Drop Down Menu

 

 


КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ
ЗА ОДЛАЗНЕ МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА, НАСТАВНИКА И АДМИНИСТРАТИВНОГ ОСОБЉА
НА УНИВЕРЗИТЕТЕ ПАРТНЕРСКИХ ЗЕМАЉА
У ОКВИРУ ПРОГРАМА ERASMUS+ KA107

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за мобилности студената, наставника и административног особља за универзитете партнерских земаља - KA107.

Конкурс је отворен до 10. фебруара 2021. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета.


КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТ НАСТАВНОГ И НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА У ОКВИРУ ERASMUS+ KA103 ПРОГРАМА У ЛЕТЊЕМ СЕМЕСТРУ 2020/2021 ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+ KA103, објавио је Конкурс за одлазне мобилности наставног и ненаставног особља на партнерским универзитетима и другим високошколским институцијама у програмским земљама за летњи семестар 2020/2021 школске године.

Конкурс је отворен до 10. фебруара 2021. године до 15:00 часова

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета.


ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ УЧЕСТВУЈЕ
У РЕАЛИЗАЦИЈИ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОЈЕКТА
„ЈАЧАЊЕ ОБРАЗОВНИХ КАПАЦИТЕТА КРОЗ ИЗГРАДЊУ КОМПЕТЕНЦИЈА И САРАДЊУ
У ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА БУКЕ И ВИБРАЦИЈА”, У ОКВИРУ ПРОГРАМА
ERASMUS +.
 ДЕТАЉНИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ МОЖЕТЕ НАЋИ НА

https://senvibe.uns.ac.rs/

АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА МОЖЕТЕ ДА ПРАТИТЕ И ПРЕКО СЛЕДЕЋИХ КАНАЛА:

https://www.facebook.com/senvibe.project

 https://twitter.com/senvibe

https://www.youtube.com/channel/UCeCt3byLjR52h_dPtYsJ-rw/featured 

https://www.youtube.com/channel/UCK2bwCIa_e8TIjyutD0Ga7A


08.12.2020.

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА ФАКУЛТЕТА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ "ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ".

„Фондација Мијаиловић“, на челу са госпођом др Верицом Мијаиловић, супругом некадашњег декана Факултета др Мирослава Мијаиловића, ред. проф. 21. годину пружа финансијску подршку најбољим студентима Факултета. Ове године из „Фондације Мијаиловић“ награђени су студенти Jевтић Анђела иi Стаменковић Александар.

Детаљније у архиви вести...


20.11.2020.

На данашњој седници Изборног већа у звање асистента са докторатом изабрани су:

1. др Ана Вукадиновић за ужу научну област "Управљање квалитетом радне и животне средине", и

2. др Угљеша Јовановић за ужу научну област "Енергетски процеси и заштита".


4.11.2020.

У предузећу ТЕЛЕКОМ Србија а.д у периоду од 01.10. до 22.10.2020. године, у сарадњи са алпинистима из Ниша, професори Иван Мијаиловић и Иван Крстић, извршили су теоријско и практично оспособљавање из области заштите на раду на антенском стубу, ТТ стубу и хидрауличној ауто-дизалици са подизном платформом. Обуке су реализоване у централним јединицама Телекома – Београд, Ниш, Крагујевац, Смедерево, Нови Сад и Суботица. Осим запослених на овим пословима обукама су присуствовала и лица за безбедност и здравље на раду, од којих је већина дипломирало на Факултету заштите на раду.

Детаљније у архиви вести...


14.10.2020.

ЕРАСМУС ДАНИ 2020 СЕ ОРГАНИЗУЈУ ОД 15. ДО 17. ОКТОБРА 2020. ГОДИНЕ У ЕВРОПИ И ШИРОМ ЦЕЛОГ СВЕТА. У ОКВИРУ ТРИ ДАНА ПРОСЛАВЕ ERASMUS + ПРОГРАМА УЧЕСНИЦИ НА ERASMUS + ПРОЈЕКТИМА ИМАЈУ МОГУЋНОСТ ДА ОРГАНИЗУЈУ ДОГАЂАЈЕ, ПОДЕЛЕ СВОЈА ИСКУСТВА И ПРОШИРЕ ВЕСТ О СВОM ПРОЈЕКТУ. ПРОЈЕКАТ “STRENGTHENING EDUCATIONAL CAPACITIES BY BUILDING COMPETENCES AND COOPERATION IN THE FIELD OF NOISE AND VIBRATION ENGINEERING (SENVIBE)” ЋЕ УЗЕТИ УЧЕШЋЕ У ЕРАСМУС ДАНИМА 2020.

