Drop Down Menu

ДОДЕЛА ИНДЕКСА
СТУДЕНТИМА ПРВЕ ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА
ОДРЖАЋЕ СЕ У ПЕТАК, 29.09.2017. ГОДИНЕ,
СА ПОЧЕТКОМ У 12:00 ЧАСОВА У АМФИТЕАТРУ ФАКУЛТЕТА.

 

ПРОГРАМ ДОДЕЛЕ ИНДЕКСА


 

ДОДЕЛА ДИПЛОМА
ДИПЛОМИРАНИМ СТУДЕНТИМА
ОДРЖАЋЕ СЕ У ПЕТАК, 29.09.2017. ГОДИНЕ
У АМФИТЕАТРУ ФАКУЛТЕТА СА ПОЧЕТКОМ У 10:00 ЧАСОВА.


 

 


19.09.2017.

Како је и најављено, у понедељак 18.09.2017. године, на Факултету заштите на раду у Нишу одржана је трибина на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” у оквиру Европске недеље мобилности која се редовно у Европи одржава од 2000. године.

Трибина је организована у сарадњи са ЕУ Инфо Кутком из Ниша, организацијом која пружа информације о Европској Унији, њеним институцијама, програмима и фондовима, односно о могућностима које грађани Србије имају у току процеса придруживања ЕУ.

Детаљније у архиви вести...


14.09.2017.

ЕУ инфо кутак Ниш организоваће на Факултету заштите на раду у Нишу трибину на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” на којој ће бити речи о изазовима са којима се планета земља суочава по питању климатских промена, последицама и прогнозама за нашу земљу.

Трибина ће бити одржана 18. септембра од 13х до 14.30х. Пре тога биће организовано свечано постављање платна “Вози мање, пешачи више”на зграду Факултета заштите на раду у Нишу.

 Детаљније у линку..


08.09.2017.

Пројекат “Практична академија” се реализује од 01.07.2017. године. Реализована је прва фаза „Дијагностичка пракса“, као и друга фаза „Фаза инкубације идеја и решења“. У току је реализација треће фазе “Имплементациона пракса”.

У оквиру пројекта реализован је ФИЛМ о учешћу студената Факултета Факултета заштите на раду који приказује активности наших студената у току све три фазе реализације пројекта.

 Детаљније у линку..


13.07.2017.

У среду 12.07.2017. године, званично је завршена мобилност Ph.D. кандидата Fahmana Fathurrahmana са Middle East Technical University из Анкаре, Турска, који је боравио на нашем факултету у оквиру програма мобилности Erasmus+, у периоду од 10.03.2017. године до 10.07.2017. године.

За време мобилности, кандидат је имао договорен програм истраживања у оквиру своје докторске дисертације при чему су супервизори били Проф. др Миомир Раос и др Милан Протић.

Кандидат обавља истраживања у области: Earth System Science, односно Energy and Environmental Economic and Policy, са одобреном темом под називом: “Transformation Pathways towards a Sustainable Energy System in Turkey.”

 Детаљније у архиви вести...


28.06.2017.

Од 01.07.2017. године почео је са реализацијом пројекат “Практична академија”. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“ који реализује „ТИМ за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије“ уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Учешће у пројекту доноси нова, локално примењива практична знања и референце сa локалном привредом. Пројекaт се бави пилотирањем нових модела високошколске стручне праксе у сектору малих и средњих предузећа и предузетника /МСПП на територији неразвијених општина Нишавског округа са акцентом на неразвијене општине у окружењу: Ражањ, Алексинац, Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан и Сврљиг.

 Детаљније у архиви вести...


28.06.2017.

У понедељак 26.06.2017. године, у просторијама деканата Факултета заштите на раду у Нишу, потписан је Билатерални уговор о сарадњи Машинског Факултета у Славонском Броду, Универзитета Josip Juraj Strossmayer из Осијека и Факултета заштите на раду у Нишу, Универзитета у Нишу.

Уговор предвиђа могућност заједничког научног, образвоног и стручног ангажовања наставника и сарадника два државна Факултета у реализацији програмских садржаја курикулума студијских програма на сва три нивоа студија, пројектних задатака у оквиру међународних пројеката финансираних од стране ЕУ, учешће у заједничким комисијама за оцену и одбрану докторских дисертација, као и рад на формирању заједничких студијских програма у области инжењерства заштите радне и живонте средине.

