Републике Мађарксе одржана је у Београду, у Палати Србије, 15. 04. 2019. Седници је присуствао др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу.


12.04.2019.

На Черкаси иституту за заштиту од пожара, Черкаси, Украјина (Cherkasy Institute of Fire Safety), од 11. до12. априла 2019. године одржана је 10. Међународна научна конференција под називом: “The Theory and Practice of Extinguishing Fires and Eliminating Emergencies“. У уводном делу конференције, путем видео линка, присутнима се обратио др Милан Протић, доцент, продекан за међународну сарадњу. У свом излагању др Протић је изнео основне податке о Универзитету у Нишу и презентовао студијске програме Факултета заштите на раду као и рад лабораторија Факултета. Значајно место у излагању било је посвећено презентацији ресурса и могућности истраживања у Лабораторији заштите од пожара.


12.04.2019.

У периоду од 08. до 12. априла 2019. године, доц. др Дејан Васовић је боравио у Ријеци, у оквиру реализације међународног пројекта CEEPUS III мобилности наставног особља, где је одржао шест часова предавања (2 x 3 часа) на Грађевинском факултету Универзитета у Ријеци.


11.04.2019.

Универзитет у Нишу, као партнер на Erasmus+ пројекту „Boosting Engagement of Serbian Universities in Open Science (BE-OPEN)“, у четвртак, 11.априла 2019. године, организовао је радионицу под насловом „Обука за примену принципа отворене науке и коришћење институционалних репозиторијума“, у сарадњи са колегама Универзитета у Новом Саду.


02.04.2019.

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у Свечаној сали Универзитета у Нишу, у уторак, 02.04.2019. године, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о дуалном моделу студија и Нацрту закона о студентском организовању, на којој су присуствовали и представници Факултета заштите на раду у Нишу.


29.03.2019.

 

У периоду од 25.03. до 29.03.2019, године на Факултету заштите на раду, боравио је др Szymon Ptak са високошколске установе The Main School of Fire Service (Главна ватрогасна школа) у Варшави, у Пољској. Боравак др Ptak-а реализован је у склопу ERASMUS+ програма. У овом периоду урађен је низ експеримената на калориметру за мерење топлотне снаге у Лабораторији за заштиту од пожара.


29.03.2019.

У петак,  29.03.2019. године у Београду је одржан COST (https://www.cost.eu/) инфо дан. Присутне су најпре поздравили проф. др Петар Марин, проректор Универзитета у Београду и проф. др Виктор Недовић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Након тога предавање o COST акцији и бенефитима учешћа за истраживаче одржао је директор COST асоцијације др Ronald de Bruin. У настваку, предавања су одржали Dr Elwin Reimink и Christer Halen из COST асоцијације као и др Братислав Маринковић, национални COST координатор. О својим искуствима на COST акцијама говорили су проф. др Бојан Благојевић, са Пољопривредног факулетета у Београду и др Тијана Лаиновић, са Стоматолошког факулетет у Новом Саду.  Током друге сесије одржана је презентација Marie Skodolwska Curie акција. На COST инфо дану су учествовали представници Факултета заштите на раду у Нишу: др Милан Протић, продекан за међународну сарадњу и др Ана Милтојевић, доцент.


22.03.2019.

У петак, 22.03.2019. године у Media & Reform центру одржан је градски форум под називом „Какву воду пијемо у Нишу“. У оквиру форума предавање на тему Заштита вода: савремени приступи и модели - будући изазови, одржао је др Дејан Васовић, доцент Факултета заштите на раду у Нишу. У оквиру предавања обрађене су актуелне теме везане за значај пијаће воде, доступност водних ресурса, изворе загађивања као и инструменте, односно мере заштите. Посебна пажња је посвећена проблематици управљања водних ресурсима на локалном нивоу, уз уважавање специфичности како притисака на водне ресурсе тако и капацитета локалних самоуправа. Такође, дат је осврт на будуће изазове у области управљања отпадним водама на нивоу сливног подручја реке Нишаве, са посебним освртом на третман отпадних вода града Ниша. Предавању је претходило давање изјава за медије, а након предавања реализована је дискусија са заинтересованим учесницима форума.


22.03.2019.

