Drop Down Menu

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ СТУДЕНТИ И ЗАПОСЛЕНИ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ,
ДА У ПОНЕДЕЉАК, 30. АПРИЛА 2018. ГОДИНЕ ФАКУЛТЕТ НЕЋЕ РАДИТИ.

НАДОКНАДА НАСТАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ И НАДОКНАДА НАВЕДЕНОГ НЕРАДНОГ ДАНА ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ,
БИЋЕ ОДРЖАНА У СУБОТУ  5. МАЈА 2018. ГОДИНЕ

 


18.04.2018.

Студенти мастер академских студија смера Инжењерство заштите на раду у предузећу Путинжењеринг ДОО извршили су проверу система менаџмента безбедности и здравља на раду, сходно новој серији стандарда ISO 45001. Након упознавања са технолошким процесом организована је трибина коју је водила Ана Вековић Лице за безбедност и здравље на раду у Путинжењерингу, иначе мастер инжењер Факултета заштите на раду.

  Детаљније у архиви вести


11.04.2018.

На основу потписаног Протокола о сарадњи Факултета заштите на раду у Нишу и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, од 10. 4. 2018. године у Инспекторату рада на тромесечну стручну праксу ангажовани су следећи студенти Факултета: Снежана Станојевић, Кристина Николић, Златко Величков, Жарко Митровић  и Милош Јовановић.

 


11.04.2018.

Агенција „South protection“ из Ниша на препоруку руководства Факултета ангажовала је студента мастер академских студија Сању Томић на стручну праксу, сходно Уговору о стручном оспособљавању незапосленог лица које се први пут оспособљава за занимање за које је стекло одређену врсту и ниво образовања - Локални економски план запошљавања општине Књажевац.


05.04.2018.

САВЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ДАО ЈЕ САГЛАСНОСТ НА СТАТУТ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ НА СЕДНИЦИ КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА 4. АПРИЛА 2018. ГОДИНЕ. НОВИ СТАТУТ СТУПА НА СНАГУ НАРЕДНОГ ДАНА ОД ДАНА ОБЈАВЉИВАЊА НА ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ И ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ ФАКУЛТЕТА.


05.04.2018.

SHO 2018 - Наставници Факултета заштите на раду у Нишу, проф. др Срђан Глишовић, проф. др Татјана Голубовић и проф. др Евица Стојиљковић, од 26.3.2018. до 27.3.2018. године, учествовали су на International Symposium on Occupational Safety and Hygiene-SHO 2018, који је одржан на Universidade do Minho, Guimaraes, Portugal.

Након симпозијума боравили су на University of Porto, Portugal, Faculty of Engineering, Department of Occupational Safety, у циљу остваривања научно-стручне сарадње између два Факултета и реализације даљих истраживања на изради докторске дисертације студента Факултета Марка Цветковића, мастер инжењера заштите на раду, чији је ментор проф. др Joan Manuel Abreu dos Santos Baptista, са University of Porto, Faculty of Engineering, a коментор проф. др Евица Стојиљковић са Факултета заштите на раду Универзитета у Нишу.

  Детаљније у архиви вести


02.04.2018.

У петак, 30.3.2018. године у просторијама Градске управе Града Ниша, у организацији Министарства за заштиту животне средине Републике Србије, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о климатским променама. Образложење о значају доношења овог закона изнео је министар заштите животне средине Горан Триван, наглашавајући да је ово први закон о климатским променама у Републици Србији. Учешће у јавној расправи узели су и наставници Факултета заштите на раду, проф. др Слободан Милутиновић, проф. др Весна Николић, проф. др Амелија Ђорђевић и доц. др Александра Илић Петковић, а присуствовао је и велики број студената.

  Детаљније у архиви вести


28.03.2018.

У оквиру популаризације тема везаних за прикључење европској унији, 27.03.2018. године, на Факултету заштите на раду у Нишу, презентована је тема из поглавља 27 приступних преговора о прикључењу ЕУ, а односи се на заштиту животне средине.

Тему под називом Климатске промене и Европске интеграције - Колика је цена загађења, презентовала је Драгана Вукадиновић из удружења грађана Плант.

  Детаљније у архиви вести


21.03.2018.