Детаљније у архиви вести...


21.06.2017.

Обавештење о јавној презентацији предлога теме докторске дисертације

У петак 23.06.2017. године, у 11 сати, у сали 215 Факултета заштите на раду у Нишу, студент докторских студија Петар Вранић презентоваће предлог теме докторске дисертације пред трочланом Комисијом коју је именовало Веће студијског програма докторских студија Факултета заштите на раду.

У оквиру јавне презентације предлога теме, биће ће изложен предмет истраживања,  као и хипотезе, циљеви и очекивани резултати истраживања.


06.06.2017.

Ове године, наставници и сарадници Факултета заштите на раду учествовали су на 12.  међународној конференцији: MANAGEMENT AND SAFETY, под називом Knowledge Management and Safety M&S 2017 која се одржала 9 и 10. јуна 2017. године у Неуму и Мостару у Босни и Херцеговини.

Организатор овогодишње конференције је Европско удружење инжењера заштите, коорганизатори Faculty of Management, Универзитета у Приморској, Словенија, Факултет заштите на раду у Нишу, Society of Safety Engineers Ljubljana, Словенија и домаћин организатор Logos Centar College, Мостар, Босна и Херцеговина.

Детаљније у архиви вести...


14.06.2017.

У периоду од 12 до 16.06. 2017 године, у оквиру ЕРАСМУС+ програма мобилности, на Факултету заштите на раду у Нишу, гостовао је професор са универзитета у Пољској, The University of Ecology and Management in Warsaw, Poland, (Универзитет екологије и менаџмента у Варшави), prof. Dawid Marczak.

У оквиру 5 дана боравка, гост из Пољске, одржао је осам часова предавања студентима и наставницима Факултета заштите на раду у Нишу на којима је представио свој Универзитет, област интересовања и изучавања, могућности које пружа Еразмус+ програм мобилности, могућности побољшања сарадње између институција кроз научно-истраживачки и стручни рад, интензивирање размене знања и идеја кроз повећање броја мобилности итд.

Детаљније у архиви вести...


06.06.2017.

На седници Наставно-научног Факултета заштите на раду у Нишу, др Ивана Илић-Крстић је промовисана у звање доцента за ужу научну област Друштвено-хуманистичке науке у заштити радне и животне средине. Новог доцента Факултета заштите на раду у Нишу промовисала је др Александра Илић-Петковић.

06.06.2017.

Студенти Факултета заштите на раду у Нишу, који су остварили значајне резултате како у научном програму тако и у спортским активностима на 14.-ој Заштитијади, која је одржана од 20. до 25. маја 2017. године у Бечићима, примљени су данас у просторијама деканата Факултета, и са руководством Факултета разговарали о будућим активностима Студентског парламента и наредној организацији Заштитијаде.

 

Детаљније у архиви вести ...


06.06.2017.

Кључни проблеми, када се ради о заштити животне средине взани су за пречишћавање отпадних вода и управљање отпадом, мада не треба занемарити ни проблеме као што су загађење ваздуха, бука или одлагање опасних хемикалија. Светски дан заштите животне средине јуче је обележен у преко сто држава на вету, а тим поводом на Факултету заштите на раду у Нишу је одржано предавање на тему "Стање и перспективе заштите животне средине и климатске промене у Републици Србији". Предавач је био професор др Слободан милутиновић, члан националног савета за климатске промене у Србији, који је присутне упознао са тренутном ситуацијом али и будућим акцијама за што адекватније очување животне средине...

Детаљније у архиви вести ...


05.06.2017.

Поводом светског дана заштите животне средине 05.06.2017. године, редовни професор Факултета заштите на раду у Нишу, др Слободан Милутиновић, одржао је предавање на тему "Стање и перспективе политике заштите животне средине и климатских промена у Србији". На предавању су истакнуте перспективе заштите животне средине у светлу повлачења САД из Париског споразума о климатским променама. Такође на предавању је дат пресек стања у области заштите животне средине код нас и наша позиција у преговарачком процесу придружења ЕУ.

