Drop Down Menu

 

 


ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ СТУДЕНТИ И ЗАПОСЛЕНИ
НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ
ДА СУ 03, 04. И 05. ЈАНУАР 2018. ГОДИНЕ НЕРАДНИ ДАНИ,
ЗБОГ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА.

НАДОКНАДА НАСТАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ
И НАДОКНАДА НАВЕДЕНИХ НЕРАДНИХ ДАНА ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ,
БИЋЕ ОДРЖАНА ПРЕМА СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

 

НЕРАДНИ ДАН - СРЕДА 03.01.2018.  -  НАДОКНАДА - СУБОТА 18.11.2017.

НЕРАДНИ ДАН - ЧЕТВРТАК 04.01.2018.  -  НАДОКНАДА - СУБОТА 25.11.2017.

НЕРАДНИ ДАН - ПЕТАК 05.01.2018.  -  НАДОКНАДА - СУБОТА 02.12.2017.

 


14.11.2017.

У просторијама Регионалне привредне коморе у Нишу, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Представници Факултета заштите на раду у Нишу, др Бранислав Анђелковић, ред.проф., др Весна Николић, ред. проф., др Емина Михајловић, ред. проф. и др Евица Стојилјковић, ванр.проф. активно су учествовали у расправи и дали предлоге и сугестије за унапређење текста Нацрта закона.
Наставници и сарадници Факултета примедбе, предлоге и сугестије могу лично доставити на обрасцу који се може преузети са линка Министарства унутрашњих послова. Попуњен образац послати на адресу: svs@mup.gov.rs

07.11.2017.

Поводом обележавања ДАНА ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА на Факултету заштите на раду у Нишу, 07. новембра 2017. године, др Дарко Зигар, доцент Факултета, одржао је предавање на тему ПРИМЕНА ПРОГРАМСКИХ ПАКЕТА ЗА СИМУЛАЦИЈУ ДИНАМИКЕ ПОЖАРА, додељене су награде студентима треће године основних академских студија ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ „ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ и уручени индекси студентима који су уписали мастер академске студије у шк. 2017/2018. год.

Детаљније у архиви вести...

 


26.10.2017.

Поводом предстојеће 3.SDEWES конференције која ће бити одржана од 30. јуна до 03. јула 2018. године у Новом Саду, проф. Невен Дуић одржао је 26.10.2017. године гостујуће предавање под насловом: Одрживи енергетски системи са фокусом на инфраструктуру паметних енергетских мрежа, на Електронском факултету у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


25.10.2017.

У Палати Србије, у оквиру европске недеље безбедности и здравља на раду, одржана је конференција „БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ“.

У уводном обраћању, генерални секретар Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајловић рекао је да синдикати нису задовољни нивоом безбедности на раду у фирмама у Србији, као и да постоји проблем када послодавци не препознају улогу синдиката по том питању. Синдикат, додао је, полаже велике наде да ће безбедност и здравље напредовати. То се, каже, и дешава сваке године, али има још предузећа које не дозвољавају ни синдикално организовање и самим тим су, додаје, синдикати немоћни да у овој области делују. То су, казао је, најчешће предузећа страних инвеститора који за своје такво пословање имају подршку државe.

Детаљније у архиви вести...


20.10.2017.

Град Ниш – Канцеларија за локални економски развој и пројекте, у партнерству са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – филијала Ниш и Кластером напредних технологија NiCAT, је организатор 3. Форума напредних технологија који је одржан у Нишу од 17 - 20. октобра 2017. године. Форум је отворио Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација. Добродошлицу је присутнима на отварању пожелео градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Присутним гостима обратили су се и Предраг Ћулибрк, генерални директор Телеком Србија А.Д и Горан С. Ђорђевић, помоћник градоначелника за науку и напредне технологије.

Детаљније у архиви вести...


09.10.2017.

На Дивчибарима је одржана 14. Национална конференција са међународним учешћем „Заштита на раду - пут успешног пословања“, од 04. до 07. октобра 2017. године. Конференцију је организовао Савез инжењера заштите на раду Србије, у сарадњи са Факултетом технчких наука у Новом Саду - Департман за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду,

Удружењем заштите на раду „28. АПРИЛ“ из Македоније и Факултетом заштите на раду из Ниша. Пленарном седницом председавао је продекан за квалитет и издавачку делатност, др Иван Крстић, а конференцију је отворио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић. У свом излагању, декан је истакао значајну улогу Факултета у новој стратегији из области безбедности и здравља на раду за период 2018-2022. године и изради новог Закона о безбедности и здрављу на раду.