20.03.2018. године на Електронском факултету Универзитета у Нишу, Владимир Станковић, дипл. инж. ел.  одбранио је докторску дисертацију под називом "АНАЛИЗА ПРОДРЛОГ ЕЛЕКТРОМАГНЕТНОГ ПОЉА МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА КОРИШЋЕЊЕМ НУМЕРИЧКОГ МОДЕЛА ДЕЧИЈЕ ГЛАВЕ ЗА РАЗЛИЧИТЕ МИКРОТАЛАСНЕ ПОДОПСЕГЕ ". Комисију за одбрану докторске дисертације сачињавали су:

- Др Вера Марковић, ред. проф., Електронски факултет у Нишу, ментор - председник

- Др Небојша Дончев, ред. проф., Електронски факултет у Нишу

- Др Ненад Цветковић, доцент, Електронски факултет у Нишу

- Др Дејан Крстић, ванр. проф., Факултет заштите на раду у Нишу

- Др Јовица Јовановић, ред. проф.  Медицински факултет у Нишу.


20.03.2018.

ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ НА САЈМОВИМА ОБРАЗОВАЊА. У циљу помоћи ученицима завршних разреда средњих школа за упис жељеног факултета, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 09.03.2018. године, Школска управа у Крушевцу организовала је Сајам високих школа и факултета, на коме је присуствовало 24 високо образовних институција из Србије и Универзитет у Новој Горици из Словеније.

  Детаљније у архиви вести


20.03.2018.

У кабинету председника Скупштине града Ниша, мр Радета Рајковића, одржан је 19. 03. 2018. године радни састанак којем су присуствовали др Ратко Ристић, ред. проф., декан Шумарског факултета у Нишу, Драган Завишић, дипл, инж. зшс., извршни директор ХИП “петрохемија”, Зоран Бабић, посебни саветник у Министарству привреде, Саша Радуловић, посебни саветник у Министарству за заштиту животне средине, Слободан Марковић, директор “Ерозије” у Нишу, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу, др Милан Протић, доцент Факултета заштите на раду у Нишу и Ружица Ђорђевић, дипл. правник.

  Детаљније у архиви вести


19.03.2018.

На основу потписаног ПРОТОКОЛА О САРАДЊИ, Факултет заштите на раду у Нишу, Универзитета у Нишу, у сарадњи са министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписује  КОНКУРС ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ СТУДЕНАТА. Право учешћа на конкурсу према датом приоритету имају следеће категорије студената:

1. Студенти докторских академских студија студијског програма Инжењерство заштите на раду,

2. Студенти мастер академских студија студијског програма Инжењерство заштите на раду,

3. Студенти четврте године студијског програма Заштита на раду.

  Детаљније у архиви вести


19.03.2018.

У оквиру међународне сарадње и размене студената са Универзитетом у Белгороду, Факултет заштите на раду у Нишу био је домаћин студентима са Белгородског Универзитета, Ивану В. Евдокимову, Максиму А. Медведеву  и Ани С. Щеголъковој. Факултет је тим поводом организовао обилазак лабораторија као и програм обуке и израду практичног рада који ће се реализовати до краја марта месеца.

  Детаљније у архиви вести


16.03.2018.

Поводом пола века постојања и развоја Факултета заштите на раду у Нишу 02. марта 2018. године у амфитеатру Факултета одржана је Свечана академија уз учешће наставног и ненаставног особља, студената и гостију.
Након пројекције филма „50. година постојања и рада Факултета заштите на раду у Нишу“, декан Факултета заштите на раду у Нишу, проф. др Момир Прашчевић, у име домаћина је пожелео свим присутним добродошлицу на Свечану академију и представио резултате Факултета у претходних пола века.

  Детаљније у архиви вести


12.03.2018.

МИНИСТАРСТВО ПОТПИСАЛО ПРОТОКОЛ О ВОЛОНТИРАЊУ СА ДЕКАНИМА 10 ФАКУЛТЕТА. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Протокол о сарадњи на реализацији програма волонтирања са деканима Факултета заштите на раду у Нишу, Филозофског факултета у Београду, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију у Београду, Машинског факултета Београду , Технолошко – металуршког факултета у Београду, Правног факултета у Нишу, Филозофског факултета у Нишу, Правног факултета у Крагујевцу, Филозофског факултета у Новом Саду, Државног универзитета у Новом Пазару и Високе школе струковних студија за криминалистику и безбедност у Нишу.

  Детаљније у архиви вести


27.02.2018.