Светски дан животне средине, 05. јун, одредила је Генерална скупштина Уједињених нација у складу са закључком о потреби сарадње између држава у циљу заштите животне средине, донетом на Конференцији о заштити животне средине у Стокхолму 1972. године. Овогодишња земља домаћин прославе Светског дана животне средине је Канада.

Детаљније у архиви вести ...


02.06.2017.

У оквиру предвиђених активности из програма ERASMUS+ и пројекта под називом Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries – NatRisk (573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP), чији је координатор Универзитет у нишу, а Факултет заштите на раду у Нишу члан пројектног тима, декан факултета заштите на раду у Нишу проф. др Момир Прашчевић и продекан факултета за науку и међународну сарадњу проф. др Миомир Раос, од 23 до 25 маја 2017. године, боравили су у Будимпешти, на Obuda Универзитету, Banki Donat Машинском факултету и факултету инжењерства заштите. Циљ посете је наставак пројектних активности кроз презентацију наставних метода који се примењују у Мађарској и обука наставног кадра из земаља западног Балакана. Вишедневне активности обухватале су предавања са темама које се тичу обука грађанства и јавног сектора из области ванредних ситуација, иновативних метода учења, e-learning и Moodle система, упознавања са најбољом праксом у земљама ЕУ, модела истраживања на докторским студијама школе заштите и безбедности, кооперативног и дуалног образовања, елемената рада на пројектима итд...

Детаљније у архиви вести ...


30.05.2017.

Студенти мастер студија смера Инжењерство заштите на раду имали су организовану студијску посету НИШКОЈ ПИВАРИ. У оквиру посете извршен је обилазак технолошког процеса производње, хемијске и микробиолошке лабораторије, а затим сходно серији стандарда OHSAS 18000, провера система безбедности и здравља на раду. Организован је и округли сто на коме је дискутовано о уоченим недостацима, као и могућностима да се они отклоне. Студенти су још једном показали висок ниво знања из ове области, а оно што је веома важно да послове Лица за безбедност и здравље на раду обавља бивши студент Факултета. Посету је организовао професор Иван Крстић, са асистентима Бојаном Бијелићем и Аном Милтојевић.

Детаљније у архиви вести...


30.05.2017.

На седници Научно-стручног већа за друштвено-хуманистичке науке Универзитета у Нишу, која је одржана 25. 05. 2017. године, др Ивана Илић-Крстић је изабрана за доцента за ужу научну област Друштвено-хуманистичке науке у заштити радне и животне средине.

26.05.2017.

Данас је у Шиду одржан ЈУБИЛАРНИ XXV МАЈСКИ СУСРЕТ ЗАШТИТАРА СРБИЈЕ, скуп стручњака из области безбедности и здравља на раду, у организацији Удружења заштите на раду општине Шид. У радном делу скупа говорио је најпре представник Управе за безбедност и здравље на раду Миодраг Лонцовић о новим политикама у области безбедности и здравља на раду у Републици Србији, а затим Републички инспектор рада о извештају о стању безбедности и здравља на раду у Сремском управном округу. О значају и улози Факултета заштите на раду у Републици Србији, као и делу Момчила Здравковића, говорила је Марија Тодоровић, бивша министарка за рад.

Продекан за квалитет др Иван Крстић је примио захвалницу коју Удружење додељује Факултету за допринос у раду. Активно учешће у дискусијама су узели и проф. др Драган Цветковић и проф. др Жарко Јанковић.

 .Детаљније у архиви вести


26.05.2017.

XIV ЗАШТИТИЈАДА

На XIV Заштитијади, која је одржана у Бечићима у Црној Гори (20.05.2017. – 25.05.2017.године), студенти Факултета заштите на раду у Нишу освојили су следеће награде:

 • Прво место у категорији „Најбоља презентација истраживачког пројекта“ за рад „Анализа оптималне дозе коагуланата на примеру фабрике воде за пиће“.

 • Прво место у категорији „Најбољи истраживачки пројекат“ за рад „Примена савремених инжењерских принципа и концепата у процесу дизајнирања ППОВ града Ниша“.

 • Прво место у кошарци, фудбалу, стоном тенису и шаху.