Факултет заштите на раду у Нишу је потписао Споразум о сарадњи са Удружењем заштите на раду - Београд из Београда. Споразум о сарадњи су потписали 26. марта 2019. године у Београду, у просторијама Удружењем заштите на раду - Београд, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу и Миле Мицковић, дипл. инж. знр. председник Удружења заштите на раду - Београд.

    


22.03.2019.

Одржана Свечана академија поводом обележавања Дана студената Универзитета у Нишу.

У петак 22.03.2019. године, у организацији студентског парламента Универзитета у Нишу, у свечаној сали Универзитета у Нишу одржана је Свечана академија уз многобројне званице: Министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, ректора Универзитета у Нишу проф. др Драгана Антића, команданта копнене војске Србије генерал-потпуковника Милосава Симовића, представника града Ниша на челу са господином Радетом Рајковићем, председником скупштине града Ниша, проректора Универзитета, декана и продекана Факултета и бројних студената Универзитета.

 

 


18.03.2019.

У оквиру међународне сарадње и размене студената са Универзитетом Б.Г.Шухов у Белгороду, од 18.03.2019. године на Факултету заштите на раду у Нишу бораве четири студента Универзитета у Белгороду: Воропаев Валериј, Лобанов Дмитриј, Стјопина Александра и Тујнов Виктор. Током боравка на Факултету планиран је рад студената у лабораторијама као и програм обуке и израда практичног рада који ће се реализовати до средине априла 2019. године. Студенти ће боравити на Факултету до 16.04.2019. године.


15.03.2019.

У циљу помоћи ученицима завршних разреда средњих школа Поморавља за упис жељеног факултета, на 7. Регионалном сајму образовања у Ћуприји, 14. марта 2019. године, представници Факултета заштите на раду у Нишу, заједно са преко 40 високо образовних институција из Србије, представили су наставне планове и програме Факултета, говорили о упису на Факултет, као и о могућностима запошљавања након завршетка студија. Сајам је организован од стране Регионалног тима подршке за науку, образоање и уметност, а под покровитељсрвом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

 


12.03.2019.

У Београду у хотелу Мажестик 12.03.2019.  године одржан је семинар о Безбедности и здрављу на раду у организацији Америчког центра за радничку солидарност AFL-CIO, Уједињеног гранског синдиката Независност и Савеза самосталних синдиката Србије. Не семинару су говорили Laurie Clements испред Америчког центра за радничку солидарност AFL-CIO и Вера Кондић испред Уједињеног гранског синдиката Независност. Предавање по позиву на тему „Заштита на раду и заштита животне средине у интегрисаном систему менаџмента“ одржао је проф.др Иван Крстић, продекан Факултета. У оквиру семинара, истраживач приправник Факултета Ана Стојковић учесницима је приказала практичне примере израде документованих информација интегрисаног система менаџмента.

 

 


07.03.2019.

На Сајму високих школа и факултета у Крушевцу, 07.марта 2019. године, представници Факултета заштите на раду у Нишу изложили су свој штанд, презентовали студијске програме Факултета, говорили о упису и мобилности студената. Сајму је присуствовало 25 високо образовних институција из Србије и Универзитет у Новој Горици из Словеније.

 


05.03.2019.

Одбрана докторске дисертације Данице Ћирић. мастер инжењера заштите на раду, на Универзитету Виго, Шпанија

Даница Ћирић одбранила је 26. фебруара 2019. године, на Универзитету Виго, Шпанија, докторску дисертацију под насловом “Linking Extreme Precipitation Events and the Associated Moisture Transport”.

Даница Ћирић, је основне и мастер студије са изузетним успехом завршила на Факултету заштите на раду у Нишу, докторску дисертацију је у потпуности одбранила на шпанском језику и добила категоризацију „cum laude”, чиме се истиче изузетан квалитет изложеног истраживања.

Одбрани докторске дисертације присуствовао је и др Срђан Глишовић, ред. проф. у својству председника Комисије за оцену и одбрану докторске дисертације.

 


04.03.2019.

Дан Факултета заштите на раду у Нишу је обележен 1. 3. 2019. године заједничком свечаном седницом Савета и Наставно-научног већа Факултета заштите на раду у Нишу. Седницом је председавао проф. др Милан Благојевић, председник Савета Факултета.

 


28.02.2019.