26.02.2018. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Нишу, Младена Лукић је одбранила докторску дисертацију под називом "АНАЛИЗА АТМОСФЕРСКИХ ПОЛУТАНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОМ ИМПУЛСНОМ ФОТОАКУСТИКОМ". Комисију за одбрану докторске дисертације сачињавали су:

- Др Иван Манчев, ред. проф., Природно-математички факултет у Нишу

- Др Драган Маркушев, научни саветник, Институт за физику у Београду

- Др Жарко Ћојбашић, ред. проф., Машински факултет у Нишу

- Др Михаило Рабасовић, научни сарадник, Институт за физику у Београу

- Др Љубиша Нешић, ред. проф., Природно-математички факултет у Нишу


22.02.2018.

У оквиру Interreg-IPA Cross-border Cooperation programa Bugarska-Srbija и пројекта под називом “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management”, број CB007.1.31.126, Факултет заштите на раду, кроз реализацију дела тендерске процедуре TD7, под називом Procurement of IT equipment добио је значајну IT опрему која се ових дана инсталира на Факултету. Колико је опрема значајна представља и чињеница да је намењена за опремање једне модерн интерактивне рачунарске учионице која ће служити за потребе обучавања студената и професионалаца у домену превенције и управљања шумским пожарима.

  Детаљније у архиви вести


14.02.2018.

У оквиру Interreg-IPA CBC програма Бугарска-Србија и пројекта међуграничне сарадње CB007.1.31.126 Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management,

пројектни тим са Факултета заштите на раду боравио је у Бугарској, у Пернику у оквиру редовних сусрета пројектних тимова.

На састанку су разматране теме о реализацији текућих активности на пројекту сваког партнера, као и активности око програма предстојећих тренинга, набавке опреме, информисања и progress reporta за 5 триместар.

  Детаљније у архиви вести


08.02.2018.

Представници факутлета заштите на раду у Нишу, су 07.02.2018. године присуствовали свечаности поводом Дана Криминалистичко-полицијске академије у Земуну. Свечаност су отворили Потпредседник владе и Министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић и в.д. Декана Криминалистичко-полицијске академије, проф. др Горан Бошковић.

  Детаљније у архиви вести


30.01.2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ. Поводом обележавања Дана Факултета заштите на раду у Нишу, 3. марта, упућује се позив за предлагање кандидата за доделу признања Факултета физичким и правним лицима у складу са Правилником о признањима на Факултету заштите на раду у Нишу.


26.01.2018.

У петак, 26. 1. 2018. године додељене награде "11. јануар" најбољим студентима факултета Универзитета у Нишу и студентима који су дипломирали са просечном оценом 10,00.
Милици Бараћ је додељена награда "11. јануар" као најбољем студетну Факултета заштите на раду у нишу у школској 2016/2017. години.
Награду су уручили Дарко Булатовић, градоначелник Града Ниша, мр Раде Рајковић, председник Скупштине Града Ниша и проф. др Драган Антић, ректор Универзитет у Нишу.

22.01.2018.

КОНКУРС ERASMUS+ ПРОГРАМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ НАСТАВНИКА НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ВРОЦЛАВУ (ПОЉСКА)

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности наставника на Политехничком универзитету у Вроцлаву (Пољска)
Конкурс је отворен до 13. фебруара 2018. године.
Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса мо
жете наћи
на сајту Универзитета у Нишу или  ОВДЕ.


17.01.2018.

На седници Научно-стручног већа за техничко-технолошке науке Универзитета у Нишу, која је одржана 15. 01. 2017. године извршен је избор у звање:

1. др Ане Милтојевић, у звање доцент за ужу научну област Хемијске опасности у радној и животној средини

2. др Лидије Милошевић, у звање доцент за ужу научну област Енергетски процеси и заштита.

На седници Наставно-научног већа Факултета зашттие на раду у Нишу, која је одржана 16. 11. 2018. године извршена је промоција новоизабраних доцената Факултета.

Др Марина Стојановић, ред. проф. је промовисала др Ану Милтојевић у звање доцент, а др Дејан Петковић, ред. проф. је промовисао др Лидију Милошевић у звање доцент.


09.01.2018.

У оквиру Interreg-IPA Cross-border Cooperation програма Бугарска-Србија и пројекта под називом “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management”, број CB007.1.31.126, Факултет заштите на раду, кроз реализацију дела тендерске процедуре TD6, под називом Procurement of specialized software набавио је специјализовани софтвер за програм обуке у области превенције и управљања шумским пожарима.

Специјализовани софтвер намењена је симулацији шумских пожара и служи за обуку студената и стручњака у реалним условима и кризним сценаријама. Софтвер, реално одражава сценарије шумских пожара и симулира могућност реаговања према датим условима.