 • Друго место у дебати на тему „Хидроелектране у Србији“.

 • Треће место за радове Термалне камере за превенцију шумских пожара и Енергетски и еколошки ефекти супституције конвенционалних горива биобрикетима.

Студенти Факултета учествовали су и у ревијалном програму манифестације са радовима:

 • Управљање органском пољопривредом са аспекта органског виноградарства.

 • Интегрисани системи управљања заштитом – студија случаја.

 • Компаративне предности биопестицида у односу на конвенционалне пестициде са аспекта утицаја на животну средину.

У комисијама научног програма манифестације учествовали су наставници Факултета заштите на раду у Нишу: др Татјана Голубовић, ванр. проф., др Срђан Глишовић, ванр. проф. и др Евица Стојиљковић, ванр. проф.

 .Детаљније у архиви вести


22.05.2017.

На Универзитету у Нишу у понедељак, 22.5.2017. године, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању. Нацрт су презентовали и образложили представници Минисарства просвете, науке и технолошког развоја, а у расправи је учествовао и ресорни министар, Младен Шарчевић, који је рекао да су у припрему нацрта били укључени све релевантни чиниоци и нагласио да ће сви пристигли предлози бити размотрени, а неки од њих и уграђени у нови законски предлог. Нацрт закона представила је помоћница министра проф. Весна Мандић која је рекла да закон који је тренутно на снази има доста добрих решења, али да су се нека од њих у пракси показала као неприменњива. Наставници великог броја факултета Универзитета Нишу активно су учествовали у овој расправи, као и др Александра Илић Петковић, доцент Факултета заштите на раду у Нишу.

 .Детаљније у архиви вести


22.05.2017.

Сходно Протоколу о сарадњи између Факултета заштите на раду и Црвеног крста Ниш, промотери Црвеног крста су показали активности екипа за деловање у несрећама кроз кратак филм, а затим и део обуке из прве помоћи коју сви субјекти заштите и спасавања морају да прођу, као и део опреме за деловање у несрећама. Такође, приказана је и вежба пружања прве помоћи услед карактеристичних повреда на раду - краш повреда, велике посекотине и пад са висине.

Продекан за квалитет др Иван Крстић, који је водио ову трибину, истакао је значај практичне оспособљености студената из ове области и најавио израду програма континуиране обуке за наредну школску годину.

 .Детаљније у архиви вести


16.05.2017.

У периоду од 08 до 12.05. 2017 године, у оквиру ERASMUS+ програма мобилности, гостовао је професор са универзитета у Пољској, Варшава, Szkoła Główna Służby Pożarniczej (the Main School of Fire Service), Шимон Птак, иначе један од координатора програма ERASMUS+ који реализује ова институција.

У оквиру 5 дана боравка, гост из Пољске, одржао је 8 часова предавања студентима и наставницима Факултета заштите на раду у Нишу на којима је представио свој Универзитет, област интересовања и изучавања, могућности које пружа ERASMUS+ програм мобилности, могућности побољшања сарадње између институција кроз научно-истраживачки и стручни рад, интензивирање размене знања и идеја кроз повећање броја мобилности итд...

 .Детаљније у архиви вести


16.05.2017.

У периоду од 24. до 28. априла 2017. доц. др Дејан Васовић је боравио у Варшави, у оквиру реализације међународног пројекта ERASMUS + мобилности наставног особља, где је одржао осам часова предавања (4 x 2 часа) на University of Ecology and Management in Warsaw (Wyższa Szkoła Ekologii I Zarządzania w Warszawie) на тему специфичности управљања квалитетом животне средине и ванредним ситуацијама, са освртом на улоге и одговорности међународних и националних субјеката у систему заштите, релевантне међународне уговоре и постојећу праксу...

 

 .Детаљније у архиви вести


10.05.2017.

На Факултету заштите на раду у Нишу је одржан састанак са члановима радне групе за израду Стратегије и измену Закона о безбедности и здравља на раду, Томовић Драгославом, председником Удружења БЗНР Републике Србије и Милетић Небојшом, представником Уније послодаваца, на коме је истакнут значај образовања у области безбедности и здравља на раду.

