Drop Down Menu

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

 


Универзитету у Нишу најављује презентацију следећих програма за студирање у Сједињеним Америчким Државама: Фулбрајт (за мастер и истраживачке студије), програм размене Global UGRAD намењен студентима основних студиија, као и могућности похађања свих нивоа високог образовања у САД-у кроз саветодавне услуге Међународног академског центра у Београду.

Презентација програма ће бити одржана у уторак, 2. априла, са почетком у 13 сати, у сали број 8 , приземље зграде Универзитета у Нишу.

Основне информације о наведеним програмима можете наћи у прилогу.


КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА - ФОНДАЦИЈА КОНРАД АДЕНАУЕР

Фондација Конрад Аденауер расписује
конкурс за доделу стипендије за мастер и докторске студије
у СР Немачкој за 2019 годину

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ФАКУЛТЕТЕ

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ УСЛОВА КОНКУРСА

ЛИСТА НЕОПХОДНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР 1

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР 2


КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ - КОНУС

 

СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ ЗА 2018-2019 ГОДИНУ

 

Министарство просвете, науке и технлошког развоја доставља позив Владе Словачке Републике за доделу стипендија за 2018-2019. годину. Пријаве са пратећом документацијом треба доставити до 15.03.2019. године.
Детаљније у ПДФ документу.


Градска општина Медијана расписала је Јавни конкурс за доделу студентске стипендије „Света Петка“.

Право да остваре студентску стипендију „Света Петка“ имају студенти факултета са седиштем у Нишу у саставу Универзитета у Нишу (Грађевинско-архитектонски факултет, Економски факултет, Електронски факултет, Машински факултет, Медицински факултет, Правни факултет, Природно-математички факултет, Факултет заштите на раду, Факултет уметности, Факултет спорта и физичког васпитања и Филозофски факултет), који су уписани први пут у текућој школској години на годину која није прва или завршна на основним академским или интегрисаним академским студијама, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који нису губили ниједну годину током студија и који су према наставном програму високошколске установе на којој студирају положили све испите из претходних година студија и постигли просечну оцену најмање 9,00.

Право на стипендију не може остварити студент који је за текућу школску годину остварио право на стипендију у складу са одлуком надлежног органа Републике Србије или Града Ниша, као ни студент који је у претходним школским годинама остварио право на студентску стипендију „Света Петка“, односно другу студентску стипендију у складу са одлуком надлежног органа Градске општине Медијана.

Приликом одлучивања, кандидати пријављени на јавни конкурс вреднују се на основу постигнутe просечнe оценe свих положилих испита из претходних година студија, према наставном програму високошколске установе на којој студирају, заокругљенe на другу децималу, тако да се кандидат са већом просечном оценом боље рангира у односу на кандидата са мањом просечном оценом.

Кандидати који по вредновању на основу постигнутe просечнe оценe буду једнако рангирани, међусобно се вреднују на основу укупног броја остварених ЕСПБ бодова свих положених испита из претходних година студија, према наставном програму високошколске установе на којој студирају, тако да се кандидат са већим бројем остварених ЕСПБ бодова боље рангира у односу на кандидата са мањим бројем остварених ЕСПБ бодова.

Кандидати који по вредновању на основу укупног броја остварених ЕСПБ бодова буду једнако рангирани, остају једнако рангирани.


Француско - српска привредна комора са задовољством најављује четврто издање Онлајн сајма запошљавања, који це се одржати у склопу Француске недеље, од 15. до 22. новембра, на платформи: www.francuskanedelja.rs.

На овогодишњем онлајн сајму запошљавања који стартује 15. новембра учествоваће 17 учесника, француских и српских предузећа и партнера Коморе као што су Credit Agricole banka, Ubisoft, Adria media, Hutchinson, Atos, Havas, Enel PS, Sitel, Hyatt и још многи други. Тражиће се кандидати најразличитијих профила и интересовања, за рад у маркетингу, банкарству, гејминг индустрији, грађевинској индустрији, IT индустрији, новинарству, енергетици итд.