Детаљније у архиви вести...


08.10.2020.

Поводом дана Института за стандардизацију Србије, националног и светског празника стандардизације, Институт је 2. октобра 2020. године доделио признања истакнутим члановима комисија за стандраде и сродна документа за нарочиту захвалност за ангажовање и допринос који дају својим радом. Додељене су тру захвалинице и три плакете. Међу награђенима је и др Момир Прашчевић, ред. проф. Факултета заштите на раду у Нишу, председник Комисије за стандарде КС З043 – Заштита од буке. Плакета је додељена за изузетан допринос развоју, примени и промоцији стандарда и за унапређење стандардизације у Републици Србији.

Детаљније у архиви вести...


05.10.2020.

БРУЦОШКИ САТ. На Факултету заштите на раду у Нишу, 1. и 2. 10. 2020. године, обележен је почетак нове академске 2020/21.год. уз поштовање свих прописаних мера превенције против вируса Covid-19. Продекан за наставу, др Евица Стојиљковић ванр.проф., упознала је студенте са „новим“ начином студирања за време трајања пандемије и свечано уручила индексе 53. генерацији студената Факултета.

Детаљније у архиви вести...


28.09.2020.

На одржаној 19. седници Наставно-научног већа Факултета заштите на раду у Нишу, у звање "редовни професор", промовисани су др Иван Крстић, ванр. проф., др Амелија Ђорђевић, ванр. проф. и др Татјана Голубовић, ванр. проф. Кандидате су промовисали др Срђан Глишовић, ред. проф., др Ненад Живковић, ред. проф. и др Марина Стојановић, ред. проф.

24.09.2020.

На Факултету заштите на раду у Нишу је организоаван састанак тима за управљање пројектом „Јачање образовних капацитета кроз изградњу компетенција и сарадњу у области инжењерства буке и вибрација” који се реалиује у оквиру програма Erasmus + програма.

Детаљније у архиви вести...


18.09.2020.

Дана 18.9.2020. године на двадесетој седници Сената Универзитета у Нишу, наше колеге, ванредни професори, др Амелија Ђорђевић, др Татјана Голубовић и др Иван Крстић, изабрани су у звање - редовни професор.

17.09.2020.

На састанку са новим руководством градске општине Палилула који је одржан 16. септембра у просторијама председника општине, договорена је сарадња са три факултета Универзитета у Нишу, Природно-математичким факултетом, Факултетом спорта и физичког васпитанја и Факултетом заштите на раду, и рад на пројектима у домену делатности ових факултета. Састанку је присуствовао и проф. др Момир Прашчевић, декан Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


15.09.2020.

Др Тамара Рађеновић је изабрана у звање доцент за ужу научну област „Друштвено-хуманистичке науке у заштити радне и животне средине“ на седници Научно стручног већа за друштвене и хуманистичке науке Универзитета у Нишу која је одржана 14. 9. 2020. године.

08.09.2020.

Марко Цветковић одбранио је 07.09.2020. године, на University of Porto, Faculty of Engineering, Portugal, докторску дисертацију под насловом Influence оf Long-Time Driving оn Lower Limbs Musculoskeletal Symptoms аnd Physical Control. Ментор докторске дисертације је проф. João Manuel Abreu dos Santos Baptista, а коментори проф. Denise Paschoal Soares и проф. Евица Стојиљковић.

16.07.2020.

Др Дејан Крстић је изабран у звање редовног професора за ужу научну област „Енергетски процеси и заштита“ на седници Сената Универзитета у Нишу која је одржана 16. 7. 2020. године.

10.07.2020.

