Drop Down Menu

 

ЗАПОСЛЕНИ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ
НАЛАЗЕ ЅЕ НА КОЛЕКТИВНОМ ГОДИШЊЕМ ОДМОРУ
У ПЕРИОДУ ОД 15.07.2019. ГОДИНЕ ДО 22.08.2019. ГОДИНЕ.
У ВРЕМЕ КОЛЕКТИВНОГ ГОДИШЊЕГ ОДМОРА,
РАДИ ОБАВЉАЊА НЕОДЛОЖНИХ ПОСЛОВА,
РАДИЋЕ ЗАПОСЛЕНИ ПРЕМА РАСПОРЕДУ РАДА

 

 

 

 

11.07.2019.

БРУЦОШИМА ПРЕПОЛОВЉЕНЕ ШКОЛАРИНЕ. Самофинансирајућим студентима који сада први пут уписују прву годину основних академских студија заштите на раду, школарине умањене за 50 одсто. Уместо 72000 динара, самофинансирајући студенти годину ће плаћати само 36000 динара. "Како је 2019. година проглашена годином безбедности и здравља на раду, као Факултет смо одлучили да дамо свој  допринос овој одлуци, али и да истовремено мотивишемо своје студенте који су се определили за студије заштите на раду" - каже декан Факултета, професор др. Момир Прашчевић.

Детаљније у архиви вести...


10.07.2019.

У периоду од 2. до 6. јула 2019. године, Александра Петковић, самостално стручно-технички сарадник за међународну сарадњу Факултета заштите на раду у Нишу, боравила је на Универзитету Миколас Ромерис у Вилњусу у Литванији, на 9. међународној недељи обуке административног особља (International Staff Week), као део Erasmus+ програма мобилности. Осим Александре Петковић која је представљала Универзитета у Нишу, Факултет заштите на раду, у мобилности је учествовало 40 представника из 30 земаља.

Детаљније у архиви вести...


09.07.2019.

Ана Стојковић, студент докторских академских студија Факултета заштите на раду у Нишу, презентоваће предлог теме докторске дисертације „Развој поступка стабилизације токсичних метала из технолошког процеса галванизације“ пред Комисијом коју је именовало Веће студијског програма докторских студија Факултета у петак, 12.07.2019. године, са почетком у 10:00 сати. Презентација ће се одржати у сали бр. 125.

У оквиру јавне презентације предлога теме, биће изложен предмет истраживања, као и хипотезе, циљеви и очекивани резултати истраживања.


01.07.2019.

У периоду од 24. до 29. jуна 2019. године, наставници Факултета заштите на раду у Нишу боравили су на Универзитету у Новој Горици у оквиру ERASMUS+ програма мобилности. На Универзитету у Новој Горици заступљени су интердисциплинарни програми из природних наука, инжењерства, менаџмента, биотехничких наука, хуманистичких наука и уметности. Студијски програм Заштита животне средине је компатибилан студијском програму Факултетa заштите на раду.

Детаљније у архиви вести...


26.06.2019.

У уторак 25.6.2019. године у Великој сали Скупштине Града Ниша одржана је Јавна расправа о Нацрту Закона о безбедности и здрављу на раду. У Јавној расправи је учествовао велики број наставника и студената Факултета заштите на раду који су у својим дискусијама изнели предлоге за унапређење одређених правних решења из овог документа.

Детаљније у архиви вести...


20.06.2019.

ШЕСТИ САСТАНАК ЧЛАНОВА ПРОЈЕКТИХ ТИМОВА. У склопу Interreg IPA прекограничног пројекта „Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима“ на коме Факултет учествује као пројектни партнер, 19. јуна 2019 организован је шести, уједно и последњи, састанак чланова пројектних тимова у Пернику, Бугарска. Састанку су присуствовали представници партнера на пројекту као и проф. др Момир Прашчевић, проф. др Милан Благојевић, проф. др Миомир Раос и др Милан Протић са Факултета. Током разговора сумирани су резултати остварени на пројекту. Такође, једна од главних тема било је и предстојеће финансијско и наративно извештавање. Размотрене су и могућности даље сарадње и након завршетка пројекта.

.Детаљније у архиви вести...


19.06.2019.