 


 

 


ОТВОРЕН ВОЛОНТЕРСКИ ПРОГРАМ ЗА ДЕВЕТИ "GREEN FEST"

 

 

“Green fest” позива младе, одговорне и друштвено ангажоване појединце које занимају филм и уметност, екологија и животна средина да се пријаве за волонтирање на највећем “зеленом” фестивалу у региону, који ће се одржати од 13. до 16. новембра у Дому омладине Београда, под слоганом “Пластика није играчка. Промени игру!”.

Сви заинтересовани се могу пријавити слањем кратке биографије и мотивационог писма на  volonter@greenfest.rs  најкасније до 24. октобра 2018. године. Само кандидаткиње и кандидати који уђу у ужи избор биће директно  контактирани.

Изабране волонтерке и волонтери ће имати прилику да развију нове вештине, науче да раде у тиму, упознају нове пријатеље и потенцијалне сараднике. У претходних осам година више од 350 младих је било укључено у волонтерски програм. На овај начин организатори Фестивала настављају са праксом ангажовања младих, који касније могу очекивати и прилику за рад на различитим пројектима. Више информација о позиву је доступно на www.greenfest.rs

Међународни фестивал зелене културе „GREEN FEST“ је највећа "зелена" манифестација у региону југоисточне Европе, посвећена екологији и заштити животне средине, која кроз едукативне, филмске, изложбене и активистичке програме и производе подстиче културу живљења у складу са зеленим вредностима. Током претходних осам година фестивал је посетило преко 65.000 људи.

Фестивал организују Центар за унапређење животне средине и Дом омладине Београда уз подршку Министарства заштите животне средине, Министарства културе и информисања, Града Београда - Секретаријата за културу, Француске амбасаде и Француског Института као и уз помоћ многобројних партнера и пријатеља.

 

САОПШТЕЊЕ "GREEN FEST"

 

POZIV "GREEN FEST"УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ОБАВЕШТАВА СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ДА ЈЕ АМБАСАДА СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА У БЕОГРАДУ ОБЈАВИЛА КОНКУРС ЗА ФУЛБРАЈТОВЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ И ПРЕДАВАЧЕ.

 

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 12. НОВЕМБАР 2018.

 

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА:


 https://rs.usembassy.gov/fulbright-visiting-scholar-program-competition-academic-year-2018-2019-now-open-2/


НА ОСНОВУ ПОТПИСАНОГ ПРОТОКОЛА О САРАДЊИ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА, РАСПИСУЈЕ

КОНКУРС ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ СТУДЕНАТА


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈУ КРАТКОГ ИСТРАЖИВАЧКОГ БОРАВКА У ФРАНЦУСКОЈ – ОБЛАСТ ИСТРАЖИВАЊА: РАВНОПРАВНОСТ ЖЕНА И МУШКАРАЦА И СТУДИЈЕ РОДА

 

 

Председник Републике Француске прогласио је равноправност жена и мушкараца за национални приоритет за време свог петогодишњег мандата. Борба против родних стереотипа и против дискриминације жена у друштву или у породици такође је приоритет француске дипломатије у свету.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији у 2018. години желе да подрже младе научнике и научнице из Србије који се баве питањима равноправности између полова и питањима рода.

Пет стипендија кратког боравка од 15 до месец дана (искључиво у периоду између 25. септембра 2018. и 31. децембра 2018. године) биће додељено српским истраживачима оба пола или стручњацима из ове области за боравак у истраживачком тиму или експертској групи у Француској која се бави овом тематиком. Стипендија покрива трошкове боравка, смештаја и осигурања. Трошкове путовања покривају сами стипендисти.

1) Циљна група: научници оба пола и свих нивоа, који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанди, пост докторанди, истраживачи, предавачи, лекари…), који се баве питањима родне равноправности, стручњаци или представници невладиних организација оба пола који се боре против неједнакости жена и мушкараца у свим областима, истраживачки новинари који истражују ове теме.

2) Области истраживања: студије рода (« Gender studies ») у свим доменима, неједнакост између жена и мушкараца, мултидисциплинарне студијске области које обједињују делове хуманистичких и друштвених наука, историја, социологија, географија, антропологија, економија, право, полтичке науке, укључујући такође и неуро и бионауке.


СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ,
НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

ОБАВЕШТАВА

 

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МЛАДИХ ИСТРАЖИВАЧА
ПРЕКО ПРОГРАМА УНЕСКО / ИСТРАЖИВАЧКИ ПРОГРАМ КЕИЗО ОБУЋИ

СТИПЕНДИЈЕ ДОДЕЉУЈЕ ВЛАДА ЈАПАНА У ОКВИРУ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ КАПАЦИТЕТА ЉУДСКИХ РЕСУРСА

 

 

 

Обавештавамо Вас да је расписан Конкурс за стипендирање младих истраживача преко Програма УНЕСКО/Истраживачки програм Кеизо Обући, који ће финансирати 10 младих истраживача у областима:

- животне средине (са нагласком на смањење ризика од катастрофа),

- интеркултурног дијалога,

- информационих и комуникационих технологија и

- мирног решавања сукоба.

Стипендије додељује Влада Јапана у оквиру Фонда за развој капацитета људских ресурса, са циљем пружања подршке младим истраживачима.

Све номинације се подносе преко Националне комисије за сарадњу са УНЕСКОМ (контакт Националне комисије за сарадњу са УНЕСКОМ налази се на сајту http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php), а рок за пријаву је 30. новембар 2018. године.

Информације о критеријумима за избор, условима и процедурама налазе се на линку: https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/institutional-page/new-launching-cycle-2018

Формулари за пријаву налазе се на следећим линковима:

https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/sites/fellowships.keizo-obuchi/files/file_fields/2018/06/21/Fellowship_Application_form_English_2018.pdf

https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/sites/fellowships.keizo-obuchi/files/file_fields/2018/06/21/Information%20sheet%20English.pdf


- СТИПЕНДИЈЕ РЕПУБЛИКЕ ГРЧКЕ -

 

ИНФОРМАЦИЈЕ О КОНКУРСУ
ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

 

 


- СТИПЕНДИЈЕ КРАЉЕВИНЕ МАРОКО -

 

ИНФОРМАЦИЈЕ О КОНКУРСУ
ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

 

 


КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ - КОНУС 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЕВРОПСКОГ ФОРУМА АЛПБАХ.

 

Генерални конзулат Републике Србије је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проследио позив за пријављивање за стипендије Европског форума АЛПБАХ. Детаљне информације могу се наћи на сајту www.alpbach.org/scholarships. Рок за пријављивање је 30.03.2018. године.

 


КОНКУРС ЗА ШЕСТИ „COKE SUMMERSHIP” ПРОГРАМ ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ

 

Компанија Coca-Cola HBC Srbija позива студенте треће и четврте године, апсолвенте, дипломце,  полазнике мастер студија, као и све оне који су у претходне две године дипломирали, да се пријаве на шести Coke Summership програм летње праксе.

Сви заинтересовани студенти који желе да повећају своје шансе за успешан почетак пословне каријере, стекну додатна знања и проведу узбудљиво лето радећи са запосленима у компанији, могу се пријавити у периоду од 12. марта до 9. априла на сајту www.cokesummership.com

У програму је до сада учествовало преко 150 полазника, а њих више од 50 је добило запослење у компанији.

Програм праксе студентима пружа прилику да стекну прва радна искуства, као и да кроз рад са менторима, едукацију, тренинге и упознавање функционисања великог пословног система успешно започну пословну каријеру и унапреде теоријски стечена знања са својих факултета.

Студенти ће током шестонедељног програма имати прилику да усаврше своје лидерске способности, пословну комуникацију и ефикасно управљање временом, вештине у управљању пројектима, као и вештине презентовања. На недељном нивоу, полазници ће имати прилику да стичу искуство кроз четири дана рада на конкретном пројекту са ментором, а имаће и један дан интерактивних предавања у којима су предавачи топ менаџери компаније, али и стручњаци из пословних организација са којима компанија сарађује.  

Сви студенти који заврше програм добијају потврду о завршеној пракси, а улазе и у базу за потенцијалне запослене компаније Coca-Cola HBC Srbija.

 

Особа ѕа контакт:
Милош Лисица
, milos.lisica@cchellenic.com, координатор програма.


КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ - КОНУС

ПРОГРАМ СТИПЕНДИРАЊА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ

 

Амбасада Републике Кореје у Београду је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставила позив Владе Републике Кореје за студирање на Универзитетима Кореје.  Информације о програму стипендирања и студијским програмима можете потражити на сајту

 

http://www.studyinkorea.go.kr

 

Пријаве са неопходном документацијом потребно је доставити амбасади Републике Кореје. За додатне информације можете контактирати амбасаду:

 

e-mail: koreamb.rs/mofa.go.kr

Тел. 011-3674225

 

Рок за пријаву је 15.03.2018. године.

 


Конкурс ERASMUS+ програма

Универзитета у Нишу за стипендирање мобилности студената,
наставника и административносг особља
на високошколској институцији
"The Main School of Fire Service" у Варшави (Пољска).

 

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената, наставника и административног особља на високошколској институцији "The Main School of Fire Service" у Варшави (Пољска).

Конкурс је отворен до 24. новембра 2017. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета.


 

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ

 

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

 

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР


DBU СТИПЕНДИЈЕ ЗА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ


Немачка фондација за животну средину у сарадњи са Центром за развој каријере студената Универзитета у Нишу (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) објављује Конкурс за стипендије за праксу или истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације).

Стипендијама ће бити подржан најшири спектар струка при чему предлог пројекта мора бити у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије. Циљна група су млади истраживачи и професионалци - мастер дипломци (услов да је диплома стечена у последње три године или мастер студенти при крају студија или студенти докторских студија), грађани Србије, старости до 30 година, са знањем немачког језика.

Документа потребна за онлине пријаву на конкурс су: CV, предлог пројекта (до 3 стране са описом проблема, методологијом рада и очекиваним резултатима), копија дипломе, писмо препоруке од универзитетског професора, сертификат или потврда о знању немачког језика. Рок за пријаву је 01.08.2017, а почетак стипендије је 01.02.2018. године.

Више информација на:

https://www.dbu.de/2590.html
https://www.dbu.de/2615.html
https://www.dbu.de/media/0805170859518j1s.pdf


Контакт особа: др Ана М. Петровић, координатор DBU програма стипендија за Србију, e-mail адреса: borisavljevic.ana@gmail.com

DBU - Deutsche Bundesstiftung Umwelt | Bereich: Startseite

Die Deutsche Bundesstiftung Umwelt ist eine der größte


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ДОБРОВОЉНОГ ПРИСТАНКА ЗА ОБРАДУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


 


 

Francusko-srpska privredna komora i ove godine tradicionalno promoviše održivi razvoj u ustanovama visokog obrazovanja u Republici Srbiji i organizuje Studentsku nagradu 2017. Tri najbolja rada na temu „ODRŽIVI RAZVOJ U DOBA DIGITALIZACIJE“ biće nagrađena novčanim nagradama od 1000, 800 i 600 evra.

Studentska nagrada namenjena je svim studentima koji će na dan 31.12.2017.g. imati do 25 godina starosti, a koji su upisali školsku 2016/2017 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji.

Sve informacije o konkursu se nalaze na našem sajtu (http://www.ccfs.rs/sr/single-news/n/raspisan-konkurs-studentska-nagrada-2017/ ), a istovremeno šaljemo:

Ljubazno vas molimo da obavestite vaše studente i postavite vest o konkursu na vašu web stranicu.

Ukoliko je moguće postaviti plakat na vašu oglasnu tablu, rado ćemo vam poslati poštom.

Nadamo se da će se studenti sa vašeg fakulteta u velikom broju prijaviti na ovaj konkurs. Rok za prijavu je 28. april 2017. godine.

 

 


ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉУ "START UP" ИДЕЈУ

 

Пријаве се врше преко нашег сервиса, довољно је да у овом тренутку студенти пошаљу податке и да већ формирају тим. Током марта ће у својим тимовима размишљати о идеји са којом би се представили, а након 20. марта односно регистрације тимова, Скупштина града Београда организује обуке за тимове у Научно технолошком парку - Београд. Током обука ће се одржати и сајам пракси али ће и упознати рад компанија које се налазе у НТП-у. Након поменутих обука тимови ће у одређеном року доставити своје идеје а најбољи, према одлуци Комисије, ће имати прилику да се представе на финалу у Старом двору, крајем априла. Пријаве су потпуне бесплатне а финалисте чекају вредне награде.