Такође, софтвер располаже са значајном библиотеком окружења која задовољава већину затхева у процесу симулације и обуке. Садржи преко 1000 интерактивних објеката, укључујући и 3D објекате, као што су пожари, анимирана 3D спасилачка и ватрогасна возила, особље и опрема, анимиране 3D особе (повређени и настрадали) итд. Софтвер садржи сценарије за различите сценарије шумске пожаре и симулације горења вегетације, има могућности нтегрисања прилагодљивог шумског пожарног фронта, могућност рада на десктоп и лаптоп рачунарима, могућност рада у комбинацији са другим софтверским пакетима за образовање и обуку. Софтвер садржи довољно анимација да реално визуелизује распоређивање ватрогасних служби и спасилачких тимова у малим, средњим и великим размерама и има могућност стварања сценарија заснованих на стварним инцидентима, њихову анализу и процену.

Такође софтвер има могућност формирања сопствених сценарија од стране корисника, стварања сопствених 3D модела, импортовања слика, фотографија и видео записа, уметање сопствених звучних информација, говора, аларма и записа, као и могућност симулације свих временских услова и ноћног режима рада.

Набавком оваквог софтверског алата Факултет заштите на раду у Нишу квалификује се за престижну и референтну институцију у области пожара, при чему треба напоменути да у републици Србији овакав софтверски алат има само још Криминалистичко-полицијска академија из Београда


25.12.2017.

У сали „Официрског дома“, 13. 12. 2017. године, одржана је завршна конференција пилот пројекта „Практична академија“. На конференцији су представљени резултати тестираног модела за запошљавање младих „Практична академија“.
Конференција је окупила је представнике Универзитета у Нишу, факултета Универзитета у Нишу, привреде и студената, који су на панелима говорили о својим искуствима и препорукама из пројекта. Конференцији су присуствовали и представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије који су на панелима представили европске трендове, национални оквир и говорили о могућностима за међусекторску сарадњу и учење.

Детаљније у архиви вести


18.12.2017.

На Факултету заштите на раду у Нишу у периоду од 06. до 08. децембра 2017. године, одржан је XVII Национални научни скуп с међународним учешћем „Човек и радна средина“ – Управљање комуналним системом и заштита животне средине. Конференцију је организовао Факултет заштите на раду у Нишу под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Суорганизатори Нучног скупа били су: Факултет техничких наука у Новом Саду - Департман за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду, Европско друштво инжењера сигурности и Јавно комунално предузеће „Медиана“- Ниш. Научни скуп су подржала и два удружења: Пословно удружење комуналних предузећа „Комдел“ и Национална асоцијација чистоћа Србије „ASWA“...

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом организовања XVII Националног научног скупа „Човек и радна средина“, који је одржан на Факултету заштите на раду у Нишу од 06. до 08. децембра 2017. године, у петак, 08. 12. 2017. године у 14:00 одржана је 6. редовна скупштина EUROPSKOG DRUŠTVA INŽENjERA SIGURNOSTI (THE EUROPEAN SOCIETY OF SAFETY ENGINEERS-ESSE).

Скупштином је председавала др Евица Стојиљковић, ванр. проф., продекан за наставу Факултета. Председник ESSE др Бранислав Анђелковић и секретар Ана Шијаковић, дипл.инг.сиг., поднели су извештај о раду ESSE и финансијски извештај ESSE за 2017. годину.

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом организовања XVII Националног научног скупа „Човек и радна средина“, који се одржава на Факултету заштите на раду у Нишу од 06. до 08. сецембра 2017. године, господин Јосип Таради, доктор наука заштите на раду, из Чаковца, је донирао Факултету 20 публикација намењених за библиотеку Факултета. Публикације је у деканату Факултета примио, др Момир Прашчевић, ред. проф., декан Факултета заштите на раду у Нишу.

Детаљније у архиви вести


08.12.2017.

Поводом одласка у пензију, наша доскорашња професорка Љиљана Живковић, из своје личне збирке, поклонила је библиотеци Факултета заштите на раду у Нишу 35 књига, за потребе образовног, научног и стручног рада наставника и студената Факултета. Наставници и сраданици Факултета заштите на раду у Нишу поздрављају овај гест наше професорке и изражавају своју захвалност.


06.12.2017.

ФРАНКОФОНИЈА, ПРИЛИКА ЗА МОБИЛНОСТ ИСТРАЖИВАЧА, СТУДЕНАТА И ПРОФЕСИОНАЛАЦА У ОБЛАСТИ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА. У четвртак, 07. децембра 2017. године у 10:00 часова, у сали Ректората Универзитета у Нишу, одржаће се семинар намењен административном особљу Ректората Универзитета, продеканима за европску и међународну сарадњу, професорима и истраживачима из свих области који су укључени у пројекте. 

