Drop Down Menu

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

 


НА ОСНОВУ ПОТПИСАНОГ ПРОТОКОЛА О САРАДЊИ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА, РАСПИСУЈЕ

КОНКУРС ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ СТУДЕНАТА


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈУ КРАТКОГ ИСТРАЖИВАЧКОГ БОРАВКА У ФРАНЦУСКОЈ – ОБЛАСТ ИСТРАЖИВАЊА: РАВНОПРАВНОСТ ЖЕНА И МУШКАРАЦА И СТУДИЈЕ РОДА

 

 

Председник Републике Француске прогласио је равноправност жена и мушкараца за национални приоритет за време свог петогодишњег мандата. Борба против родних стереотипа и против дискриминације жена у друштву или у породици такође је приоритет француске дипломатије у свету.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији у 2018. години желе да подрже младе научнике и научнице из Србије који се баве питањима равноправности између полова и питањима рода.

Пет стипендија кратког боравка од 15 до месец дана (искључиво у периоду између 25. септембра 2018. и 31. децембра 2018. године) биће додељено српским истраживачима оба пола или стручњацима из ове области за боравак у истраживачком тиму или експертској групи у Француској која се бави овом тематиком. Стипендија покрива трошкове боравка, смештаја и осигурања. Трошкове путовања покривају сами стипендисти.

1) Циљна група: научници оба пола и свих нивоа, који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанди, пост докторанди, истраживачи, предавачи, лекари…), који се баве питањима родне равноправности, стручњаци или представници невладиних организација оба пола који се боре против неједнакости жена и мушкараца у свим областима, истраживачки новинари који истражују ове теме.

2) Области истраживања: студије рода (« Gender studies ») у свим доменима, неједнакост између жена и мушкараца, мултидисциплинарне студијске области које обједињују делове хуманистичких и друштвених наука, историја, социологија, географија, антропологија, економија, право, полтичке науке, укључујући такође и неуро и бионауке.


СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ,
НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

ОБАВЕШТАВА

 

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ МЛАДИХ ИСТРАЖИВАЧА
ПРЕКО ПРОГРАМА УНЕСКО / ИСТРАЖИВАЧКИ ПРОГРАМ КЕИЗО ОБУЋИ

СТИПЕНДИЈЕ ДОДЕЉУЈЕ ВЛАДА ЈАПАНА У ОКВИРУ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ КАПАЦИТЕТА ЉУДСКИХ РЕСУРСА

 

 

 

Обавештавамо Вас да је расписан Конкурс за стипендирање младих истраживача преко Програма УНЕСКО/Истраживачки програм Кеизо Обући, који ће финансирати 10 младих истраживача у областима:

- животне средине (са нагласком на смањење ризика од катастрофа),

- интеркултурног дијалога,

- информационих и комуникационих технологија и

- мирног решавања сукоба.

Стипендије додељује Влада Јапана у оквиру Фонда за развој капацитета људских ресурса, са циљем пружања подршке младим истраживачима.

Све номинације се подносе преко Националне комисије за сарадњу са УНЕСКОМ (контакт Националне комисије за сарадњу са УНЕСКОМ налази се на сајту http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php), а рок за пријаву је 30. новембар 2018. године.

Информације о критеријумима за избор, условима и процедурама налазе се на линку: https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/institutional-page/new-launching-cycle-2018

Формулари за пријаву налазе се на следећим линковима:

https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/sites/fellowships.keizo-obuchi/files/file_fields/2018/06/21/Fellowship_Application_form_English_2018.pdf

https://en.unesco.org/fellowships/keizo-obuchi/sites/fellowships.keizo-obuchi/files/file_fields/2018/06/21/Information%20sheet%20English.pdf


- СТИПЕНДИЈЕ РЕПУБЛИКЕ ГРЧКЕ -

 

ИНФОРМАЦИЈЕ О КОНКУРСУ
ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

 

 


- СТИПЕНДИЈЕ КРАЉЕВИНЕ МАРОКО -

 

ИНФОРМАЦИЈЕ О КОНКУРСУ
ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

 

 


КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ - КОНУС 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЕВРОПСКОГ ФОРУМА АЛПБАХ.

 

Генерални конзулат Републике Србије је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проследио позив за пријављивање за стипендије Европског форума АЛПБАХ. Детаљне информације могу се наћи на сајту www.alpbach.org/scholarships. Рок за пријављивање је 30.03.2018. године.

 


КОНКУРС ЗА ШЕСТИ „COKE SUMMERSHIP” ПРОГРАМ ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ

 

Компанија Coca-Cola HBC Srbija позива студенте треће и четврте године, апсолвенте, дипломце,  полазнике мастер студија, као и све оне који су у претходне две године дипломирали, да се пријаве на шести Coke Summership програм летње праксе.

