Drop Down Menu

18. 05.2023.

У четвртак, 18. 5. 2023. године Факултет заштите на раду угостио је др Јована Протића, националног координатора Међународне организације рада за Републику Србију. Том приликом одржао је предавање на тему „Права радника у области управљања отпадом“. У дискусији након предавања, др Протић и наставници Факултета разменили су своја искуства и ставове о овој теми уз сагледавање могућности унапређења положаја запослених у овом сектору, озелењавања радних места, као и могућој сарадњи Факултета заштите на раду и МОР-а.

Детаљније...


11. 05.2023.

Факултет заштите на раду у Нишу је 11. маја 2023. године са своја два промо тима учестовао на сајмовима у Нишу и Крушевцу.

У Официрском дому у Нишу одржан је Сајам образовања и професионалне оријентације, док је у Крушевцу одржан Сајам високих школа и факултета.

Представници Факултета су се са задовољством прикључили овим догађајима, пружајући прилику заинтересованим средњошколцима и матурантима да се боље упознају са студијским програмима и могућностима које нуди наш Факултет.

Детаљније...


01. 05.2023.

Почетак реализације пројекта SPS.MYP.G6006: Акустички мултифункционални композити за смањење ризика по животну средину и опасности по здравље

Пројекат “Acoustic Multi-Functional Composites for Environmental Risks and Health Hazards Reduction” (Акустички мултифункционални композити за смањење ризика по животну средину и опасности по здравље), број: SPS.MYP.G6006, је почео са реализацијом од 1. 5. 2023. у оквиру програма “The NATO Science for Peace and Security Programme” (НАТО Наука за мир и Безбедност), под окриљем “NATO Emerging Security Challenges Division” (НАТО Одељења за нове безбедносне изазове).

Партнери на пројекту су: Инстут за механику из Софије, Бугарске академије наука (водећи партнер), Факултет заштите на раду у Нишу и Државни технички универзитет из Ташкента, Узбекистан. Реализација пројекта је предвиђена у наредне 3 године, са буџетом од 350.000 ЕУР.

Чланови пројектног тима са Факултета заштите на раду у Нишу су: проф. др Момир Прашчевић, ко-директор пројекта, проф. др Дарко Михајлов и др Младена Лукић, доцент Факултета.

Детаљније...


28. 04.2023.

Дана 28. 4. 2023. године, Факултет заштите на раду у својим просторијама организовао је Дан отворених врата. Ученицима средњих школа који су се определили за упис на Факултет, о студијским програмима, начином полагања пријемног испита, могућностима похађања бесплатне припремне наставе, документацијом која је потребна за конкурс и сл. говориле су продекан за наставу, проф. др Евица Стојиљковић и Анђела Јевтић, истраживач приправник.

Детаљније...


26. 04.2023.

У среду 26. априла 2023. др Слободан Милутиновић, ред. проф. одржао је предавање под називом „Друштвени и економски аспекти постојећих модела развоја“ гостима Факултета заштите на раду, ученицима и наставницима нишке гимназије Светозар Марковић.

Детаљније...


25. 04.2023.

Поводом обележавања Дана безбедности и здравља на раду, компанија SMP Automotive Interior Modules d.o.o. из Ћуприје, одржаће предвање на тему "Безбедност и здравље на раду у компанији SMP Automotive".

Предавач је Ивана Зековић, специјалиста за безбедност и здравље на раду, противпожарну заштиту и зажишту животне средине. Предавање ће бити одржано 28.04.2023. године у сали бр. 215, са почетком у 11:30 часова.

Детаљније...


22. 04.2023.

22. април - Дан планете Земље

22. априла, 2023. године, обележава се 53. годишњица Дана планете Земље са темом „Инвестирајте у нашу планету“. Свеобухватни карактер теме у основи, осим новца и капитала, подразумева и наше идеје, време, посвећеност и одлучност, ресурсе, енергију, удруживање и сарадњу у решавању нагомиланих еколошких проблема са циљем очувања планете и заштите здраве животне средине.

Детаљније...


20. 04.2023.

28. Међународни дан заштите од буке

Ове године се Међународни дан заштите од buke (International Noise Awereness Day) обележава 26. априла 2023. године под слоганом „Заштити твој слух, заштити твоје здравље“ (https://noiseawareness.org/).

Детаљније...


07. 04.2023.

Дана 7.4.2023. године, у просторијама Факултета заштите на раду одржан је Округли сто са темом „Увођење безбедности и здравља на раду у наставни програм у предшколским и школским установама“ у организацији Удружења Безбедан рад.

Детаљније...


28. 03.2023.

САРАДЊА СА УНИВЕРЗИТЕТОМ У ЈЕРУСАЛИМУ

Проф. др Весна Николић, продекан за квалитет и издавачку делатност и проф. др Евица Стојиљковић, продекан за наставу Факултета заштите на раду у Нишу посетиле су  Универзитет у Јерусалиму (Al-Quds UniversityAQU).

Детаљније...


06. 03.2023.

КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТ НАСТАВНОГ И НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕRASMUS+ КА131

У складу са уговорима о додели наменских бесповратних средстава потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус у оквиру ERASMUS+ програма мобилности KA131, Универзитет у Нишу објављује Конкурс за мобилност наставног и ненаставног особља на ВШ институцијама земаља ЕУ и трећих земаља које пуноправно учествују у Програму. Конкурс је отворен до 7. априла 2023. године, а могу се пријавити запослени на Универзитету и свим факултетима Универзитета у Нишу. Детаљније о Конкурсу можете видети на веб страници Универзитета..


03.03.2023.

3.3.2023. ДАН ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ

На Факултету заштите на раду у Нишу, у петак, 03. марта, Свечаном академијом обележена је 55. годишњица постојања и успешног рада Факултета. Обележавању Дана Факултета присуствовали су представници ректората Универзитета у Нишу, деканата факултета Универзитета у Нишу, представник Епархије Нишке, Министарства просвете и других министарстава и државних органа, представници градских власти, Војске Србије, запослени, студенти и други гости.

Детаљније...


01.03.2023.

ПРОМОЦИЈА ДИПЛОМИРАНИХ ИНЖЕЊЕРА, МАСТЕР ИНЖЕЊЕРА И МАСТЕР МЕНАЏЕРА ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

У недељи обележавања јубилеја, Дана Факултета заштите на раду у Нишу, у среду 1.3.2023. године одржана је промоција дипломираних инжењера, мастер инжењера и мастер менаџера Факултета уз присутво њихових ментора. Лауреатима се обратио декан Факултета проф. др Срђан Глишовић.

Детаљније...


27.02.2023.

ПРЕДАВАЊА СТРУЧЊАКА ИЗ ПРИВРЕДЕ

У недељи обележавања Дана Факултета заштите на раду у Нишу, 27.2.2023. године, представници компаније НИС а.д, од којих су неки и наши студенти мастер академских студија, одржали су предавања.

Детаљније...


23.-24. 02.2023.

ДИДАКТИЧКО-МЕТОДИЧКА ОБУКА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

У оквиру обележавања јубилеја – 55. година постојања и рада Факултета заштите на раду у Нишу,  одржана је дводневна обука на тему ''Високошколска настава – савремени приступи и перспективе'' с циљем дидактичко-методичког усавршавања наставника и сарадника Факултета. Први дан обуке посвећен је упознавању са интерактивним стратегијама високошколске наставе у развоју критичког мишљења и њиховој примени у пракси високог образовања.

Детаљније...


31. 01.2023.