 

 .Детаљније у архиви вести


09.05.2017.

 

Извор: Народне Новине Ниш

Студенти Факултета заштите на раду у Русији

На основу уговора о билатералној сарадњи између Белгородског државног технолошког универзитета „Владимир Георгијевич Шухов“ у Белгороду и Факултета заштите на раду у Нишу - Универзитета у Нишу, троје студената нашег Факултета боравило је месец дана у овом граду у Русији.

Срђан Марковић, Миљана Стојиљковић и Анђела Ђорђевић похађали су током четири радне недеље предавања и вежбе на горе наведеној високошколској установи и имали практичну наставу у лабораторијама. Ове активности одвијале су се на Катедри за заштиту животне средине, Катедри за заштиту на раду и Катедри за управљање ванредним ситуацијама и заштиту од пожара. Такође су присуствовали показним вежбама, посетили ватрогасну јединицу, као и многобројна руска предузећа на територији града и Белгородске области (нека од њих су: „Петрохем“, „ЕкоТранс“, „Квадра – Генерирующая компания“, „АлтьЕнерго“, „Енергомаш“), захваљујући сарадњи коју је Универзитет „Шухов“ успоставио с њима.

 .Детаљније у архиви вести


28.04.2017.

Поводом обележавања Дана безбедности и здравља на раду, на Факултету заштите на раду у Нишу 28. априла 2017. године у 10 сати је одржана трибина под називом СТРЕС И „BURNOUT“ СИНДРОМ. На трибини су говорили:
 • др Снежана Живковић, редовни професор
 • др Александра Илић Петковић, доцент
 • др Ивана Илић Крстић, асистент
 • др Владица Сибиновић, психијатар, психотерапеут
Трибину је водио др Иван Крстић, продекан за квалитет и издавачку делатност који је истакао да је ово само једна од активности коју Факултет предузима у циљу обележавања Дана безбедности и здравља на раду, као део Глобалне стратегије безбедности и здравља на раду. Такође је и најавио годину јубилеја - 50 ГОДИНА ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ

.

 .Детаљније у архиви вести


27.04.2017.

Студенти и професори Политехничког Универзитета из Румуније у посети Факултету заштите на раду.

Студенти и професори са политехничког универзитета из Темишвара, Румунија,  27.04.2017. године, посетили су Факултет заштите на раду у Нишу у оквиру посете Универзитету у Нишу и Машинском факултету из Ниша. Том приликом организован је дочек и презентација Факултета. Поред, упознавања, уводног излагања о структури и организацији факултета, представљене су и научно-наставне лабораторије кроз обилазак и демонстацију основних делатности лабораторија за Управљање квалитетом ваздуха, Буку и вибрације, Ванредне ситуације и Електротехнику и електромагнетна зрачења. Изражена је спремност за интензивирање сарадње два универзитета, односно Факултета заштите на раду у Нишу и Машинског факултета из Темишвара, која би ускоро могла бити подстакнута посетом наших студената и професора овој високошколској институцији. У договорима око будуће сарадње дат је предлог размене студената и професора, као и учешће на пројектима финансираним из фондова Eвропске уније.

 .Детаљније у архиви вести


20.04.2017.

Представнци Факултета заштите на раду, по позиву колега из Софије, присуствовали су научној конференцији: "8. SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION AND EXHIBITIONS - "THE CIVIL PROTECTION - 2017’’, која се одржала од 6-7. априла 2017. године на "Academy of MOI - Faculty ,,Fire Safety and Civil Protection’’ у Софији, у Републици Бугарској.

Том приликом декан Факултета поздравио је учеснике скупа, а проф. др Милан Благојевић, одржао је предавање по позиву везано за тематику скупа. Такође су представници Факултета одржали састанке са ректором Академије и деканом Академије, на којима су дефинисане активности сарадње између Факултета заштите на раду и "Academy of MOI - Faculty ,,Fire Safety and Civil Protection".

 .Детаљније у архиви вести


11.04.2017.