Детаљније у архиви вести...


04.12.2017.

Факултет заштите на раду у Нишу и Народна банка Србије потписали су Меморандум о пословној сарадњи којим се утврђују oснове за међусобну сарадњу, имајући у виду да Факултет заштите на раду у Нишу и Народна банка Србије имају заједничке интересе и вредности у области едукације шире јавности, а нарочито студената Факултета заштите на раду у Нишу о питањима која се односе на праћење и анализу прописа и праксе у области безбедности и здравље на раду у Републици Србији и њиховог утицаја на пословање правних субјеката, унапређење система безбедности и здравља на раду и смањење ризика од повређивања или обољевања запослених, као и о питањима ефикасне унутрашње организације послова безбедности и здравља на раду и делотворне употребе постојећих ресурса.

Детаљније у архиви вести...


23.11.2017.

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак организују академскo предавање ,,Бука и њене последице'' које ће одржати доцент Факултета заштите на раду др Дарко Михајлов у понедељак, 27. новембра од 17.30 сати у просторијама Универзитетске библиотеке.

У фокусу предавања биће извори буке у животној средини, угроженост популације буком, здравствене и економске последице буке као и менаџмент буком у животној средини и политике Европске уније по овом питању. Професор Михајлов говориће и активностима које се тичу контроле буке у Србији.

Присуствовање академском предавању је бесплатно, али га је, из организационих разлога, потребно најавити до 27. новембра у 12 сати (телефоном, на број 018/254-461, или мејлом, на officenis@euinfo.rs). 

Детаљније у архиви вести...


14.11.2017.

У просторијама Регионалне привредне коморе у Нишу, одржана је јавна расправа о Нацрту закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Представници Факултета заштите на раду у Нишу, др Бранислав Анђелковић, ред.проф., др Весна Николић, ред. проф., др Емина Михајловић, ред. проф. и др Евица Стојилјковић, ванр.проф. активно су учествовали у расправи и дали предлоге и сугестије за унапређење текста Нацрта закона.
Наставници и сарадници Факултета примедбе, предлоге и сугестије могу лично доставити на обрасцу који се може преузети са линка Министарства унутрашњих послова. Попуњен образац послати на адресу: svs@mup.gov.rs

10.11.2017.

ПРЕДАВАЊА СТУЧЊАКА ИЗ ОДРЕДА „ЦЕНТРОСПАС“ МИНИСТАРСТВА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ. На Факултету заштите на раду у Нишу, 03., 09., и 10.11.2017. године, група стручњака из одреда „Центроспас“ Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, који бораве у Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, одржали су серију предавања.

Детаљније у архиви вести...

 


10.11.2017.

Drugi sastanak projektnih timova na projektu iz programa Interreg IPA Cross Border Cooperation Bulgarija – Serbia Programme, broj 2014TC1615CB007.1.31.126, pod nazivom: “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management” (Program zajedničke obuke za prevenciju i upravljanje šumskim požarima), nastavljen je na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, 09.11.2017. godine.


Детаљније у архиви вести...


09.11.2017.

Drugi sastanak projektnih timova u okviru Interreg CBC Programa
Bugarska – Srbija na Fakultetu zaštite na radu u Nišu
Kako je prema dinamici realizacije projektnih aktivnosti i predviđeno, drugi sastanak projektnih timova na projektu iz programa Interreg IPA Cross Border Cooperation Bulgarija – Serbia Programme, broj 2014TC1615CB007.1.31.126, pod nazivom: “Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management” (Program zajedničke obuke za prevenciju i upravljanje šumskim požarima), održan je na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, 09.11.2017. godine.


Детаљније у архиви вести...


07.11.2017.

Поводом обележавања ДАНА ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА на Факултету заштите на раду у Нишу, 07. новембра 2017. године, др Дарко Зигар, доцент Факултета, одржао је предавање на тему ПРИМЕНА ПРОГРАМСКИХ ПАКЕТА ЗА СИМУЛАЦИЈУ ДИНАМИКЕ ПОЖАРА, додељене су награде студентима треће године основних академских студија ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ „ФОНДАЦИЈЕ МИЈАИЛОВИЋ и уручени индекси студентима који су уписали мастер академске студије у шк. 2017/2018. год.

Детаљније у архиви вести...

 


26.10.2017.