За све додатне информације контактирајти Сању Лакић путем мејла – sanja.lakic@beograd.gov.rs или на број 064 02 79 773.


СТИПЕНДИЈЕ СР НЕМАЧКЕ - ЛЕТЊИ КУРСЕВИ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА У БАВАРСКОЈ У 2017. ГОДИНИ

 

АМБАСАДА КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ - ПОНУДА ЗА УПИС НА МАСТЕР СТУДИЈЕ

 

01.03.2017.

САВЕЗ СТУДЕНАТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА објављује позив за учешће на наградном конкурсу за најбољи есеј на тему "БУНИМ СЕ, ДАКЛЕ ПОСТОЈИМ". Најбољи рад ће бити награђен са 100 КМ и биће објављен у трећем броју часописа за друштвену и хуманистичку мисао "НОЕМА". Конкурс траје до 31.03.2017. године. Радове слати на  ssffbl2012@gmail.com

 


25.01.2017.

Развојна агенција Србије расписује КОНКУРС За избор најбољих пројектних идеја које за циљ имају представљање инвестиционог пројекта у једном региону или делу региона у Републици Србији. Право на учешће имају пројектни тимови високошколских установа акредитованих у складу са Правилником о стандардима и поступком за акредитацију високошколских установа и студијских програма. Пројектни тим чине један професор у улози ментора и студенти те високошколске установе. Пројектни тим може поднети само један предлог пројектне идеје. Детаље можете видети у ЈАВНОМ ПОЗИВУ.


 

СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ ФРАНЦУСКЕ 2017-2018.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2017-2018. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ 2017-2018. ОТВОРЕН ЈЕ ДО 17. МАРТА. 2017.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

- Мастер 2 - све области

- Мастер 2 - стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду

- Докторат у коменторству

- Пост мастер програм Коперник

- Стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:

www.institutfrancais.rs

www.srbija.campusfrance.org

 

 

 


 

ОТВОРЕН КОНКУРС "У-НИ ПРАКСА 2016"

 

Град Ниш и Универзитет у Нишу расписују конкурс "У-НИ пракса 2016", за учешће у програму радне праксе у трајању од месец дана, августа 2016 године. Пракса ће се обављати у јавним предузећима, градским управама и службама, установама културе испорта и градским општинама, без новчане накнаде.

Поѕивају се студенти завршне године основних студија и студенти мастер студија факултета Унвиерзитета у Нишу да се приајве на конкурс. Више информација у следећим документима:

 

ТЕКСТ КОНКУРСА

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

 


 

 

Prijavi se na Social Impact Award takmičenje i zaSIAj


Postani društveni preduzetnik

Sada možeš da ostvariš svoje ideje, pomogneš društvu i postaneš društveni preduzetnik!

Konkurs za Social Impact Award nagrade je otvoren. Prijavi se, pokaži da si bolji od drugih i

osvoji tromesečni period inkubacije tokom kojeg ćeš usavršavati i razvijati svoju ideju uz

mentorsku podršku. Nakon toga možeš osvojiti vredne nagrade – 1.500€ početnog kapitala,

mentorsku podršku i put na međunarodnu konferenciju u Beču.

Da bi se prijavio, moraš biti student, ili da barem polovinu tvog tima tima čine studenti, da je

ideja nova i da utiče na neki društveni problem. Sve detalje o uslovima i načinu apliciranja

možeš pronaći na našem sajtu a ukoliko ti nedostaje ideja pogledaj i našu knjigu inspiracije.

Konkurs je otvoren do 24. aprila, a za sva dodatna pitanja možeš nam pisati na

kristina.marjanac@razlivaliste.org

 


 

 

ФРАНЦУСКО-СРПСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА и ове године традиционално промовише одрживи развој у установама високог образовања у Републици Србији и организује Студентску награду 2016. Три најбоља рада на тему „ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА - Нови економски приступ као одговор на климатске промене и све већу потражњу за ресурсима“ биће награђена новчаним наградама од 500, 1.000 и 1.500 евра.