Детаљније у архиви вести...


08.10.2017.

У петак 29.09.2017. године у амфитеатру Факултета одржана је свечана додела диплома дипломираним студентима на основним, основним академским и мастер академским студијама. Студенте је поздравио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић, а дипломе уручио продекан за квалитет и издавачку делатност др Иван Крстић, ван. проф.

У свом обраћању дипломираним инжењерима, декан је истакао да диплома коју данас добијате на Факултету је гарант стечених  знања на Факултету, призната у земљи и иностранству.

 

Детаљније у архиви вести...


19.09.2017.

Како је и најављено, у понедељак 18.09.2017. године, на Факултету заштите на раду у Нишу одржана је трибина на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” у оквиру Европске недеље мобилности која се редовно у Европи одржава од 2000. године.

Трибина је организована у сарадњи са ЕУ Инфо Кутком из Ниша, организацијом која пружа информације о Европској Унији, њеним институцијама, програмима и фондовима, односно о могућностима које грађани Србије имају у току процеса придруживања ЕУ.

Детаљније у архиви вести...


14.09.2017.

ЕУ инфо кутак Ниш организоваће на Факултету заштите на раду у Нишу трибину на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” на којој ће бити речи о изазовима са којима се планета земља суочава по питању климатских промена, последицама и прогнозама за нашу земљу.

Трибина ће бити одржана 18. септембра од 13х до 14.30х. Пре тога биће организовано свечано постављање платна “Вози мање, пешачи више”на зграду Факултета заштите на раду у Нишу.

 Детаљније у линку..


08.09.2017.

Пројекат “Практична академија” се реализује од 01.07.2017. године. Реализована је прва фаза „Дијагностичка пракса“, као и друга фаза „Фаза инкубације идеја и решења“. У току је реализација треће фазе “Имплементациона пракса”.

У оквиру пројекта реализован је ФИЛМ о учешћу студената Факултета Факултета заштите на раду који приказује активности наших студената у току све три фазе реализације пројекта.

 Детаљније у линку..


13.07.2017.

У среду 12.07.2017. године, званично је завршена мобилност Ph.D. кандидата Fahmana Fathurrahmana са Middle East Technical University из Анкаре, Турска, који је боравио на нашем факултету у оквиру програма мобилности Erasmus+, у периоду од 10.03.2017. године до 10.07.2017. године.

За време мобилности, кандидат је имао договорен програм истраживања у оквиру своје докторске дисертације при чему су супервизори били Проф. др Миомир Раос и др Милан Протић.

Кандидат обавља истраживања у области: Earth System Science, односно Energy and Environmental Economic and Policy, са одобреном темом под називом: “Transformation Pathways towards a Sustainable Energy System in Turkey.”

 Детаљније у архиви вести...


28.06.2017.

Од 01.07.2017. године почео је са реализацијом пројекат “Практична академија”. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“ који реализује „ТИМ за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије“ уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Учешће у пројекту доноси нова, локално примењива практична знања и референце сa локалном привредом. Пројекaт се бави пилотирањем нових модела високошколске стручне праксе у сектору малих и средњих предузећа и предузетника /МСПП на територији неразвијених општина Нишавског округа са акцентом на неразвијене општине у окружењу: Ражањ, Алексинац, Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан и Сврљиг.

 Детаљније у архиви вести...


28.06.2017.

У понедељак 26.06.2017. године, у просторијама деканата Факултета заштите на раду у Нишу, потписан је Билатерални уговор о сарадњи Машинског Факултета у Славонском Броду, Универзитета Josip Juraj Strossmayer из Осијека и Факултета заштите на раду у Нишу, Универзитета у Нишу.

Уговор предвиђа могућност заједничког научног, образвоног и стручног ангажовања наставника и сарадника два државна Факултета у реализацији програмских садржаја курикулума студијских програма на сва три нивоа студија, пројектних задатака у оквиру међународних пројеката финансираних од стране ЕУ, учешће у заједничким комисијама за оцену и одбрану докторских дисертација, као и рад на формирању заједничких студијских програма у области инжењерства заштите радне и живонте средине.

Детаљније у архиви вести...