Др Предраг Никетић је изабран за доцента за ужу научну област „Филолошке науке – англистичка филологија“ на седници Научно-стручног већа за друштвено-хуманистичке науке Универзитета у Нишу која је одржана 7. 7. 2020. године.

03.06.2020.

Светски дан заштите животне средине се обележава у целом свету 5. Јуна, кроз разне активности и кампање са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине....

Детаљније у архиви вести...


28.04.2020.

СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ – сада је нарочито битно да сви буду заштићени на радном месту. Чини се да је сада више него икада важно водити рачуна о безбедности радника, сматра др Александра Илић Петковић, ванредна професорка радног права на Факултету заштите на раду у Нишу. Како каже, стиче се утисак да се овој проблематици и јесте прилично озбиљно приступило...

Детаљније у архиви вести...


12.03.2020.

SETOF ПРОЈЕКАТ - РАДНИ САСТАНАК, НОВИ САД 12. МАРТ 2020. ГОДИНЕ. Наставак спровођења активности везаних за међународни ERASMUS+ пројекатизградње капацитета у високом образовању под називом„Soil Erosion and Torrential  Flood Prevention: Curriculum  Development  at  the  Universities  of  Western  Balkan Countries/SETOF“, чији  је  координатор  Универзитет  у Београду, Шумарски факултет, а један од партнера Универзитет у Нишу, тј. Факултет заштите на раду у Нишу, реализован је одржавањем радног састанка учесника пројекта12.марта 2020.године у Новом Саду, Република Србија.

Детаљније у архиви вести...


05.03.2020.

Светски дан енергетске ефикасности обележава се 5. Марта,сваке године. Овај међународни датум установљен је у част првог састанка светских експерата одржаног 1998. године у циљу проналажења решења за превазилажење енергетске кризе.

Детаљније у архиви вести...


28.02.2020.

У Регоналној привредној комори Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа Удружење за хемијску, гумарску индустрију и индустрију неметала и центар за циркуларну економију Привредне коморе Србије у сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине одржало је семинар о попуњавању извештаја о отпаду кроз апликацију информационог система Агенције за заштиту животне средине.

Детаљније у архиви вести...


27.01.2020.

У Градској кући су поводом обележавања 27. јанаура, дана Светог Саве, уручене награде најбољим студентима Универзитета у Нишу. Награде су уручуне најбољим студентима 14 факултета Универзитета у Нишу у школској 2018/2019. години, као и дипломираним студентима са просечном оценом десет. Међу награђеним студентима је и Александра Васиљевић, студент мастер академских студија која је награђена као најбољи студент Факултета заштите на раду у Нишу у школској 2018/2019. години.

Награде је студентима уручио градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић.

Више на http://www.belami.rs/nagradeni-najbolji-niski-studenti/


 

 

 Crossref Member Badge

 

 

 

  

 

 

  
  ОДЛУКА НАСТАВНО-НАУЧНОГ ВЕЋА ФАКУЛТЕТА О НАЧИНУ ИЗВОЂЕЊА
НАСТАВЕ И ИСПИТА У ШКОЛ
СКОЈ 2019/20. ГОДИНИ

 

БРОШУРЕ МОР КАНЦЕЛАРИЈЕ У СРБИЈИ

ПАНДЕМИЈА - КАКО ОЧУВАТИ БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ

 

ЕУ ВОДИЧ - COVID 19

 

ОДУКА О ИЗМИРИВАЊУ ШКОЛАРИНЕ У ВИШЕ МЕСЕЧНИХ РАТА

 

ОДУКА О ОРГАНИЗОВАЊУ РАДА ФАКУЛТЕТА ДОК ТРАЈЕ ОПАСНОСТ ОД ШИРЕЊА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID-19

 

ОДУКА О ПРАВИЛИМА ПОНАШАЊА ЗАПОСЛЕНИХ И СТУДЕНАТА У ЦИЉУ ПРЕВЕНЦИЈЕ БОЛЕСТИ COVID-19

 

ОДУКА О ПРАВИЛИМА ПОНАШАЊА СТУДЕНАТА НА НАСТАВНИМ АКТИВНОСТИМА  

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  - НАСТАВАК РАДА У ПРОСТОРИЈАМА ФАКУЛТЕТА