Представници Факултета заштите на раду из Ниша и Факултета техничких наука из Новог Сада, као две високошколске установе са највећим капацитетима по питању образовања инжењера заштите на раду, 22.2.2019. године одржали су састанак у циљу дефинисања заједничког приступа унапређењу образовања за заштиту на раду у Србији.


27.02.2019.

У част 150 година од формирања прве Техничарске дружине у Србији, Удружење инжењера Србије за корозију и заштиту материјала (УИСКОЗАМ) и Инжењерско друштво за корозију (ИДК) организовали су једнодневни скуп посвећен том догађају. Скуп је одржан у Дому инжењера „Никола Тесла, дана 27. фебруара 2019. На скупу је додељена повеља Факултету заштите на раду у Нишу у знак признања за изузетне резултате и заслуге у остваривању циљева и задатака Савеза инжењера и техничара Србије.

Скуп су отворили председници Удружења проф. др Миомир Павловић и проф. др Часлав Лачњевац. Они су поздравили присутне госте и пригодним речима евоцирали догађања у раду инжењера у протеклом периоду, од оснивања првог удружења до данашњих дана. После поздравних говора одржано је пет предавања.


27.02.2019.

Наставници, сарадници и студенти Факултета заштите на раду у Нишу, 26. фебруара 2019. године, на Сајму образовања „Индекс 2019“ у Чачку, представили су студијске програме Факултета са циљем да средњошколцима омогуће стручнији, квалитетнији и лакши увид у будуће занимање. Манифестацији „Индекс 2019“ присуствовало је 35 високообразовних институција из Србије.


25.02.2019.

Факултет заштите на раду у Нишу је потписао Меморандум о сарадњи са Удружењем заштите на раду Црне Горе из Подгорице. Меморандум о сарадњи су потписали 25. фебруара 2019. године у Нишу, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу и др Зденко Јанковић, дипл. инж. знр., председник Удружења заштите на раду Црне Горе.


25.02.2019.

Делегација професора Факултета заштите на раду боравила је у привредном друштву ''TEHPRO''д.о.о. које је на тржишту услуга препознатљиво по пружању услуга из области: безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине, али и услуга које се односе на образовање и стручно оспособљавање, издавачку делатност, системе менаџмента, техничку заштиту, заступање, судска вештачења, консалтинг и друге правне услуге у овим областима.

На састанку са представницима Друштва за услуге у области заштите „Tehpro“ д.о.о потписан је Споразум о пословно-техничкој сарадњи који подразумева размену знања и искустава добре праксе, заједничке активности у унапређењу система безбедности и здравља на раду, утврђиивању предлога за побољшање националне регулативе, подршку транспозицији међународних стандарда, припреми пројеката од заједничког интереса, заједничком приступу образовању специфичне и шире популације и др.

Такође, потписан је Уговор о остваривању стручне праксе и практичне наставе студената Факултета с циљем упознавања наших студената са конкретним проблемима заштите на раду, заштите од пожара и заштите животне средине у реалном привредном амбијенту и развоја компетенција за њихово решавање у пракси. Поред примене стручних знања усвојених током студија, стицања стручног искуства и одговорности за успешно извршавање радних задатака, студенти ће имати могућност да, кроз сарадњу за запосленима овог привредног друштва, развијају комуникацијске вештине и вештине тимског рада које су неопходне за њихов професионални ангажман и развој у будућности.24.01.2019.

На позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност и здравље на раду, 23. Јануара 2019. године, продекан за науку и инвестиције Факултета заштите на раду, присуствовао је састанку правних лица и предузетника који поседују лиценцу за обављање послова у области безбедности и здравља на раду. Састанком је председавао Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић уз учешће в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марине Фуртуле и директора инспектората за рад Стевана Ђуровића.
 


18.01.2019.

На Универзитету Виго, Шпанија, 11. јануара 2019. године, колегница Милица Стојановић одбранила је докторску дисертацију под насловом “The role of atmospheric moisture transport in major drought episodes”.


27.12.2018.