Сви заинтересовани студенти који желе да повећају своје шансе за успешан почетак пословне каријере, стекну додатна знања и проведу узбудљиво лето радећи са запосленима у компанији, могу се пријавити у периоду од 12. марта до 9. априла на сајту www.cokesummership.com

У програму је до сада учествовало преко 150 полазника, а њих више од 50 је добило запослење у компанији.

Програм праксе студентима пружа прилику да стекну прва радна искуства, као и да кроз рад са менторима, едукацију, тренинге и упознавање функционисања великог пословног система успешно започну пословну каријеру и унапреде теоријски стечена знања са својих факултета.

Студенти ће током шестонедељног програма имати прилику да усаврше своје лидерске способности, пословну комуникацију и ефикасно управљање временом, вештине у управљању пројектима, као и вештине презентовања. На недељном нивоу, полазници ће имати прилику да стичу искуство кроз четири дана рада на конкретном пројекту са ментором, а имаће и један дан интерактивних предавања у којима су предавачи топ менаџери компаније, али и стручњаци из пословних организација са којима компанија сарађује.  

Сви студенти који заврше програм добијају потврду о завршеној пракси, а улазе и у базу за потенцијалне запослене компаније Coca-Cola HBC Srbija.

 

Особа ѕа контакт:
Милош Лисица
, milos.lisica@cchellenic.com, координатор програма.


КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ - КОНУС

ПРОГРАМ СТИПЕНДИРАЊА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ

 

Амбасада Републике Кореје у Београду је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставила позив Владе Републике Кореје за студирање на Универзитетима Кореје.  Информације о програму стипендирања и студијским програмима можете потражити на сајту

 

http://www.studyinkorea.go.kr

 

Пријаве са неопходном документацијом потребно је доставити амбасади Републике Кореје. За додатне информације можете контактирати амбасаду:

 

e-mail: koreamb.rs/mofa.go.kr

Тел. 011-3674225

 

Рок за пријаву је 15.03.2018. године.

 


Конкурс ERASMUS+ програма

Универзитета у Нишу за стипендирање мобилности студената,
наставника и административносг особља
на високошколској институцији
"The Main School of Fire Service" у Варшави (Пољска).

 

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената, наставника и административног особља на високошколској институцији "The Main School of Fire Service" у Варшави (Пољска).

Конкурс је отворен до 24. новембра 2017. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета.


 

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ

 

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

 

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР


DBU СТИПЕНДИЈЕ ЗА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ


Немачка фондација за животну средину у сарадњи са Центром за развој каријере студената Универзитета у Нишу (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) објављује Конкурс за стипендије за праксу или истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације).

Стипендијама ће бити подржан најшири спектар струка при чему предлог пројекта мора бити у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије. Циљна група су млади истраживачи и професионалци - мастер дипломци (услов да је диплома стечена у последње три године или мастер студенти при крају студија или студенти докторских студија), грађани Србије, старости до 30 година, са знањем немачког језика.

Документа потребна за онлине пријаву на конкурс су: CV, предлог пројекта (до 3 стране са описом проблема, методологијом рада и очекиваним резултатима), копија дипломе, писмо препоруке од универзитетског професора, сертификат или потврда о знању немачког језика. Рок за пријаву је 01.08.2017, а почетак стипендије је 01.02.2018. године.

Више информација на:

https://www.dbu.de/2590.html
https://www.dbu.de/2615.html
https://www.dbu.de/media/0805170859518j1s.pdf


Контакт особа: др Ана М. Петровић, координатор DBU програма стипендија за Србију, e-mail адреса: borisavljevic.ana@gmail.com

DBU - Deutsche Bundesstiftung Umwelt | Bereich: Startseite

Die Deutsche Bundesstiftung Umwelt ist eine der größte


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ДОБРОВОЉНОГ ПРИСТАНКА ЗА ОБРАДУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


 


 

Francusko-srpska privredna komora i ove godine tradicionalno promoviše održivi razvoj u ustanovama visokog obrazovanja u Republici Srbiji i organizuje Studentsku nagradu 2017. Tri najbolja rada na temu „ODRŽIVI RAZVOJ U DOBA DIGITALIZACIJE“ biće nagrađena novčanim nagradama od 1000, 800 i 600 evra.

Studentska nagrada namenjena je svim studentima koji će na dan 31.12.2017.g. imati do 25 godina starosti, a koji su upisali školsku 2016/2017 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji.

Sve informacije o konkursu se nalaze na našem sajtu (http://www.ccfs.rs/sr/single-news/n/raspisan-konkurs-studentska-nagrada-2017/ ), a istovremeno šaljemo:

Ljubazno vas molimo da obavestite vaše studente i postavite vest o konkursu na vašu web stranicu.