 

Студентска награда намењена је свим српским и страним студентима, који ће на дан 31.12.2016.г. имати до 25 година старости, а који су уписали школску 2015/2016 при некој од институција високог образовања у Републици Србији.

 

Све информације о конкурсу се налазе на нашем сајту (www.ccfs.rs/sr), а истовремено шаљемо у прилогу:

- Плакат Студентске награде

- Документ са општим информацијама о награди,

- Правилник Награде,

- Формулар за пријаву.

 


ФОНДАЦИЈА КОНРАД АДЕНАУЕР је једна од шест фондација у Савезној Републици Немачкој. У свом политичком раду, како у СР Немачкој тако и у иностранству везује се за идеје личности по којој је добила име, Конраду Аденауеру, првом канцелару СР Немачке, а тиме и за идеје хришћанске демократије. Остваривање људских права, консолидовање правне државе, унапређивање младог, демократски оријентисаног политичког подмлатка неке су од основних смерница деловања Фондације Конрад Аденауер.

 

Стипендирање младих, надарених студената чини један битан сегмент у оквиру делатности Фондације. Фондација Конрад Аденауер сваке године додељује стипендије младим, друштвено или политички ангажованим студентима, постдипломцима и докторантима.

 

Рок за подношење пријаве је 02. мај 2016. године.

 

Ближе информације, листа неопходне документације за конкурс и пријавни формулар се налазе у прилогу.

За све додатне информације обратити се:

 

Катарина Пешић
Координатор пројекта
Konrad-Adenauer-Stiftung
Краља Петра 3
11 000 Београд
Тел: +381 11 3285 209, -210,-211
Фаx: +381 11 3285 329
E-mail: Katarina.Pesic@kas.deOffice.Belgrade@kas.dewww.kas.de/serbien

 

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

 


 


ACADEMIC TO BUSINESS. У току је нови "Academic to business" конкурс спаја студенте и предузетнике из Ниша. Конкурс реализује Програм "Покрени се за будућност" уз подршку компаније Филип Морис.

A2B је креиран како би се студентима пружила прилика да унапреде своја знања и вештине, опробају се у улози предузетника кроз решавање конкретних пословних изазова и стекну преко потребно практично искуство.

Конкурс је отворен до 18. марта 2016. године, а сви услови и пријавни обрасци доступни су на интернет страници: www.pokrenisezabuducnost.rs


На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената
("Службени лист Града Ниша", број 49/05, 49/06 и 83/13-друга одлука),

Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града Ниша, објављује

 

 ЈАВНИ ПОЗИВ

за стипендирање талентованих ученика и студената

у  2016. години

 

Средства за стипендије обезбеђују се у буџету Града Ниша за 2016. гoдину и намењена су за подстицај развоја
талентованих ученика средњих школа и студената који  постижу запажене резултате
у области образовања, науке, културе, уметности и спорта.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ ПОДНОСИОЦА ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 


 

МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА - ЕРАЗМУС+. СТИПЕНДИЈЕ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ И  МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА. Еразмус+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Еразмус+ покрива период 2014-2020. Земље региона Западног Балкана, међу којима је и Србија, имају на располагању регионални буџет који је Европска унија обезбедила у оквиру ИПА средстава (инструмент предприступне помоћи Европске уније региону Западног Балкана) за учешће у Еразмус+ конкурсима 2016. године. Студенти и запослени високошколских институција у Републици Србији могу да учествују у пројектима који се односе на мобилност у области образовања и младих (кључна активност 1). Пројекти за мобилност укључују мобилност студената на свим нивоима студија, свим дисциплинама у трајању од 3 до 12 месеци, као и студенску праксу од 2 до 12 месеци. Мобилност наставног и ненаставног особља високошколских институција се односи на усавршавање и учестовање у настави ( од 5 дана до 2 месеца). КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА НА "POLITECHNICA UNIVERSITY TIMISOARA" У РУМУНИЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

 

10.07.2015.

 

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) objavljuje konkurs za stipendije za praksu ili istraživački boravak u trajanju od 6 do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj (univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije).

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka pri čemu predlog projekta mora biti u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije. Ciljna grupa su mladi istraživaći i profesionalci – master diplomci (a da je diploma stečena u poslednje tri godine ili master studenti pri kraju studija ili studenti doktorskih studija ), građani Srbije, starosti do 30 godina, sa znanjem nemačkog jezika.

