Drop Down Menu

У оквиру Недеље борбе против корупције, Агенција за борбу против корупције Републике Србије, на Универзитету у Нишу организује трибину под називом: "Образовање младих у функцији спречавања корупције".
Трибина ће бити одржана у среду, 13. децембра 2023. године у Свечаној сали Универзитета, са почетком у 13 сати.
Позивамо све студенте и запослене да присуствују трибини.


01.12.2023.

САРАДЊА СА ПРИВРЕДОМ – РЕГРУТАЦИЈА СТУДЕНАТА

Представници Компаније ''СРБИЈА ЗИЂИН МАЈНИНГ'' (Serbia  Zijin Mining d.o.o) представили су програм Кампус регрутације под слоганом ''Буди и ти део нашег тима'' који ова Компанија реализује у сарадњи са државним високошколским институцијама Републике Србије.

Детаљније...


30.11.2023.

Прва национална конференција Безбедност и здравље на раду

У Београду је, 30. новембра 2023. године, одржана Прва национална конференција Безбедност и здравље на раду у организацији Акта медије Редакције БЗР портала.

Детаљније...


24.11.2023.

Факултет заштите на раду у Нишу је у петак, 24. 11. 2023. године учествовао на Сајму образовања под називом „Пронађи свој пут“, који другу годину за редом организује Гимназија „Светозар Марковић“. Факултети Универзитета у Нишу имали су прилику да промовишу своје активности и студијске програме.

Детаљније...


23.11.2023.

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ „ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ”.

У четвртак, 23. 11. 2023. године на Факултету заштите на раду у Нишу, организован је свечани пријем поводом доделе награда најбољим студентима под покровитељством „Фондације Мијаиловић“, на челу са госпођом др Верицом Мијаиловић, супругом некадашњег декана Факултета проф. др Мирослава Мијаиловића.

Детаљније...


17.11.2023.

У петак, 17. 11. 2023. организован је Дан отворених врата у средњој медицинској школи „Др Миленко Хаџић“ у Нишу. Наставници и сарадници бројних факултета и високих школа Универзитета у Нишу  имали су прилику да у непосредном контакту информишу ученике завршних резреда о могућностима наставка  школовања и о смерницама академског образовања.

Детаљније...


17.11.2023.

„Треће савјетовање из области заштите на раду (примјери добре праксе)“

Поводом обележавања Европске недеље безбедности и заштите здравља на раду, Удружење инжењера заштите и здравља на раду из Бања Луке организовало је 17. новембра 2023. године у хотелу Courtyard by Marriott у Бања Луци семинар „Треће савјетовање заштите на раду (примјери добре праксе)“.

Детаљније...


17.11.2023.

КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТ НАСТАВНОГ И НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА У  ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕRASMUS+ КА131

У складу са уговорима о додели наменских бесповратних средстава потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус у оквиру ERASMUS+ програма мобилности KA131 (пројекти број 2022-1-RS01-KA131-HED-000064410 и 2023-1-RS01-KA131-HED-000119613)*, Универзитет у Нишу објављује

Конкурс је отворен до 19. децембра 2023. године у 12:00 часова, а могу се пријавити запослени на Универзитету и свим факултетима Универзитета у Нишу, и то за

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе (Stаff Mobility for Teaching – STA)

  • мобилност наставног и ненаставног особља у сврху стручног усавршавања (Staff Mobility for Training - STT)

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе и стручног усавршавања (комбинована мобилност STA + STT).

КОНКУРС ЈЕ ОБЈАВЉЕН НА ВЕБ СТРАНИЦИ УНИВЕРЗИТЕТА.

Детаљније...


7.11.2023.

НАЦИОНАЛНИ ДАН ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА

У циљу информисања шире јавности о значају постојања организоване заштите од пожара, Факултет заштите на раду у Нишу у сарадњи са компанијом Еликсир Прахово и Ватрогасно-спасилачком бригадом из Ниша, обележио је 7. новембар дан заштите од пожара.

Продеканица за наставу проф. др Евица Јовановић, говорила је о развоју система заштита од пожара у Србији и упознала присутне ученике средњих школа из Ниша, студенте и ширу јавност са дугом традицијом коју Факултет има у образовању инжењера заштите од пожара.

Детаљније...


6.11.2023.

Презентација Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“

У уторак, 06.11.2023.године, студенти Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ су одржали презентацију свог универзитета заинтересованим студентима Факултета заштите на раду.

Детаљније...


1.11.2023.

Посета Лабораторији за заштиту од пожара

Студенти докторских студија са Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ посетили су лабораторије Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније...


25-27.10.2023.

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА – QVO VADIS OSH?

У периоду од 25-27. октобра 2023. године, на Копаонику је одржана Mеђународна конференција о регионалној сарадњи под називом ''Quo vadis OSH?'' у организацији Македонског удружења за безбедност и здравље на раду и партнерских институција из земаља Западног Балкана.

Детаљније...


19.10.2023.

Боравак студената са Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ на Универзитету у Нишу

У оквиру реализације програма размене студената између Универзитета у Нишу и Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“, Факултет заштите на раду у Нишу је угостио студенте докторских студија са овог Универзитета.

Детаљније...


17.10.2023.

У Научно-технолошком парку Ниш је у уторак 17.10.2023. године промовисан водич “Зелене, одрживе технологије и иновације”, аутора др Ане Вукадиновић, др Милана Протића и др Срђана Глишовића, настао у оквиру пројекта “Предузми идеју” који Иницијатива Дигитална Србија реализује са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД) и који је намењен свима који се интересују за одрживост, проблеме у заштити животне средине и технолошке иновације. Водич је осмишљен с циљем да подржи компаније, организације и појединце у усвајању иновативних технологија које доприносе очувању наше планете.

Детаљније...