ТРЕНИНГ У ANOC-U ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА И ДЕМОНСТРАЦИОНИ ДОГАЂАЈ У ПЕРНИКУ. Од 17-18. јуна 2018. године у склопу Interreg IPA прекограничног пројекта „Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима“ на коме Факултет учествује као пројектни партнер, организовано је више активности у Бугарској. 17. јуна 2019. за 30 професионалаца из Србије и Бугарске који се баве пословима заштите од пожара организован је тренинг у  Алтернативном центру за националне операције у Софији на опреми која је набављена кроз пројекат. Наредног дана у Пернику је организована завршна конференција пројекта. Пред више од 60 учесника представници партнера на пројекту приказали су остварене резултате. Присутни су имали прилику и да погледају докуменарни филм о реализацији пројекта. Након конференције организована је и демонстарција за ширу публику на којој је приказан рад ватрогасног возила и опреме коју је кроз пројекат набавио водећи партнер.

.Детаљније у архиви вести...


17.06.2019.

ПЕТИ САСТАНАК ЧЛАНОВА ПРОЈЕКТНИХ ТИМОВА. У склопу Interreg IPA прекограничног пројекта „Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима“ на коме Факултет учествује као пројектни партнер, 14. јуна 2019 организован је пети састанак чланова пројектних тимова на Факултету заштите на раду. Састанку су присуствовали представници партнера на пројекту као и проф. др Милан Благојевић и др Милан Протић са Факултета. Главне теме разговора биле су преостале пројектне активности: тренинг у  Алтернативном центру за националне операције у Софији као и организацији завршне коференције и демонстарционог догађаја у Пернику. На састанку су усаглашене агенде ових догађаја.

.Детаљније у архиви вести...


14.06.2019.

У периоду од 6. до 13. Јуна 2019. године, наставници Факултета заштите на раду у Нишу боравили су на престижном KTH Универзитету у Stockholm-у у оквиру реализације ERASMUS+ пројекта под називом „Strengthening Edуcational Capacities by Bуilding Competences and Cooperation in the Field of Noise and Vibration Engineering - S E N V I B E“, broj 598241-EPP-1-2018-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP. Краљевски институт за технологију KTH, један је од учесника на поменутом пројекту којим руководи Универзитет у Новом Саду. Осим поменутог Kуngliga Tekniska Högskolan, Stockholm, Sweden (KTH), остали партнери на пројекту су:, University of Soуthampton, Institуte of Soуnd and Vibration Research, Soуthampton, United Kingdom (UoS-ISVR), Универзитет у Нишу, Универзитет у Крагујевцу, EDUCONS Универзитет из Сремске Каменице, Покрајински серетаријат за урбано планирање и заштиту животне средине, Унија послодаваца Војводине. Институт за медицину рада, Нови Сад, Привредна комора Србије и Мрежа младих акустичара.

.Детаљније у архиви вести...


14.06.2019.

ПРАКТИЧНИ ТРЕНИНЗИ БУГАРСКА. У склопу Interreg IPA прекограничног пројекта „Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима“ на коме Факултет учествује као пројектни партнер, организована су два дводневна тренинга у општини Пернику, Бугарска 10-11.06. и 12-13.06.2019. На тренингу је учествовало укупно 60 српских (Факултет заштите на раду) и бугарских студената (Академија министарства унутрашњих послова Бугарске). Тренинг је обухватао кратак теоријски део који је организова у просторијама ватрогасне управе у Пернику. Након тога студентима је приказан рад ватрогасних возила  и опреме. За студенте је организована и демонстрација. Практичан тренинг реализован је на оближњем језеру. Студенти су под пуном опремом увежбавали гашење симулираног шумског пожара. Целокупан тренинг организован је коришћењем ватрогасног возила и опреме коју је водећи партнер набавио кроз реализацију пројекта.

.Детаљније у архиви вести...


14.06.2019.

14, јуна 2019. године обележен је 54. годишњица Универзитета у Нишу. На свечаној академији, одржаној у згради ректората, присуствовали су и наставници Факултета заштите на раду у Нишу. Речима добродошлице, присутнима су се обратили Ректор Универзитета у Нишу проф. др. Драган Антић и председник Савета Унивезитета, проф. др Душан Трајковић, а у име бројних гостију из земље и иностранства, присутнима се обратио Ректор Софијског Универзитета за рударство и геологију „Свети Иван Рилски“, професор др Љубен Тотев. Поводом дана Универзитета, додељена су и признања Сребрни знак - за истакнути доприност развоју Универзитета у Нишу др Драгану Тасићу, редовном професору Електронског факултета у Нишу и др Драгану Ђорђевићу, редовном професору Природно-математичког факултета у Нишу.