У периоду од 26.11.2018. до 01.12.2018. године, односно 24.12.2018. године, декан Факултета проф. др Момир Прашчевић, проф др Ненад Живковић и продекан за науку и инвестиције проф. др Миомир Раос, боравили су на на Obuda Univerzitetu, Banki Donat Машинском факултету и факултету инжењерства заштите у Будимпешти у оквиру програма ERASMUS+ и пројекта под називом Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries – NatRisk (573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP). Координатор пројекта је Универзитет у Нишу, а Факултет заштите на раду у Нишу члан пројектног тима.


27.12.2018.

Традиционално, као и сваке године, у холу нишког Универзитета, 26.12.2018. одржан је Новогодишњи концерт у организацији Универзитета у Нишу и Студентског културног центра Ниш.

У препуном холу Универзитета, присутне, међу којима су били и представници нашег Факултета, у свет музике, одвели су бројни учесници: Академски хор под диригентским палицама мр Иване Мировић и мр Зорана Станисављевића, Женски академски хор СКЦ Ниш, бројни солисти, Art family trio, вокална група Нишке девојке и бројни инструменталисти на хармоници, клавиру, гитари и ударљкама.

Најбоље жеље за нову 2019. годину и предстојеће Божићне празнике, упутио је Ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић.


18.12.2018.

На Факултету је од 06. до 07. децембра 2018. године одржана 18. Међународна конференција „Човек и радна средина“, са темом „50 ГОДИНА ВИСОКОШКОЛСКОГ ОБРАЗОВАЊА И НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА У ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА ЗАШТИТЕ НА РАДУ“. Конференцију је и ове године подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Суорганизатори конференције били су: Факултет инжењерства из Порта, Факултет заштите од пожара и цивилне заштите из Софије и Машински факултет из Славонског брода, Универзитета у Осијеку.

  


17.12.2018.

У Загребу, 14.12.2018. године у хотелу Интернационал, одржан је 5. Међународни скуп: НОВОГОДИШЊИ СУСРЕТ ИНЖЕЊЕРА СИГУРНОСТИ и 7. Редовна скупштина Европског удружења инжењера заштите и сигурности (ESSE).

Представници Факултета заштите на раду у Нишу, проф. др Бранислав Анђелковић, проф. др Весна Николић, проф. др Срђан Глишовић, проф. др Татјана Голубовић, проф. др Иван Мијаиловић и проф. др Евица Стојиљковић, активно су учествовали у раду скупа.

На Скупштини ESSE, проф. др Бранислав Анђелковић изабран је за председника ESSE, проф. др Евица Стојиљковић за заменика председника ESSE, а проф. др Весна Николић за члана Надзорног одбора ESSE.


11.12.2018.

ПОДРШКА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ "ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ". У понедељак, 11. децембра 2018. године у 11 часова на Факултету заштите на раду у Нишу, организован је свечани пријем поводом доделе награда најбољим студентима Факултета. Као сваке претходне и ове године, пружена је финансијска подршка најбољим студентима под покровитељством „Фондације Мијаиловић“, на челу са госпођом др Верицом Мијаиловић, супругом некадашњег декана Факултета др Мирослава Мијаиловића, ред. проф. Ове године из „Фондације Мијаиловић“ награђени су студенти: Васиљевић Александра, бр. индекса 15162, са просечном оценом 8,66 и Савић Милена, бр. индекса 15066, са просечном оценом 8,38.


07.12.2018.

У петак, 23.11.2018. године, на Факултету Заштите на раду Универзитета у Нишу, одржана је панел дискусија КЛИМАТОН у Нишу. Панел дискусија Климатон је замишљена као едукатвно-информатвна расправа из области климатских промена у организацији удружења Један степен Србија и подршку Архус центра Јужне и Источне Србије из Ниша и Факутета заштите на раду. Овај програм активности под називом Климатон, подржан је од стране Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији.


06.12.2018.

Иновативни пројекат високошколске стручне праксе „Практична академија“, који смо прошлој години реализовали уз подршку Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе РС и у партнерству са 5 факултета Универзитета у Нишу. Пројекат је препознат  и подржан од стране Града Ниша и Канцеларије за Локални Економски Развој и Пројекте.

За разлику од претходног пројекта који је успешно реализовао праксу у привреди неразвијених општина у окружењу Ниша, наставак пројекта под називом „Практична академија – Ниш“ у свом фокусу има нишку привреду. Пројекат реализује Удружење Каменица у партнерству са Факултетом заштите на раду и Центром за развој каријере студената и научника Универзитета у Нишу.