Управа за безбедност и здравље на раду је 10. и 11. априла организовала радионицу на тему "Implementation of EU Occupational Safety and Health (OSH) Strategic Framework 2014-2020". Искуства из Португалије и Словеније су представили Mr Carlos Pereira, Head of Department for the Promotion of Safety and Health at Work, Authority for Working Conditions, Ministry of Labour, Solidarity and Social Security of Portugal и Ms Tatjana Petriček, Occupational Health and Safety Expert, Slovenia; Представник Факултета који је активно учестовао у радионици био је продекан за квалитет др Иван Крстић .

Детаљније у архиви вести


07.04.2017.

У Дому Војске, 7. и 8. апрла 2017. године, се одржава Међународни сајам образовања под називом “Моја каријера - мој избор” на којем се међу излагачима налази преко 40 образовних установа, агенција и образовних института. На сајму се организује 10 креативних радионица, промоција најбољих ученика нишких школа, мали сајам менталног здравља са психолошким саветовалиштима. Факултет заштите на раду је узео учешће на сајму и презентовао своје наставне палнове и програме. Продекан за наставу др Евица Стојиљковић је у интервјуу за локалне медије говорила о начину уписа на Факулет у 2017/2018. школску годину, као и о мобилности и запошљавању студената након завршетка студија.

Детаљније у архиви вести


06.04.2017.

На промоцији доктора наука Универзитета у Београду, одржаној 31. марта 2017. године, проректор проф. др Живан Лазовић промовисао је кандидате који су своје докторске дисертације одбранили на Рударско-геолошком факултету. Јелена Маленовић Николић – промовисана је у доктора техничких наука – област рударствa.

Детаљније у архиви вести


30.03.2017.

У Управи за беѕбедност и здравље на раду одржан је први састанак радне групе за израду "Стратегије безбедности и здравља на раду у Републици Србији за период од 2018. до 2022. године" у оквиру Националног плана интеграције и придру живања Републике Србије и Европској Унији, а коме је присуствовао и продекан Факултета заштите на раду у Нишу, др Иван Крстић. На састанку су дефинисане следеће смернице: помоћ микро и малим предузећима, превазилажење постојећих ризика водећи рачуна о новим због све чешћих атипчних уговора о раду, превазилажење демографских промена, учвршћивање националне стратегије, поједностављивање постојећег законодавства, обраћање пажње на осетљиве групе (посебно старије популације), прикупљање статистичких података, боље усклађивање националног законодавства са законодавством ЕУ, социјални дијалог, развој комуникација и информација, синергија са другим областима политика, и у склопу тога дат је рок 20.04.2017. године да се доставе предлози за измену и допуну.

Детаљније у архиви вести


29.03.2017.

У среду, 29.марта 2017. године на Факултету заштите на раду у Нишу одржана је почетна прес конференција поводом почетка пројекта: ”Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима”, бр. пр. 2014ТЦ1615ЦБ007.1.31.126, бр. уг. № РД-02-29-277/22.11.2016. Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија. Учесници пројекта су Академија Министарства унутрашњих послова Републике Бугарске као водећи партнер, Главна дирекција за заштиту од пожара и цивилну заштиту Министарства унутрашњих послова Републике Бугарске – дуги партнер и Факултет заштите на раду у Нишу као трећи партнер. Период реализације пројекта је од 23.11.2016 до 22.11.2018, док је укупан буџет пројекта 581.159,46 €, од чега буџет за трећег партнера са српске стране износи 213.528,31 €. Конференцију су отворили декан Факултета заштите на раду у Нишу, проф. др Момир Прашчевић и декан Факултета за заштиту од пожара и цивилну за штиту Академије, проф. др Иван Тодоров који су говорили о значају пројекта и о значају сарадње учесника на пројекту. После декана, скупу се обратио господин Едвин Сугарев, генерални конзул Републике Бугарске у Нишу, који је говорио о значају борбе против шумских пожара, са освртом на карактеристике региона на који се пројекат односи. Проф. др Валентин Чочев, представник водећег партнера је говорио о институцији са које долази и упознао присутне са детаљима пројекта, као и са предвиђеним активностима водећег партнера које су планиране током реализације пројекта. На крају. проф. др Милан Благојевић, менаџер пројекта српског партнера је говорио о детаљима реализације пројекта на Факултету заштите на раду у Нишу: о активностима, циљевима и циљним групама којима је пројекат намењен, као и о очекиваним резултатима пројекта.

