Drop Down Menu

Konkurs ERASMUS+ programa Univerziteta u Nišu za stipendiranje mobilnosti studenata, nastavnika i administrativnog osoblja na Univerzitetu za nauku i tehnologiju-AGH u Krakovu (Poljska)

Univerzitet u Nišu, u okviru programa mobilnosti Erasmus+, objavio je Konkurs za stipendiranje mobilnosti studenata, nastavnika i administrativnog osoblja na
Univerzitetu za nauku i tehnologiju- AGH u Krakovu (Poljska)
Konkurs je otvoren do 17. decembra 2019. godine.
Informacije o potrebnoj dokumentaciji i ostale detalje konkursa mozete naci na sajtu univerziteta:
https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-za-nauku-i-tehnologiju-agh-u-krakovu


У оквиру пројекта ERASMUS+ CBHE KA2 NATRISK, студенти мастер академских студија Факултета заштите на раду номиновани су за мобилност и стручну праксу на партнерским Универзитетима.

За мобилност у трајању од 5 месеци на Универзитету у Сарајеву изабране су студенткиње Ана Стојановић и Андреа Јакић, док ће стручну праксу у трајању од 12 дана на истом Универзитету обављати студенти Емилија Петровић, Јелена Миленковић, Катарина Савић, Марко Цвејић, Миљана Крстић и Никола Стојановић.

За мобилност у трајању од 5 месеци на Универзитету у Бечу (University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna, Austria - BOKU) изабрана је студенткиња Ирина Јанковић.


УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ, У ОКВИРУ ПРОГРАМА МОБИЛНОСТИ ERASMUS+ ОБЈАВИО ЈЕ КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ НАСТАВНИКА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА (ENGLISH FOR SPECIFIC PURPOSES)
НА УНИВЕРЗИТЕТУ У ОРДЕЈИ (РУМУНИЈА).
КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ДО 1. НОВЕМБРА 2019. ГОДИНЕ.
ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОТРЕБНОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ И ОСТАЛЕ ДЕТАЉЕ КОНКУРСА
МОЖЕТЕ НАЋИ НА САЈТУ УНИВЕРЗИТЕТА
 


КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ АДМИНИСТРАТИВНОГ ОСОБЉА НА УНИВЕРЗИТЕТУ ЗА ЕКОЛОГИЈУ И МЕНАЏМЕНТ У ВАРШАВИ (ПОЉСКА)

Univerzitet u Nišu, u okviru programa mobilnosti Erasmus+, objavio je Konkurs za stipendiranje mobilnosti administrativnog osoblja na Univerzitetu za ekologiju i menadžment u Varšavi (Poljska)
Konkurs je otvoren do 5. juna 2019. godine. 
Informacije o potrebnoj dokumentaciji i ostale detalje konkursa mozete naci na sajtu univerziteta:
ОВДЕ


 

ERASMUS+ CBHE KA2

 

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ
РАСПИСУЈЕ КОНКУРС
У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА NATRISK
ЗА ФИНАСИРАЊЕ МОБИЛНОСТИСТУДЕНАТА НА УНИВЕРЗИТЕТУ МИДЛСЕКС
(Лондон, Велика Британија)
 

https://www.mdx.ac.uk/

 

Трајање конкурса до 25. фебруара2019. године

 

Период реализације мобилности до 01.07.2019. године

 

Све у вези са конкурсом можете погледати ОВДЕ


 

КОНКУРС ЗА МОБИЛНОСТИ СТУДЕНТСКЕ ПРАКСЕ
НА ТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ КРИТА (ХАЊА, ГРЧКА)
У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА НАТРИСК

 

Универзитет у Нишу у оквиру програма мобилности ERASMUS+ CBHE KA2, расписује конкурс у оквиру пројекта НАТРИСК за мобилности студентске праксе на Техничком универзитету Крита (Хања, Грчка)

 

Трајање конкурса до 25. фебруара 2019. године

 

Све у вези са конкурсом можете погледати ОВДЕ

 

Прилог: Learning Agreement for Traineeships 

Конкурс за мобилности студентске праксе на Обуда универзитету (Будимпешта, Мађарска)
у оквиру пројекта НАТРИСК

 

Универзитет у Нишу у оквиру програма мобилности ERASMUS+ CBHE KA2, расписује конкурс у оквиру пројекта НАТРИСК за мобилности студентске праксе на Обуда универзитету
(Будимпешта, Мађарска)

 

Трајање конкурса до 25. фебруара 2019. године

 

Све у вези са конкурсом можете погледати ОВДЕ

 

Прилог: Learning Agreement for Traineeships


 

Универзитет у Нишу и Машински факултет у Нишу реализују ERAZMUS+ Пројекат - Жан Моне модул "Sustainable, intelligent and environment friendly transport and logistics in urban context: promoting EU standards and principles in southeast region of Serbia - SIETLU".

Универзитет у Нишу као носилац пројектних активности расписао је конкурс за упис 24 полазника модула. Рок за подношење пријава је продужен до 31.12.2018. године.

Основни циљ SIETLU модула је промоција стандарда и принципа ЕУ у области интердисциплинарних студија транспорта, логистике и заштите животне средине у региону југоисточне Србије. Циљ је подизање нивоа знања, свести и компетенција младих људи који у свом досадашњем образовном процесу нису довољно изучавали области уско повезане са европским интеграцијама.

Предавања у оквиру SIETLU модула ће почети 11.01.2018. године, на Машинском факултету у Нишу. Модул чине једанаест наставних активности годишње (предавања и вежби) и трајаће 12 недеља. Настава и све остале активности на SIETLU модулу биће реализоване на српском језику.

Студенти који успешно реализују све наведене задатеке могу да аплицирају за добијање Сертификата Универзитета у Нишу о завршеном SIETLU модулу. Сертификати који ће се додељивати биће потписани од стране Центра за доживотно учење Универзитета у Нишу и представљаће легитиман документ који верификује додатно знање кандидата.

Трошкове реализације SIETLU модула у потпуности покрива Европска унија кроз програм Erazmus+ Жан Моне.

ИНТЕРНЕТ САЈТ ПРОЈЕКТА ЈЕ


 


 

Конкурс ERASMUS+ програма Универзитета у Нишу
за стипендирање мобилности студената
на Универзитету у Авеиру (Португалија)

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената на Универзитету у Авеиру (Португалија). Конкурс је отворен до 04. маја 2018. године.
Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса мозете наци на WEB страници Универзитета.

 

22.01.2018.

КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ НАСТАВНИКА НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ВРОЦЛАВУ (ПОЉСКА)

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности наставника на Политехничком универзитету у Вроцлаву (Пољска)
Конкурс је отворен до 13. фебруара 2018. године.
Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса мо
жете наћи на сајту Универзитета у Нишу или  ОВДЕ.


06.12.2017.


КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА
СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА СА НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ
УНИВЕРЗИТЕТУ У ВРОЦЛАВУ (ПОЉСКА)

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности ERASMUS+,
објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената на
Политехничком универзитету у Вроцлаву (Пољска)

Конкурс је отворен до 18. децембра 2017. године


06.12.2017.

 

ERASMUS+ ПРОГРАМ ЖАН МОНЕ МОДУЛ

 

Erasmus+ Жан Моне пројекти имају за циљ да промовишу изврсност у настави и истраживању за области студија Европске Уније широм света. Према званичном водичу програма, кључне области које могу вити обуихваћене Жан Моне активностима су: регионалне компаративне ЕУ студије, студије комуникационих и информационих технологија, економске ЕУ студије, ЕУ студије историје, ЕУ студије интеркултуралног дијалога, интердисциплинарне ЕУ студије, ЕУ студије међународних односа и дипломатије, ЕУ студије права, политичке и административне ЕУ студије. друге области попут социологије, филозофије, религије, географије, књижевности, уметности, природних наука, заштите животне средине, глобалних студија и друге, могу се наћи у пројектима Жан Моне када укључују наставу или истраживање о ЕУ односно када доприносе европеизацији наставних планова.

 

Више детаља о Жан Моне пројектима на сајту

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/actions/jean-monnet_en


03.07.2017.

КОНКУРС ERASMUS+ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ТЕМИШВАРУ

Универзитет у Нишу у оквиру програма мобилности ERASMUS+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената на Политехничком универзитету у Темишвару (Румунија). Конкурс је отворен до 03. августа 2017. године.  Информације о потребној документацији и остале детаље Конкурса можете наћи на сајту универзитета.

 


Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Ерасмус+, објављује Конкурс за стипендирање мобилности студената, наставника и административног особља на високошколској институцији "The Main School of Fire Service" у Варшави, Пољска. Конкурс је отворен до 24. новембра 2017. године

 


07.02.2017.

Конкурс ERASMUS+ програма Универзитета у Нишу за стипендирање мобилности студената и наставника на Политехничком Универзитету у Вроцлаву (Пољска) .

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Ерасмус+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената и наставника на Политехничком Универзитету у Вроцлаву (Пољска).

Конкурс је отворен до 20. фебруара 2017. године.  Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса мозете наци на сајту УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ.

 

Детаљније


30.12.2016.

Универзитет у Нишу и Машински факултет у Нишу реализују ERASMUS+ Пројекат - Žan Mone modul "Sustainable, intelligent and environment friendly transport and logistics in urban context: promoting EU standards and principles in southeast region of Serbia - SIETLU".

Универзитет у Нишу као носилац пројектних активности расписао је конкурс за упис 24 полазника модула.Модул могу уписати особе које имају минимално завршене основне или интегрисане академске студије.

Основни циљ SIETLU модула је промоција стандарда и принципа ЕУ у области интердисциплинарних студија транспорта, логистике и заштите животне средине у региону југоисточне Србије. Циљ је подизање нивоа знања, свести и компетенција младих људи који у свом досадашњем образовном процесу нису довољно изучавали области уско повезане са европским интеграцијама.

Предавања у оквиру SIETLU модула ће почети 15.02.2017. године, на Машинском факултету у Нишу. Модул чине једанаест наставних активности годишње (предавања и вежби) и трајаће 12 недеља. Настава и све остале активности на SIETLU модулу биће реализоване на српском језику.

Студенти који успешно реализују све наведене задатеке могу да аплицирају за добијање Сертификата Универзитета у Нишу о завршеном SIETLU модулу. Сертификати који ће се додељивати биће потписани од стране Центра за доживотно учење Универзитета у Нишу и представљаће легитиман документ који верификује додатно знање кандидата.

Трошкове реализације SIETLU модула у потпуности покрива Европска унија кроз програм Erasmus+ Жан Моне.

Флајер SIETLU можете преузети кликом на слику

 

Детаљније податке о самом пројекту можете видети на веб страници пројекта

 http://sietlu.masfak.ni.ac.rs

 

 

19.12.2016.

Факултет заштите на раду у Нишу, део је тима Универзитета у Нишу који учествује на новом ERASMUS+ програму за пројетни циклус 2016-2019. година. Пројекат је ушао у нову фазу организацијом kick off meeting-а, одржаног у згради ректората у Нишу 15. и 16. децембра 2016. године.

Универзитет у Нишу, као координатор пројекта предводи конзорцијум високошколаких установа и то: University of Natural Resources and Life Sciences, Беч, Аустрија, Middlesex University Higher Education Corporation, London, Велика Британија, University of Messina, Сицилија, Италија, Óbuda University, Будимпешта, Мађарска, Technical University of Crete, Chania, Грчка, Академија за криминалистичке и полицијске студије, Универзитет у Приштини - Косовска Митровица, Универзитет у Сарајеву, БиХ, Република Српска – Министарство унутрашњих послова, Висока школа унутрашњих послова, Сектор за полицијску едукацију, БиХ, Висока политехничка школа струковних студија, Урошевац –Лепосавиц, Србија и Универзитет одбране, Београд, Србија.

Тим са Нишког Универзитета чине: Универзитет у Нишу, Грађевинско-архитектонски факултет, Електронски факултет и Факултет заштите на раду.

Циљ пројекта је креирање новог мастер студијског програма у области ванредних ситуација, који ће се бавити управљањем ризицима у условима природних катастрофа у земљама западног балкана.

Оригинални назив пројекта је: Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries, са акронимом: NatRisk. Број пројекта је: 573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP.

Како факултет поседује значајно искуство у области инжењерства заштите од пожара, а однедавно и искуство стечено кроз мастер студијски програм управљање ванредним систуацијама, очекује се да наставници Факултета пруже значајан допринос успешној реализацији пројектних активности у оквиру започетог ERASMUS + пројекта.

На Kick off meeting-у су присуствовали преставници факултета: декан проф. др Момир Прашчевић, продекан за науку проф. др Миомир Раос, као и проф. др Душица Пешић и проф. др Милан Благојевић.


07.12.2016.

КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА НА "MIDDLE EAST" ТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У АНКАРИ (ТУРСКА). Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности ERASMUS+, објављује Конкурс за стипендирање мобилности студената на "Middle East" техничком  универзитету у Анкари (Турска). Конкурс је отворен до 12. децембра 2016. године. Све информације и детаље у вези са конкурсом можете погледати на линку Универзитета у Нишу


30.11.2016.

Универзитет у Нишу обавештава све заинтересоване да је отворен  нови позив за размену у оквиру ERASMUS MUNDUS програма GREEN-TECH.

Конкурс је отворен до 28. фебруара 2017. године.

 

Све информације у вези са овим конкурсом и о условима пријављивања  можете наћи овде. (pdf)

 

GREEN-TECH је мрежа размене која је фокусирана на следеће тематске области:

- Информационе и комуникационе технологије 
- Инжењеринг и енергетика 
- Заштита животне средине, пољопривреда, шумарство, рударство 
- Пословна и јавна администрација, право и међународни односи, студије језика 
- Туризам и културно наслеђе

 

Институције на које се можете пријављивати су:

- Universidade de Vigo, (Шпанија) - координатор пројекта, 
- University of Porto, (Португалија), 
- Universität Paderborn, (Немачка), 
- University of Ljubljana, (Словенија), 
- University of Economics in Katowice, (Пољска), 
- University of Split, (Хрватска), 
- University of Chemical Technology and Metallurgy, Sofia (Бугарска), 
- Universidad de León, (Шпанија)


21.10.2016.

КОНКУРС ERASMUS+ програма Универзитета у Нишу
за стипендирање мобилности студената, наставника,
административних радника на Политехничком универзитету у Темишвару (Румунија).
Конкурс је отворен до 15. новембра 2016. године.
Информације о потребној документацији
и остале детаље конкурса можете наћи на сајту
УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ.


СТИПЕНДИЈЕ ERASMUS+ ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТЕ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ. Универзитет у Нишу, обавештава све заинтересоване студенте свих факутлета Универзитета у Нишу, осим Правног и Медицинског, да је у оквиру ERASMUS+ ICM програма отворен Конкурс за стипендирање студија на Мидлист техничком универзитету у Анкари, Турска. Крајњи рок за пријављивање је 25. новембар 2015. године до 15:00 часова. Текст конкурса погледајте овде.

 

 


МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА - ЕРАЗМУС+. СТИПЕНДИЈЕ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ И  МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА. Еразмус+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Еразмус+ покрива период 2014-2020. Земље региона Западног Балкана, међу којима је и Србија, имају на располагању регионални буџет који је Европска унија обезбедила у оквиру ИПА средстава (инструмент предприступне помоћи Европске уније региону Западног Балкана) за учешће у Еразмус+ конкурсима 2016. године. Студенти и запослени високошколских институција у Републици Србији могу да учествују у пројектима који се односе на мобилност у области образовања и младих (кључна активност 1). Пројекти за мобилност укључују мобилност студената на свим нивоима студија, свим дисциплинама у трајању од 3 до 12 месеци, као и студенску праксу од 2 до 12 месеци. Мобилност наставног и ненаставног особља високошколских институција се односи на усавршавање и учестовање у настави (од 5 дана до 2 месеца). КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА НА "POLITECHNICA UNIVERSITY TIMISOARA" У РУМУНИЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.