Данас нам је у Градској кући свечано уручен уговор од стране градоначелника г. Дарка Булатовића, у присуству представника Канцеларије за локални економски развој и пројекте, градских већника и економског савета.

Свечаности су поред наших представника, присуствовали и декан Факултета заштите на раду проф.др. Момир Прашчевић, као и проф.др. Света Цветановић. Практична академија је остала у доброј успомени студентима. Због тога не чуди податак да нам се већ јавило 58 студената од планираних 30. У договору са партнерима, покушаћемо да свим заинтересованим студентима омогућимо праксу.

.


05.12.2018.

У оквиру ERASMUS+ мобилности наставног особља, у периоду од 19.11. до 23.11.2018. године, др Иван Мијаиловић, ванредни професор Факултета заштите на раду у Нишу, посетио је високошколску установуи The Main School of Fire Service (Szkoła Główna Służby Pożarniczej -  Главна ватрогасна школа) у Варшави, у Пољској.

Циљ мобилности огледао се у размени како научног тако и образовног искуства са професорима из поменуте високошколске установе. Уједно, искуства су подељена и са представником са Универзитета за цивилну заштиту при белоруском Министарству за ванредне ситуације (University of Civil Protection of the Ministry for Emergency Situations of the Republic of Belarus) у Минску. Такође, професор Иван Мијаиловић је одржао осам часова предавања студентима Главне ватрогасне школе.


 

05.12.2018.

Факултет заштите на раду у Нишу и предузеће Quadel д.о.о, Ниш потписали су 03. 12. 2018. године Споразум о пословно-техничкој сарадњи у циљу регулисања међусобних односа у пословно-техничкој сарадњи у оквиру делатности које споразумне стране већ обављају. Споразум су потписали Александар Стаменковић, дипл. инж., директор предузеће Quadel и др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета.


26.12.2018.

Иницијални састанак Erazmus+ пројекта SENVIBE (Strengthening Educational Capacities by Building Competences and Cooperation in the Feld of Noise and Vibration Engineering - SENVIBE), одржан је у ректорату Универзитета у Новом Саду, 20. и 21. новембра 2018. године. ,У фокусу сатанка је било упознавање партнера на пројекту, њихово представљање и усвајање задатака и динамике рада на пројекту. Циљ пројект је унапређење капацитета у области буке и вибрација. а координатор пројекта је Универзитет у Новом Саду.

 


14.11.2018.

На свечаној академији поводом дана примирја, 11. новембра, када су 1918. године силе Антанте потписале примирје са Немачком, обележено је 100 година од потписивања примирја у Првом светском рату.

Свечаној академији, под називом "Чији си ти, мали народе српски" у нишком Народном позоришту, на позив градоначелника Ниша, присуствовали су и представници факултета заштите на раду у Нишу.

 

 

 


06.11.2018.

Традиционално, и ове године Факултет заштите на раду у Нишу учествује на Форуму напредних технологија, и то четвртом по реду који се одржава од 6-8. 11. 2018. године, у официрском дому у Нишу. За ту прилику Факултет је организовао презентацију студијских програма и дела опреме са циљем да што боље прикаже своје капацитете и компетенције.

 


05.11.2018.

Презентација Програма сарадње науке и привреде. Фонд за иновациону делатност, 30.10.2018. године презентовао је програм сарадње науке и привреде на Машинском факултету у Нишу, а презенцатији су присуствовале и наше колеге, продекани др Миомир Раос, ванр. проф. и др Милан Протић, доцент.

Програм сарадње науке и привреде осмишљен је да подстакне предузећа из приватног сектора и јавних научно-истраживачких организација да реализују заједничке научноистраживачке и развојне пројекте са циљем да креирају нове производе и услуге, односно иновативне технологије са тржишним потенцијалом.

Кроз овај програм Фонд за иновациону делатност пружа финансијску подршку иновативним технолошким пројектима са јасном визијом развоја, дефинисаним пословним моделом и стратегијом комерцијализације.

Укупан буџет Програма износи 2,5 милона евра. Ближе информације можете пронаћи на сајту фонда: www.inovacionifond.rs


31.10.2018.