Детаљније у архиви вести...


28.03.2017.

Реализација пројектних активности предвиђених међународним пројектом: “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management” (“Програм заједничке обуке за превенцију и управљање шумским пожарима”), број CB007.1.31.126, у оквиру Interreg-IPA прекограничног програма Бугарска-Србија, наставља се почетном прес конференецијом заказаном за 29.03.2017. године у 14 часова, на Факултету заштите на раду у Нишу. Конференцији ће, осим чланова пројектних тимова водећег партнера на пројекту Академије министарства унутрашњих послова републике Бугарске (АМоИ), Дирекције за заштиту од пожара и цивилну заштиту – Министарства унутрашњих послова републике Бугарске (ДГФСЦП-МоИ) и Факултета заштите на раду у Нишу, присуствовати и званице, представници дипломатско-конзуларног представништва републике Бугарске у републици Србији, представници локалне самоуправе и републичких органа, управе за ванредне ситуације, оперативног центра Ниш, одељења за инспекцијски надзор, одељења за цивилну заштиту, представници ватрогасно-спасилачке бригаде и батаљона у Нишу, представници образовних и научних институција, представници локалне ЈС кацеларије програма, као и представници медија.

Агенду почетне прес конференеције можете преузети ОВДЕ .

Детаљније у архиви вести


28.03.2017.

Андрија Станковић, студент IV године Факултета заштите на раду у Нишу, наступао је за реперезенрацију Србије у катама појединачно на 19. Балканском Шампионату у каратеу за сениоре, који је одржан 25. и 26. марта у Чачку.

Андрија је на овом такмичењу освојио бронзану медаљу у веома јакој конкуренцији и успео да Србији и Нишу донесе једну балканску медаљу.

Детаљније у архиви вести


22.03.2017.

Данас је у великој сали Универзитета у Нишу одржана свечана академија поводом Дана студената. Традиционално, студенти и академска јавност у Нишу 22. март обележавају као Дан студената, у знак сећања на овај дан 1936. године, када је у овом граду одржана прва омладинска антифашистичка конференција.

О проблемима студената говорио је представник Студенског парламента Милош Димић, који је истакао да у овом дану желимо да укажемо на велики проблем напуштања земље младих након завршетка студија али и на друге проблеме, као што је недостатак практичног искуства.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је увеличао својим присуством свечаност и рекао да ће држава наставити да награђује знање најбољих студената стипендијама.

Свечаној академији присуствовали су и продекан за квалитет др Иван Крстић и професорка др Татјана Голубовић .

Детаљније у архиви вести


17.03.2017.

У оквиру петог Регионалног сајама образовања, у организацији Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност (НОУ тим) и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, који је одржан у Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји, представници Факултета заштите на раду у Нишу, изложили су свој штанд и презентовали студијске програме Факултета, као и програм уписа за наредну школску годину.

Детаљније у архиви вести


14.03.2017.

Ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић, је свечано промовисао 13. 03. 2017. године осамнаест кандидата са шест факултета Универзитета у највише научно звање доктора наука. У докторе наука су промовисани кандидати са Природно-математичког факултета, Медицинског факултета, Машинског факултета, Технолошког факултета, Филозофског факултета и Факултета заштите на раду.

У највише научно звање промовисану су и кандидати Факултета заштите на раду у Нишу.

 1. Асистент др Ивана Илић-Крстић у научно звање доктор наука заштите животне средине

 2. Др Ана Луковић у научно звање доктор техничког наука - заштите животне средине

Истог дана је др Рави Агарвал (Ravi P. Agarwal), професор Универзитета Тексас А&М у Кингсвилу (Kingsville) САД, промовисан у почасног доктора Универзитета у Нишу.


09.03.2017.

Р уски студенти у посети Руско-Српском хуманитарном центру у Нишу.
 09.03.2017 године у овиру стручно-едукативне праксе и размене са Белгородским државним универзитетом из Русије, представници Факултета са групом студената обишли су Руско-српски хуманитарни центар и упознали се са мисијом и делокругом Центра. Том приликом је договорена и практична једнодневна обука студената пре њиховог повратка ѕа Русију.