Dokumenta potrebna za online prijavu na konkurs su: CV, predlog projekta (do 3 strane sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatima), kopija diplome, pismo preporuke od univerzitetskog profesora, sertifikat ili potvrda o znanju nemačkog jezika.

Rok za prijavu je 01.08.2015., a početak stipendije je 01.02.2016. godine.

 

Više informacija na: https://www.dbu.de/1463.html

 

Kontakt osoba: dr Ana M. Petrović, DBU koordinator Programa stipendija za Srbiju, e-mail adresa: a.petrovic@gi.sanu.ac.rs

 


ОТВОРЕН ДРУГИ КРУГ КОНКУРСА ЗА EUROWEB+ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ


Обавештавамо све заинтересоване да је EUROWEB+ мрежа за размену, 10. јуна 2015. отворила други круг конкурса за стипендије за студенте. Конкурс је отворен до 24. августа 2015. године. Више о могућностима студирања и стипендирања кроз ову мрежу можете пронаћи на сајту пројекта


http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/


Универзитети из Србије који су партнери на пројекту и чији студенти се могу пријављивати за размену у оквиру овог пројекта су Универзитет у Београду, Нишу и Новом Саду. Такође, за стипендије за комплетне мастер и докторске студије могу се пријавити држављани Републике Србије који су основне студије завршили на неком од акредитованих универзитета и који у претходних пет година нису провели више од 12 месеци у земљама Европске Уније.
 


 

KONKURS PUTUJEMO U EVROPU 2015.

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, jedanaesti put zaredom organizuje projekat Putujemo u Evropu.

Projekat u Srbiji traje već deset godina i do sada je 1360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu kako bi iz prve ruke upoznalo evropske narode, kulture i vrednosti. Motivisan je željom da najvredniji potencijal naše zemlje, kakav su mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući svoju zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Pedeset studenata koji će ove godine imati mogućnost da putuju Evropom biće odabrano na konkursu. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina (osnovnih i master studija i apsolventi) sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Konkurs će biti otvoren od 5. do 19. juna 2015. godine. Sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru tokom leta dobijaju:

- Inter-Rail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu),

- otvoren omladinski račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem,

- Uniqa međunarodno putno osiguranje,

- EYCA i ISIC studentske kartice.

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fodn za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova). Nakon toga, putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Donatori projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Bank, Uniqa osiguranje i Evropski omladinski centar EYCA.

Medijski pokrovitelji projekta su Najstudent.com, MTV Srbija, Mondo.rs, 24 sata.

Prijatelji projekta su Erste banka, EU info centar.

Informacije: Maša Živojinović, info@putujemouevropu.org, 011/3640-174, 063/8369-279

 

BROŠURA PDF


 

КОНКУРС “У-НИ пракса 2015”

Град Ниш и Универзитет у Нишу расписују Конкурс “У-НИ пракса 2015” за учешће у програму радне праксе у трајању од месец дана, августа 2015. године.
Конкурс подразумева обављање праксе, без новчане нанаде, у јавним предузећима, градским управама и службама, установама културе и спорта и градским општинама.
Позивају се студенти завршне године основних студија и студенти мастер студија високообразовних институција Универзитета у Нишу да се пријаве на Конкурс.

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР ЗА СТУДЕНТЕ

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

 


Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) Niš organizuje VII Sajam poslova i stručnih praksi – Job Fair.

Sajam će se održati 2. i 3. marta 2015. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu pod sada već tradicionalnim sloganom „Tvoja karijera počinje ovde!“.

Cilj ovog događaja je da s jedne strane studentima, diplomcima i postdiplomcima pruži pomoć prilikom traženja posla ili stručne prakse,

a sa druge strane da izađe u susret kompanijama i obezbedi im mlade, kvalifikovane, motivisane i ambiciozne kadrove za traženu struku.

 

 


Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2015 години, 16-01-2015. је објављен у дневном листу „ НАРОДНЕ НОВИНЕ“

 

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У 2015. ГОДИНИ

 

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ ПОДНОСИОЦА ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА