Drop Down Menu

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ НЕЋЕ РАДИТИ

15. И 16. ФЕБРУАРА ЗБОГ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


13.02.2018.

У оквиру Interreg-IPA CBC програма Бугарска-Србија и пројекта међуграничне сарадње CB007.1.31.126 Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management,

пројектни тим са Факултета заштите на раду боравио је у Бугарској, у Пернику у оквиру редовних сусрета пројектних тимова.

На састанку су разматране теме о реализацији текућих активности на пројекту сваког партнера, као и активности око програма предстојећих тренинга, набавке опреме, информисања и progress reporta за 5 триместар.

  Детаљније у архиви вести


08.02.2018.

Представници факутлета заштите на раду у Нишу, су 07.02.2018. године присуствовали свечаности поводом Дана Криминалистичко-полицијске академије у Земуну. Свечаност су отворили Потпредседник владе и Министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић и в.д. Декана Криминалистичко-полицијске академије, проф. др Горан Бошковић.

  Детаљније у архиви вести


30.01.2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ. Поводом обележавања Дана Факултета заштите на раду у Нишу, 3. марта, упућује се позив за предлагање кандидата за доделу признања Факултета физичким и правним лицима у складу са Правилником о признањима на Факултету заштите на раду у Нишу.


26.01.2018.

У петак, 26. 1. 2018. године додељене награде "11. јануар" најбољим студентима факултета Универзитета у Нишу и студентима који су дипломирали са просечном оценом 10,00.
Милици Бараћ је додељена награда "11. јануар" као најбољем студетну Факултета заштите на раду у нишу у школској 2016/2017. години.
Награду су уручили Дарко Булатовић, градоначелник Града Ниша, мр Раде Рајковић, председник Скупштине Града Ниша и проф. др Драган Антић, ректор Универзитет у Нишу.

22.01.2018.

КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ НАСТАВНИКА НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ВРОЦЛАВУ (ПОЉСКА)

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности наставника на Политехничком универзитету у Вроцлаву (Пољска)
Конкурс је отворен до 13. фебруара 2018. године.
Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса мо
жете наћи
на сајту Универзитета у Нишу или  ОВДЕ.


17.01.2018.

На седници Научно-стручног већа за техничко-технолошке науке Универзитета у Нишу, која је одржана 15. 01. 2017. године извршен је избор у звање:

1. др Ане Милтојевић, у звање доцент за ужу научну област Хемијске опасности у радној и животној средини

2. др Лидије Милошевић, у звање доцент за ужу научну област Енергетски процеси и заштита.

На седници Наставно-научног већа Факултета зашттие на раду у Нишу, која је одржана 16. 11. 2018. године извршена је промоција новоизабраних доцената Факултета.

Др Марина Стојановић, ред. проф. је промовисала др Ану Милтојевић у звање доцент, а др Дејан Петковић, ред. проф. је промовисао др Лидију Милошевић у звање доцент.


25.12.2017.

У сали „Официрског дома“, 13. 12. 2017. године, одржана је завршна конференција пилот пројекта „Практична академија“. На конференцији су представљени резултати тестираног модела за запошљавање младих „Практична академија“.
Конференција је окупила је представнике Универзитета у Нишу, факултета Универзитета у Нишу, привреде и студената, који су на панелима говорили о својим искуствима и препорукама из пројекта. Конференцији су присуствовали и представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије који су на панелима представили европске трендове, национални оквир и говорили о могућностима за међусекторску сарадњу и учење.

Детаљније у архиви вести


18.12.2017.

На Факултету заштите на раду у Нишу у периоду од 06. до 08. децембра 2017. године, одржан је XVII Национални научни скуп с међународним учешћем „Човек и радна средина“ – Управљање комуналним системом и заштита животне средине. Конференцију је организовао Факултет заштите на раду у Нишу под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Суорганизатори Нучног скупа били су: Факултет техничких наука у Новом Саду - Департман за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду, Европско друштво инжењера сигурности и Јавно комунално предузеће „Медиана“- Ниш. Научни скуп су подржала и два удружења: Пословно удружење комуналних предузећа „Комдел“ и Национална асоцијација чистоћа Србије „ASWA“...

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом организовања XVII Националног научног скупа „Човек и радна средина“, који је одржан на Факултету заштите на раду у Нишу од 06. до 08. децембра 2017. године, у петак, 08. 12. 2017. године у 14:00 одржана је 6. редовна скупштина EUROPSKOG DRUŠTVA INŽENjERA SIGURNOSTI (THE EUROPEAN SOCIETY OF SAFETY ENGINEERS-ESSE).

Скупштином је председавала др Евица Стојиљковић, ванр. проф., продекан за наставу Факултета. Председник ESSE др Бранислав Анђелковић и секретар Ана Шијаковић, дипл.инг.сиг., поднели су извештај о раду ESSE и финансијски извештај ESSE за 2017. годину.

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом организовања XVII Националног научног скупа „Човек и радна средина“, који се одржава на Факултету заштите на раду у Нишу од 06. до 08. сецембра 2017. године, господин Јосип Таради, доктор наука заштите на раду, из Чаковца, је донирао Факултету 20 публикација намењених за библиотеку Факултета. Публикације је у деканату Факултета примио, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом одласка у пензију, наша доскорашња професорка Љиљана Живковић, из своје личне збирке, поклонила је библиотеци Факултета заштите на раду у Нишу 35 књига, за потребе образовног, научног и стручног рада наставника и студената Факултета. Наставници и сраданици Факултета заштите на раду у Нишу поздрављају овај гест наше професорке и изражавају своју захвалност.


06.12.2017.

ФРАНКОФОНИЈА, ПРИЛИКА ЗА МОБИЛНОСТ ИСТРАЖИВАЧА, СТУДЕНАТА И ПРОФЕСИОНАЛАЦА У ОБЛАСТИ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА. У четвртак, 07. децембра 2017. године у 10:00 часова, у сали Ректората Универзитета у Нишу, одржаће се семинар намењен административном особљу Ректората Универзитета, продеканима за европску и међународну сарадњу, професорима и истраживачима из свих области који су укључени у пројекте. 

Детаљније у архиви вести...


04.12.2017.

Факултет заштите на раду у Нишу и Народна банка Србије потписали су Меморандум о пословној сарадњи којим се утврђују oснове за међусобну сарадњу, имајући у виду да Факултет заштите на раду у Нишу и Народна банка Србије имају заједничке интересе и вредности у области едукације шире јавности, а нарочито студената Факултета заштите на раду у Нишу о питањима која се односе на праћење и анализу прописа и праксе у области безбедности и здравље на раду у Републици Србији и њиховог утицаја на пословање правних субјеката, унапређење система безбедности и здравља на раду и смањење ризика од повређивања или обољевања запослених, као и о питањима ефикасне унутрашње организације послова безбедности и здравља на раду и делотворне употребе постојећих ресурса.

Детаљније у архиви вести...


23.11.2017.

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак организују академскo предавање ,,Бука и њене последице'' које ће одржати доцент Факултета заштите на раду др Дарко Михајлов у понедељак, 27. новембра од 17.30 сати у просторијама Универзитетске библиотеке.

У фокусу предавања биће извори буке у животној средини, угроженост популације буком, здравствене и економске последице буке као и менаџмент буком у животној средини и политике Европске уније по овом питању. Професор Михајлов говориће и активностима које се тичу контроле буке у Србији.

Присуствовање академском предавању је бесплатно, али га је, из организационих разлога, потребно најавити до 27. новембра у 12 сати (телефоном, на број 018/254-461, или мејлом, на officenis@euinfo.rs). 

Детаљније у архиви вести...


14.11.2017.

У просторијама Регионалне привредне коморе у Нишу, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Представници Факултета заштите на раду у Нишу, др Бранислав Анђелковић, ред.проф., др Весна Николић, ред. проф., др Емина Михајловић, ред. проф. и др Евица Стојилјковић, ванр.проф. активно су учествовали у расправи и дали предлоге и сугестије за унапређење текста Нацрта закона.
Наставници и сарадници Факултета примедбе, предлоге и сугестије могу лично доставити на обрасцу који се може преузети са линка Министарства унутрашњих послова. Попуњен образац послати на адресу: svs@mup.gov.rs

10.11.2017.

ПРЕДАВАЊА СТУЧЊАКА ИЗ ОДРЕДА „ЦЕНТРОСПАС“ МИНИСТАРСТВА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ. На Факултету заштите на раду у Нишу, 03., 09., и 10.11.2017. године, група стручњака из одреда „Центроспас“ Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, који бораве у Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, одржали су серију предавања.

Детаљније у архиви вести...

 


10.11.2017.

Drugi sastanak projektnih timova na projektu iz programa Interreg IPA Cross Border Cooperation Bulgarija – Serbia Programme, broj 2014TC1615CB007.1.31.126, pod nazivom: “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management” (Program zajedničke obuke za prevenciju i upravljanje šumskim požarima), nastavljen je na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, 09.11.2017. godine.


Детаљније у архиви вести...


09.11.2017.

Drugi sastanak projektnih timova u okviru Interreg CBC Programa
Bugarska – Srbija na Fakultetu zaštite na radu u Nišu
Kako je prema dinamici realizacije projektnih aktivnosti i predviđeno, drugi sastanak projektnih timova na projektu iz programa Interreg IPA Cross Border Cooperation Bulgarija – Serbia Programme, broj 2014TC1615CB007.1.31.126, pod nazivom: “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management” (Program zajedničke obuke za prevenciju i upravljanje šumskim požarima), održan je na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, 09.11.2017. godine.


Детаљније у архиви вести...


07.11.2017.