.Детаљније у архиви вести...


07.06.2019.

ЧЕТВРТИ САСАТАНАК ЧЛАНОВА ПРОЈЕКТНИХ ТИМОВА. У склопу Interreg IPA прекограничног пројекта „Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима“ на коме Факултет учествује као пројектни партнер, 04. јуна 2019 организован је четврти састанак чланова пројектних тимова у Пернику, Бугарска. Састанку су присуствовали: проф. др Милан Благојевић, проф. др Миомир Раос и др Милан Протић. Током разговора усаглашене су активности везане за даљу имплементацију пројекта. Фокус разговора био је на организацији предстојећих практичних тренинга у Бугарској планираних за период од 10-13 јуна 2019.

.Детаљније у архиви вести...


05.06.2019.

ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - Датум 5. јуни је одредила Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. године. На конференцији се окупило 113 држава, које су приредиле заједничку изјаву о потреби међународне сарадње у циљу заштите животне средине. Програм заштите је назван УНЕП. Предлог да се прославља 5. јуни је дала делегација Југославије и према неким изворима, ово је постао централни догађај Уједињених нација..

.Детаљније у архиви вести...


03.06.2019.

Тим Факултета заштите на раду је 24. и 25. маја учествовао на 11. Фестивалу науке “Наук није баук”, који је одржан на Електронском факултету у Нишу. Поставком под називом “Твоје је право да живиш безбедно и здраво“ студенти, наставници и сарадници Факултета су посетиоцима Фестивала указали на значај заштите у радној и животној средини. На штанду Факултета посетиоци су имали прилике да виде свет у малом, самоодрживи екосистем и измере његове основне параметре (температуру и влажност ваздуха, притисак, влажност земљишта, осветљење, могућност падавина) помоћу мерне станице направљене на Факултету.

.Детаљније у архиви вести...


03.06.2019.

Студенти мастер академских студија, смер Инжењерство заштите на раду, посетили су производни погон компаније LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o. у Нишу, која производи кабловске сетове за водеће светске премиум брендове аутомобиле. У оквиру посете студенти су обишли тренинг центар и производни погон, а након тога Зоран Рисимовић, менаџер за БЗНР, Стефан Стефановић, млађи инжењер за БЗНР и Александра Лазић, вођа тима за регрутацију и тренинг, представили су студентима систем управљања систем управљања заштитом здравља и безбедношћу на раду компаније „Леони“. У компанији „Леони“ је запослено доста студената Факултета на различитим позицијама са интенцијом да се кроз индустријску праксу укључи још већи број.

.Детаљније у архиви вести...


03.06.2019.

У Шиду су одржани традиционални XXVII -  Мајски сусретe заштите Србије. Директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић у свом обраћању скупу изнео је актуелности у   безбедности и здрављу на раду у претходној години.

.Детаљније у архиви вести...


29.05.2019.

Свеучилиште Josip Juraj Strossmaier у Осијеку, мобилност у оквиру Erassmus+ програмa

У оквиру ERASMUS + пројекта 2018-1-HR01-KA107-047120, који се односи на сарадњу са институцијама високог образовања у земљама партнерима: Јерменија, Босна и Херцеговина, Индија, Маурицијус, Мексико, Нигерија, Руска Федерација, Србија, и Сједињене Америчке Државе, а којим руководи Свеучилиште Josipa Jurja Strossmaiera у Осијеку, продекан за науку Факултета заштите на раду у Нишу боравио је на Машинском Факултету у Славонском Броду у периоду од 20 до 24. Маја 2019. године.

Детаљније у архиви вести...


24.05.2019.

На Факултету заштите на раду у Нишу 24. 5. 2019. године одржана је презентација резултата пројекта „Практична академија – Ниш“ који је посвећена стручној пракси студената Факултета заштите на раду у Нишу у малим и средњим предузећима на територији града Ниша, као и додела сертификата најуспешнијим студентима.

.Детаљније у архиви вести...


23.05.2019.

На Факултету заштите на раду у четвртак 16.05.2019. године боравила је делегација АГХ Универзитета науке и tehnologije (University of Science and Technology) из Кракова. У делегацији су били prof. Stanislaw Gruszczyński, декан Факултета за рударска мерења и инжењерство заштите животне средине, prof. Jerzy Wiciak продекан за науку Факултета за машинство и роботику, Marta Forys, директорка канцеларије за међународну сарадњу АГХ Универзитета и Dr Tomasz Lipecki, координатор за сарадњу АГХ Универзитета са Балканским земљама.

Детаљније у архиви вести...


23.05.2019.

Мр Слађан Христов, официр АБХО, браниће докторску дисертацију под називом: „Развој регионалног система управљања фармацеутским отпадом“  дана  04.06.2019. године са почетком у 12:00 часова. Одбрана ће се одржати у  сали у приземљу Факултета заштите на раду у Нишу , просторија бр. 7.


22.05.2019.

Студенти мастер академских студија смер Инжењерство заштите на раду посетили су два предузећа из Крагујевца: ADIENT INTERIORS D.O.O. које израђује делове за ентеријeр аутомобила и FCA Србија д.о.о. партнерски пројекат компаније FIAT Group Automobiles (FGA) и Владе Републике Србије, који је генерални дистрибутер и увозник познатих аутомобилских брендова FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep и Abarth. Организатор посете био је Срђан Новокмет, HSEE координатор. Након обиласка производних погона у просторијама Adienta одржана је трибина где су студенти Факултета након одржаног предавања из области ИМС-а, а сходно програму провере који су припремили Бојан Бијелић, асистент и Ана Стојковић, сарадник, извршили аудит према серији стандарда ISO 45001.

Детаљније у архиви вести...

 17.05.2019

Učešće na međunarodnoj konferenciji “Near Miss Accident”, 14-16.maj.2019. Albena, Bugarska

Od 14 do 16. Maja 2019. godine, dekan i prodekan za nauku Fakulteta zaštite na radu u Nišu učestvovali su u radu međunarodne konferencije koja se održala u Albeni, Republika Bugarska, pod nazivom „Near Miss Accident“. Uz učesnike iz Slovenije, Velike Britanije, Bugarske, Severne Makedonije, Srbije i brojne predstavnike multinacionalnih kompanija, predstavili su Univerzitet u Nišu i Fakultet zaštite na radu, a zatim prezentovali rad na istoimenu temu sublimirajući iskustva kroz dugogodišnju praksu koju Fakultet poseduje u oblasti zaštite na radu.

Детаљније у архиви вести


17.05.2019.

У оквиру реализације пројекта под називом „Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries/SETOF“, чији је координатор Универзитет у Београду, а један од партнера Универзитет у Нишу, односно Факултет заштите на раду у Нишу, у периоду од 15-17. маја 2019. године одржан је тродневни догађај у Инсбруку, Аустрија.

Детаљније у архиви вести...


16.05.2019.

На Факултету заштите на раду у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу Мисија у Србији, Министарством заштите животне средине и Arhus центром Јужне и Источне Србије одржан је консултативни састанак поводом измена и допуна законске регулативе у области заштите животне средине. У уводном делу скупу су се обратили др Оливера Зуровац Кузман, Мисија OEBS у Србији, Сабина Ивановић, начелница Одељења за процене утицаја, Сектор за управљање животном средином, Министарство заштите животне средине и др Иван Крстић, продекан за квалитет и издавачку делатност Факултета.

Детаљније у архиви вести...


15.05.2019.

Студенти мастер академских студија Факултета заштите на раду у Нишу, смер Инжењерство заштите на раду, посетили су грађевинску фирму Пут инжењеринг из Ниша у оквиру предмета Управљање професионалним ризиком. Лице за безбедност и здравље на раду Пут инжењеринга, Ана Вековић, иначе бивши студент Факултета, упутила је студенте у технолошки процес и организацију предузећа.

Детаљније у архиви вести...


14.05.2019.

У циљу унапређења, дисеминације и потврде знања студената у научној области Инжењерство заштите животне средине и заштите на раду, ширења колегијалног познанства и пријатељства у региону и шире, студенти Факултета заштите на раду у Нишу заједно са колегама са Факултета техничких наука из Новог Сада и Косовске Митровице; Технолошко-металурушког факултета и ВШСС Политехника из Београда такмичили су се у науци и спорту на студентској манифестацији „ЗАШТИТИЈАДА 2019“, која је одржана од 08. до 12. 05. 2019. године на Ади Бојани, у Црној Гори.

Детаљније у архиви вести...


13.05.2019.

ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

ОРГАНИЗУЈЕ ПРЕДАВАЊЕ

prof. dr Stanislaw Gruszczyński, AGH University of Science and Technology, Краков, Пољска
“The organic carbon (SOC) accumulation of the reclaimed soils.
Dumping grounds: Belchatow, Turow, Machow”

и

prof. dr Jerzy Wiciak, AGH University of Science and Technology, Краков, Пољска
“Sound and acoustic design as a significant feature of the World Heritage UNESCO List.
The unique soundscape of valleys surrounding Longyearbyen on Spitsbergen”

Предавања ће бити одржана
у четвртак, 16.05.2019. године
са почетком у 11:00 часова у сали 7.

Гостовање професора се реализује у оквиру Erasmus+ програма мобилности


10.05.2019.

У петак 10.5.2019. године у Пироту је одржано међународно саветовање „Заштитимо будућност“ у организацији Удружења инжењера Пиротског округа. Као представници Факултета заштите на раду, на саветовању су одржале предавања проф. др Душица Пешић о законском уређењу заштите од пожара и доц. др Александра Илић Петковић о Закону о безбедности и здрављу на раду.

Детаљније у архиви вести...


08.05.2019.

На Факултету заштите на раду у Нишу, проф. Младен Франко, проректор Универзитета у Новој Горици, професор Факултета за заштиту животне средине овог Универзитета и шеф Лабораторије за заштиту животне средине, биологију и екологију одржао је предавање под називом: “Novel Applications of Photothermal Techniques in Environmental Analysis, Medical Diagnostics and in Characterization of Related Materials“. У уводном обраћању проф. Франко је представио делокруг рада своје лабораторије и најновије резултате истраживања. Након предавања, у разговору са руководством Факултета, размотрене су могућности за даљу сарадњу. Гостовање проф. Франка завршено је обиласком Лабораторија Факултета.

.Детаљније у архиви вести...


08.05.2019.

Састанак са члановима тима Пројекта државне матуре, 08.05.2019. Продекан за науку и инвестиције Факултета заштите на раду у Нишу, 08. маја 2019. године, на Универзитету у Нишу, присуствовао је састанку са члановима тима Пројекта државне матуре:
Вацлав Кленха, вођа пројектног тима; Грегор Мохорчић, водећи стручњак за завршне испите и Љиљана Левков, водећи стручњак за унапређење капацитета.

.Детаљније у архиви вести...


07.05.2019.

Проф. др Младен Франко, професор Факултета заштите животне средине Универзитета у Новој Горици и проректор универзитета одржаће предавање на Факултету заштите на раду у Нишу, у среду, 08.05.2019. године са почетком у 12:00 часова у сали 7.

Детаљније у архиви вести...


24.04.2019.

На Факултету заштите на раду у Нишу, 24. 04. 2019. године, организован је Дан отворених врата, где су сви заинтересовани средњошколци из Централне и Југоисточне Србије добили потребне информације за упис у прву годину основних академских студија. Будући студенти били су у прилици да се упознају са материјалним и кадровским потенцијалом Факултета, као и лабораторијама опремљеним најсавременијом опремом за ради и истраживање. Матуранти су са својим наставницима присуствовали презентацији Лабораторије за буку и вибрације, Лабораторије за управљање квалитетом ваздуха, Лабораторије за превенцију удесних догађаја, Лабораторије за заштиту од пожара, као и предавању поводом обележавања Светског дана безбедности и здравља на раду.

Детаљније у архиви вести...


22.04.2019.

У периоду од 22. до 26. априла 2019. године, доц. др Дејан Васовић је боравио у Варшави, у оквиру реализације међународног пројекта ERASMUS+ мобилности наставног особља, где је одржао осам часова предавања (4 x 2 часа) на University of Ecology and Management in Warsaw (Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie) на тему специфичности управљања екосистемским ресурсима.

.Детаљније у архиви вести...


22.04.2019.

У циљу обележавања Дана безбедности и здравља на раду на Факултету је одржано предавање на тему „Специфичности организовања превентивних мера безбедности и здравља на раду на привременим и покретним градилиштима“. Предавање је одржао др Милутин Јелић, ванр. проф. у пензији, руководилац сектора едукације предузећа „Техпро“ Београд.

Детаљније у архиви вести...


19.04.2019.