У уторак, 30.10.2018. године, у организацији Управе за безбедност и здравље на раду, одржана је Конференција „Спречавање излагању опасним супстанцама“. На Конференцији је говорила Кристина Седлачек, директорка Европске агенције за безбедност и здравље на раду и истакла значај размене искустава и добре праксе између држава.

 


15.10.2018.

У оквиру стратегије интернационализације високошколског образовањa у Републици Србији, 10.10. 2018. године организован је семинар и сајам високог образовања Републике Кине под називом CHINA – SERBIA HIGHER EDUCATION SEMINAR AND EXHIBITION, 2018., у оквиру кинеске иницијативе под називом „Појас и пут“ кроз посебан механизам за сарадњу са земљама Централне и Источне Европе (ЦИЕЗ) под називом „16+1“

На сајму и семинару су учествовали и наставници са Факултета заштите на раду у Нишу ресорно задужени за област науке и међународне сарадње. Том приликом, остварени су многобројни контакти са представницима универзитета у Кини од којих значајан број има студијске програме који кореспондирају студијским програмима Факултета заштите на раду у Нишу (материјали и контакти са сајма могу се погледати код ресорних продекана).

 

CHINA – SERBIA HIGHER EDUCATION SEMINAR AND EXHIBITION

 

  


08.10.2018.

У периоду од 02. до 05. октобра 2018. године у Београду је одржан 41. међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 EXPO. И ове године је Факултет на сајму представио богату издавачку делатност, десет акредитованих студијских програма, као и Пројекат заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима у сарадњи са Академијом министарства унутрашњих послова Републике Бугарске.


05.10.2018.

Имајући у виду да је унапређење интернационализације високог образовања један од приоритета Министарства просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, као и да је у току  планирање активности које Министарство намерава да предузме по овом питању, продекан за науку и инвестиције Факултета заштите на раду у Нишу, 05.10.2018. године,  у оквиру делегације Универзитета из Ниша, присуствовао је радном састанку са темом спровођења и унапређења интернационализације високог образовања у Републици Србији.


02.10.2018.

 

На позив Универзитета науке и технологије и Факултета за инжењерство заштите животне средине из Вроцлава у Пољској, одлуком наставно-научног већа Факултета заштите на раду у Нишу је постао суорганизатор једанаесте научне конференције о интердисциплинарним проблемима у заштити животне средине и инжењерству EKO-DOK 2019, која ће се одржати од 8–10 Априла 2019 у Polanici-Zdrój, https://nowyzdroj.pl/ и која је намењена првенствено младим истраживачима.

Осим нашег факултета, суорганизатори конференције су компанија GELSENWASSER Polska GmbH и Национални истраживачки за мереорологију и управљање водама из Пољске.

У раду конференције учествују и чланови научног одбора са нашег факултета: Проф. др Слободан Милутиновић, Проф. др Татјана Голубовић, Проф. др Амелија Ђорђевић и Проф. др Иван Крстић, као и чланови организационог одбора Аца Божилов и Милена Јовановић, студенти докторских студија.

Све информације о предстојећем научном скупу можете пронаћи на сајту конференције: www.eko-dok.pl/en

Позивају се наставници и сарадници да својим научним радовима допринесу рад конференције.


02.10.2018.

У организацији компанија „Ecomole ltd“ и „ReachSpektrum s.r.o.“ из Чешке Републике и Привредне коморе Србије у просторијама Привредне коморе Србије у Београду, одржан je Форум о управљању хемикалијама 2018 и обука EU REACH Безбедносни листови. Активно учешће на Форуму о управљању хемикалијама имали су професори Факултета заштите на раду у Нишу, продекан за квалитет и издавачку делатност професор др Иван Крстић и професор др Татјана Голубовић. На Форуму су размењена искуства добре праксе у комуникацији у ланцу снабдевања, искуства инспекцијских служби у раду са Безбедоносним листовима у ЕУ и Србији, говорило се о предстојећој регулативи Анекса VIII CLP-a, приказани су успешни примери супституције Супстанци које изазивају забринутост (SVHC) и представљени су сродни прописи (RoHS, CE Знак, Биоциди и др.).

 

 

АРХИВА ВЕСТИ
2017-201
8

АРХИВА ВЕСТИ
2016-201
7

АРХИВА ВЕСТИ
2015-201
6

АРХИВА ВЕСТИ
2014-2015