Поводом обележавања ДАНА ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА на Факултету заштите на раду у Нишу, 07. новембра 2017. године, др Дарко Зигар, доцент Факултета, одржао је предавање на тему ПРИМЕНА ПРОГРАМСКИХ ПАКЕТА ЗА СИМУЛАЦИЈУ ДИНАМИКЕ ПОЖАРА, додељене су награде студентима треће године основних академских студија ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ „ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ и уручени индекси студентима који су уписали мастер академске студије у шк. 2017/2018. год.

Детаљније у архиви вести...

 


26.10.2017.

Поводом предстојеће 3.SDEWES конференције која ће бити одржана од 30. јуна до 03. јула 2018. године у Новом Саду, проф. Невен Дуић одржао је 26.10.2017. године гостујуће предавање под насловом: Одрживи енергетски системи са фокусом на инфраструктуру паметних енергетских мрежа, на Електронском факултету у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


25.10.2017.

У Палати Србије, у оквиру европске недеље безбедности и здравља на раду, одржана је конференција „БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ“.

У уводном обраћању, генерални секретар Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајловић рекао је да синдикати нису задовољни нивоом безбедности на раду у фирмама у Србији, као и да постоји проблем када послодавци не препознају улогу синдиката по том питању. Синдикат, додао је, полаже велике наде да ће безбедност и здравље напредовати. То се, каже, и дешава сваке године, али има још предузећа које не дозвољавају ни синдикално организовање и самим тим су, додаје, синдикати немоћни да у овој области делују. То су, казао је, најчешће предузећа страних инвеститора који за своје такво пословање имају подршку државe.

Детаљније у архиви вести...


20.10.2017.

Град Ниш – Канцеларија за локални економски развој и пројекте, у партнерству са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – филијала Ниш и Кластером напредних технологија NiCAT, је организатор 3. Форума напредних технологија који је одржан у Нишу од 17 - 20. октобра 2017. године. Форум је отворио Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација. Добродошлицу је присутнима на отварању пожелео градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Присутним гостима обратили су се и Предраг Ћулибрк, генерални директор Телеком Србија А.Д и Горан С. Ђорђевић, помоћник градоначелника за науку и напредне технологије.

Детаљније у архиви вести...


09.10.2017.

На Дивчибарима је одржана 14. Национална конференција са међународним учешћем „Заштита на раду - пут успешног пословања“, од 04. до 07. октобра 2017. године. Конференцију је организовао Савез инжењера заштите на раду Србије, у сарадњи са Факултетом технчких наука у Новом Саду - Департман за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду,

Удружењем заштите на раду „28. АПРИЛ“ из Македоније и Факултетом заштите на раду из Ниша. Пленарном седницом председавао је продекан за квалитет и издавачку делатност, др Иван Крстић, а конференцију је отворио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић. У свом излагању, декан је истакао значајну улогу Факултета у новој стратегији из области безбедности и здравља на раду за период 2018-2022. године и изради новог Закона о безбедности и здрављу на раду.

Детаљније у архиви вести...


08.10.2017.

У петак 29.09.2017. године у амфитеатру Факултета одржана је свечана додела диплома дипломираним студентима на основним, основним академским и мастер академским студијама. Студенте је поздравио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић, а дипломе уручио продекан за квалитет и издавачку делатност др Иван Крстић, ван. проф.

У свом обраћању дипломираним инжењерима, декан је истакао да диплома коју данас добијате на Факултету је гарант стечених  знања на Факултету, призната у земљи и иностранству.

 

Детаљније у архиви вести...


19.09.2017.

Како је и најављено, у понедељак 18.09.2017. године, на Факултету заштите на раду у Нишу одржана је трибина на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” у оквиру Европске недеље мобилности која се редовно у Европи одржава од 2000. године.

Трибина је организована у сарадњи са ЕУ Инфо Кутком из Ниша, организацијом која пружа информације о Европској Унији, њеним институцијама, програмима и фондовима, односно о могућностима које грађани Србије имају у току процеса придруживања ЕУ.

Детаљније у архиви вести...


14.09.2017.

ЕУ инфо кутак Ниш организоваће на Факултету заштите на раду у Нишу трибину на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” на којој ће бити речи о изазовима са којима се планета земља суочава по питању климатских промена, последицама и прогнозама за нашу земљу.

Трибина ће бити одржана 18. септембра од 13х до 14.30х. Пре тога биће организовано свечано постављање платна “Вози мање, пешачи више”на зграду Факултета заштите на раду у Нишу.

 Детаљније у линку..


08.09.2017.

Пројекат “Практична академија” се реализује од 01.07.2017. године. Реализована је прва фаза „Дијагностичка пракса“, као и друга фаза „Фаза инкубације идеја и решења“. У току је реализација треће фазе “Имплементациона пракса”.

У оквиру пројекта реализован је ФИЛМ о учешћу студената Факултета Факултета заштите на раду који приказује активности наших студената у току све три фазе реализације пројекта.

 Детаљније у линку..