Поводом обележавања Међународног дана заштите од буке, који се традиционално обележава последње среде у априлу месецу, на Факултету заштите на раду одржано је предавање на тему „Презентација ERASMUS+ пројекта - Јачање образовних капацитета кроз изградњу компетенција и сарадње у области инжењерства буке и вибрација “. Предавач је био др Момир Прашчевић, ред. проф. Факултета заштите на раду у Нишу а предавању су присуствовали студенти, наставници и сарадници Факултета заштите на раду у Нишу, студенти и наставници Високе техничке школе струковних студија у Нишу и студенти и наставници Електронског Факултета у Нишу, као и представници института који се баве инжењерством буке и вибрација.

Детаљније у архиви вести...


15.04.2019.

Заједничка седница Савета за безбедност и здравље на раду Републике Србије и Републике Мађарксе одржана је у Београду, у Палати Србије, 15. 04. 2019. Седници је присуствао др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


12.04.2019.

На Черкаси иституту за заштиту од пожара, Черкаси, Украјина (Cherkasy Institute of Fire Safety), од 11. до12. априла 2019. године одржана је 10. Међународна научна конференција под називом: “The Theory and Practice of Extinguishing Fires and Eliminating Emergencies“. У уводном делу конференције, путем видео линка, присутнима се обратио др Милан Протић, доцент, продекан за међународну сарадњу. У свом излагању др Протић је изнео основне податке о Универзитету у Нишу и презентовао студијске програме Факултета заштите на раду као и рад лабораторија Факултета. Значајно место у излагању било је посвећено презентацији ресурса и могућности истраживања у Лабораторији заштите од пожара.

Детаљније у архиви вести...


12.04.2019.

У периоду од 08. до 12. априла 2019. године, доц. др Дејан Васовић је боравио у Ријеци, у оквиру реализације међународног пројекта CEEPUS III мобилности наставног особља, где је одржао шест часова предавања (2 x 3 часа) на Грађевинском факултету Универзитета у Ријеци.

Детаљније у архиви вести...


11.04.2019.

Универзитет у Нишу, као партнер на Erasmus+ пројекту „Boosting Engagement of Serbian Universities in Open Science (BE-OPEN)“, у четвртак, 11.априла 2019. године, организовао је радионицу под насловом „Обука за примену принципа отворене науке и коришћење институционалних репозиторијума“, у сарадњи са колегама Универзитета у Новом Саду.

Детаљније у архиви вести...


02.04.2019.

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у Свечаној сали Универзитета у Нишу, у уторак, 02.04.2019. године, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о дуалном моделу студија и Нацрту закона о студентском организовању, на којој су присуствовали и представници Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


29.03.2019.

У периоду од 25.03. до 29.03.2019, године на Факултету заштите на раду, боравио је др Szymon Ptak са високошколске установе The Main School of Fire Service (Главна ватрогасна школа) у Варшави, у Пољској. Боравак др Ptak-а реализован је у склопу ERASMUS+ програма. У овом периоду урађен је низ експеримената на калориметру за мерење топлотне снаге у Лабораторији за заштиту од пожара.


29.03.2019.

У петак,  29.03.2019. године у Београду је одржан COST (https://www.cost.eu/) инфо дан. Присутне су најпре поздравили проф. др Петар Марин, проректор Универзитета у Београду и проф. др Виктор Недовић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Након тога предавање o COST акцији и бенефитима учешћа за истраживаче одржао је директор COST асоцијације др Ronald de Bruin. У настваку, предавања су одржали Dr Elwin Reimink и Christer Halen из COST асоцијације као и др Братислав Маринковић, национални COST координатор. О својим искуствима на COST акцијама говорили су проф. др Бојан Благојевић, са Пољопривредног факулетета у Београду и др Тијана Лаиновић, са Стоматолошког факулетет у Новом Саду.  Током друге сесије одржана је презентација Marie Skodolwska Curie акција. На COST инфо дану су учествовали представници Факултета заштите на раду у Нишу: др Милан Протић, продекан за међународну сарадњу и др Ана Милтојевић, доцент.

Детаљније у архиви вести...


27.03.2019.

Факултет заштите на раду у Нишу је потписао Споразум о сарадњи са Удружењем заштите на раду - Београд из Београда. Споразум о сарадњи су потписали 26. марта 2019. године у Београду, у просторијама Удружењем заштите на раду - Београд, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу и Миле Мицковић, дипл. инж. знр. председник Удружења заштите на раду - Београд.

Детаљније у архиви вести...


22.03.2019.