Поводом предстојеће 3.SDEWES конференције која ће бити одржана од 30. јуна до 03. јула 2018. године у Новом Саду, проф. Невен Дуић одржао је 26.10.2017. године гостујуће предавање под насловом: Одрживи енергетски системи са фокусом на инфраструктуру паметних енергетских мрежа, на Електронском факултету у Нишу.

Детаљније у архиви вести...


25.10.2017.

У Палати Србије, у оквиру европске недеље безбедности и здравља на раду, одржана је конференција „БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ“.

У уводном обраћању, генерални секретар Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајловић рекао је да синдикати нису задовољни нивоом безбедности на раду у фирмама у Србији, као и да постоји проблем када послодавци не препознају улогу синдиката по том питању. Синдикат, додао је, полаже велике наде да ће безбедност и здравље напредовати. То се, каже, и дешава сваке године, али има још предузећа које не дозвољавају ни синдикално организовање и самим тим су, додаје, синдикати немоћни да у овој области делују. То су, казао је, најчешће предузећа страних инвеститора који за своје такво пословање имају подршку државe.

Детаљније у архиви вести...


20.10.2017.

Град Ниш – Канцеларија за локални економски развој и пројекте, у партнерству са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – филијала Ниш и Кластером напредних технологија NiCAT, је организатор 3. Форума напредних технологија који је одржан у Нишу од 17 - 20. октобра 2017. године. Форум је отворио Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација. Добродошлицу је присутнима на отварању пожелео градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Присутним гостима обратили су се и Предраг Ћулибрк, генерални директор Телеком Србија А.Д и Горан С. Ђорђевић, помоћник градоначелника за науку и напредне технологије.

Детаљније у архиви вести...


09.10.2017.

На Дивчибарима је одржана 14. Национална конференција са међународним учешћем „Заштита на раду - пут успешног пословања“, од 04. до 07. октобра 2017. године. Конференцију је организовао Савез инжењера заштите на раду Србије, у сарадњи са Факултетом технчких наука у Новом Саду - Департман за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду,

Удружењем заштите на раду „28. АПРИЛ“ из Македоније и Факултетом заштите на раду из Ниша. Пленарном седницом председавао је продекан за квалитет и издавачку делатност, др Иван Крстић, а конференцију је отворио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић. У свом излагању, декан је истакао значајну улогу Факултета у новој стратегији из области безбедности и здравља на раду за период 2018-2022. године и изради новог Закона о безбедности и здрављу на раду.

Детаљније у архиви вести...


08.10.2017.

У петак 29.09.2017. године у амфитеатру Факултета одржана је свечана додела диплома дипломираним студентима на основним, основним академским и мастер академским студијама. Студенте је поздравио декан Факултета, проф. др Момир Прашчевић, а дипломе уручио продекан за квалитет и издавачку делатност др Иван Крстић, ван. проф.

У свом обраћању дипломираним инжењерима, декан је истакао да диплома коју данас добијате на Факултету је гарант стечених  знања на Факултету, призната у земљи и иностранству.

 

Детаљније у архиви вести...


19.09.2017.

Како је и најављено, у понедељак 18.09.2017. године, на Факултету заштите на раду у Нишу одржана је трибина на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” у оквиру Европске недеље мобилности која се редовно у Европи одржава од 2000. године.

Трибина је организована у сарадњи са ЕУ Инфо Кутком из Ниша, организацијом која пружа информације о Европској Унији, њеним институцијама, програмима и фондовима, односно о могућностима које грађани Србије имају у току процеса придруживања ЕУ.

Детаљније у архиви вести...


14.09.2017.

ЕУ инфо кутак Ниш организоваће на Факултету заштите на раду у Нишу трибину на тему “Климатске промене и интелигентна мобилност” на којој ће бити речи о изазовима са којима се планета земља суочава по питању климатских промена, последицама и прогнозама за нашу земљу.

Трибина ће бити одржана 18. септембра од 13х до 14.30х. Пре тога биће организовано свечано постављање платна “Вози мање, пешачи више”на зграду Факултета заштите на раду у Нишу.

 Детаљније у линку..


08.09.2017.

Пројекат “Практична академија” се реализује од 01.07.2017. године. Реализована је прва фаза „Дијагностичка пракса“, као и друга фаза „Фаза инкубације идеја и решења“. У току је реализација треће фазе “Имплементациона пракса”.

У оквиру пројекта реализован је ФИЛМ о учешћу студената Факултета Факултета заштите на раду који приказује активности наших студената у току све три фазе реализације пројекта.