Drop Down Menu

18.05.2022.

РЕАЛИЗОВАНА МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ERASMUS+ KA103 ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

У периоду од 09. маја 2022. до 13. маја 2022. године проф. др Весна Николић је реализовала мобилност у оквиру програма ERASMUS+ KA 103 Европске Уније (Staff Mobility for Training STT) на Факултету за менаџмент Универзитета Приморска у Копру (Словенија). У оквиру посете, проф. Николић је имала прилику да упозна проф. др Татјану Хорват, деканицу Факултета и да размени искуства са наставним особљем и менаџментом Факултета у погледу обезбеђења и унапређења квалитета наставно-образовног процеса и научно-истраживачког рада.

Детаљније...


13.05.2022.

"Представници Факултета заштите на раду у Нишу представили су студијске програме на Сајму образовања и професионалне оријентације у Пироту који је организован под покровитељством Националне службе за запошљавање (НСЗ) - Филијала у Пироту. На сајму су представљени студијски програми свих нивоа студија на Факултету, услови уписа, као и могућности похађања припремне наставе за упис на Факултет."

Детаљније...


06.05.2022.

Промотивна кампања у средњим школама

У циљу спровођења промотивних активности Факултета заштите на раду у Нишу, у гимназијама Бора Станковић (18.04.2022), Стеван Сремац (26.04.2022.) и ЕТШ Мија Станимировић (07.04.2022.)представљени су студијски програми свих нивоа студија на Факултету. Ученици завршних година су упознати са условима уписа, пријемним испитом и могућностима похађања припремне наставе.

Детаљније...


05.05.2022.

Представници Факултета заштите на раду у Нишу представили су студијске програме на Сајму образовања у Крушевцу који је организован под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Детаљније...


28.04.2022.

Поводом обележавања 28. априла - Светског дана безбедности и здравља на раду и Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији додељена су национална признања правним лицима и предузетницима, физичким лицима, организацијама и удружењима за постигнуте резултате и заслуге у промоцији безбедности и здравља на раду.

Детаљније...


28.04.2022.

28. април – Светски дан безбедности и здравља на раду

Међународна организација рада је 2003. године установила „28. април“ као Светски дан безбедности и здравља на раду са циљем промоције свести, културе безбедности и заштите здравља на раду. У Републици Србији овај дан се обележава од 2010. године.

Колики је значај обележавања овог датума, говоре и статистички подаци Светске здравствене организације по којима је број жртава на годишњем нивоу већи од два милиона, док преко триста милиона људи пати од повреда на радном месту, професионалних обољења и обољења у вези са радом.

Детаљније...


28.04.2022.

Предавање поводом међународног дана заштите од буке
На Факултету заштите на раду у Нишу јуче је обележен Међународни дан заштите од буке са циљем подизања свести о значају проблема буке и њеним штетним ефектима на здравље и квалитет живота.

Детаљније...


27.04.2022.

„Завршетак грејне сезоне 2021/22. и енергетски изазови у наредној сезони“

У светлу нових догађања у области обезбеђења топлотном енергијом и снабдевања енергентима за предстојећу грејну сезону, актуелне енергетске кризе и могућој изнуђеној употреби већ избачених енергената, 27.04.2022. године, на Машинском факултету у Нишу одржан је панел под називом „Завршетак грејне сезоне 2021/22. и енергетски изазови у наредној сезони“. Панел су заједнички организовали Пословно удружење „Топлане Србије“ и Машински факултет у Нишу, а учесници панела су били представници топлана из Републике Србије.

Детаљније...


27.04.2022.

У организацији друштва за услуге у области заштите Техпро д.о.о, Центар за едукацију, дана 27.4.2022. године у Београду је одржано саветовање на тему Стручна лица у процесу унапређења система безбедности и здравља на раду. Ово саветовање је било посвећено анализи практичне примене постојеће законске регулативе, предлогу новог Закона о безбедности и здрављу на раду, као и улози стручњака за безбедност и здравље на раду према нацрту новог закона. На саветовању је учествовала проф. др Александра Илић Петковић као представник Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније...


27.04.2022.

Међународни дан заштите од буке

Центар за слух и комуникацију из САД је 1996. године установио Међународни дан заштите од буке (International Noise Awareness Day) како би се подигла свест о штетном утицају буке на слух, здравље и квалитет живота. Међународни дан заштите од буке се обележава сваке године последње среде у априлу месецу. Ове године то је 27. април.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nSZBOAb_w4w

Детаљније...


27.04.2022.

У оквиру Erasmus+ пројекта “Strengthening educational capacities by building competences and cooperation in the field of Noise and Vibration Engineering (SENVIBE) број 598241-EPP-1-2018-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP” припремљене су две брошуре:

  • Бука у радној средини – водич за запослене и послодавце

  •  Вибрације у радној средини – водич за запослене и послодавце

Брошуре представљају резултат активности спроведених у оквиру виртуелне платформе за буку и вибрације 'No&Vib Hub', као централнe јединице која има задатак да покрене и омогући стратешку сарадњу између различитих сектора.

Детаљније...


23.04.2022.

23. април – СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

Поводом обележавања Светског дана књиге и ауторских права, Нишки културни центар је поклонио више од сто књига различитих жанрова Библиотеци Факултета заштите на раду у Нишу. Захваљујући овом поклону значајно је обогаћен библиотечки фонд популарне, али и стручне литературе углавном из области друштвених и хуманистичких наука и тако проширене могућности да се задовоље најразноврсније сазнајне потребе и читалачка интересовања студената и запослених на Факултету заштите на раду у Нишу.

Детаљније...


22.04.2022.

Дан планете Земље, 22. април 2022. – Инвестирајте у нашу планету

Тема овогодишњег дана планете Земље носи назив „Инвестирајте у нашу планету“. Овај позив има вишеструко значење јер инвестирати се може кроз материјална и новчана средства, али и кроз подизање свести, знања, улагања у науку, иновативне технологије и афирмацију позитивних вредности и иницијатива. У основи теме овогодишњег дана планете налази се идеја заштите животне средине која афирмише борбу против загађења, крчења шума, глобалног загревања, пренасељености и губитка биодиверзитета.