Ukoliko je moguće postaviti plakat na vašu oglasnu tablu, rado ćemo vam poslati poštom.

Nadamo se da će se studenti sa vašeg fakulteta u velikom broju prijaviti na ovaj konkurs. Rok za prijavu je 28. april 2017. godine.

 

 


ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉУ "START UP" ИДЕЈУ

 

Пријаве се врше преко нашег сервиса, довољно је да у овом тренутку студенти пошаљу податке и да већ формирају тим. Током марта ће у својим тимовима размишљати о идеји са којом би се представили, а након 20. марта односно регистрације тимова, Скупштина града Београда организује обуке за тимове у Научно технолошком парку - Београд. Током обука ће се одржати и сајам пракси али ће и упознати рад компанија које се налазе у НТП-у. Након поменутих обука тимови ће у одређеном року доставити своје идеје а најбољи, према одлуци Комисије, ће имати прилику да се представе на финалу у Старом двору, крајем априла. Пријаве су потпуне бесплатне а финалисте чекају вредне награде.

За све додатне информације контактирајти Сању Лакић путем мејла – sanja.lakic@beograd.gov.rs или на број 064 02 79 773.


СТИПЕНДИЈЕ СР НЕМАЧКЕ - ЛЕТЊИ КУРСЕВИ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА У БАВАРСКОЈ У 2017. ГОДИНИ

 

АМБАСАДА КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ - ПОНУДА ЗА УПИС НА МАСТЕР СТУДИЈЕ

 

01.03.2017.

САВЕЗ СТУДЕНАТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА објављује позив за учешће на наградном конкурсу за најбољи есеј на тему "БУНИМ СЕ, ДАКЛЕ ПОСТОЈИМ". Најбољи рад ће бити награђен са 100 КМ и биће објављен у трећем броју часописа за друштвену и хуманистичку мисао "НОЕМА". Конкурс траје до 31.03.2017. године. Радове слати на  ssffbl2012@gmail.com

 


25.01.2017.

Развојна агенција Србије расписује КОНКУРС За избор најбољих пројектних идеја које за циљ имају представљање инвестиционог пројекта у једном региону или делу региона у Републици Србији. Право на учешће имају пројектни тимови високошколских установа акредитованих у складу са Правилником о стандардима и поступком за акредитацију високошколских установа и студијских програма. Пројектни тим чине један професор у улози ментора и студенти те високошколске установе. Пројектни тим може поднети само један предлог пројектне идеје. Детаље можете видети у ЈАВНОМ ПОЗИВУ.


 

СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ ФРАНЦУСКЕ 2017-2018.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2017-2018. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ 2017-2018. ОТВОРЕН ЈЕ ДО 17. МАРТА. 2017.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

- Мастер 2 - све области

- Мастер 2 - стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду

- Докторат у коменторству

- Пост мастер програм Коперник

- Стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:

www.institutfrancais.rs

www.srbija.campusfrance.org

 

 

 


 

ОТВОРЕН КОНКУРС "У-НИ ПРАКСА 2016"

 

Град Ниш и Универзитет у Нишу расписују конкурс "У-НИ пракса 2016", за учешће у програму радне праксе у трајању од месец дана, августа 2016 године. Пракса ће се обављати у јавним предузећима, градским управама и службама, установама културе испорта и градским општинама, без новчане накнаде.

Поѕивају се студенти завршне године основних студија и студенти мастер студија факултета Унвиерзитета у Нишу да се приајве на конкурс. Више информација у следећим документима:

 

ТЕКСТ КОНКУРСА

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

 


 

 

Prijavi se na Social Impact Award takmičenje i zaSIAj


Postani društveni preduzetnik

Sada možeš da ostvariš svoje ideje, pomogneš društvu i postaneš društveni preduzetnik!

Konkurs za Social Impact Award nagrade je otvoren. Prijavi se, pokaži da si bolji od drugih i

osvoji tromesečni period inkubacije tokom kojeg ćeš usavršavati i razvijati svoju ideju uz

mentorsku podršku. Nakon toga možeš osvojiti vredne nagrade – 1.500€ početnog kapitala,

mentorsku podršku i put na međunarodnu konferenciju u Beču.

Da bi se prijavio, moraš biti student, ili da barem polovinu tvog tima tima čine studenti, da je

ideja nova i da utiče na neki društveni problem. Sve detalje o uslovima i načinu apliciranja

možeš pronaći na našem sajtu a ukoliko ti nedostaje ideja pogledaj i našu knjigu inspiracije.

Konkurs je otvoren do 24. aprila, a za sva dodatna pitanja možeš nam pisati na

kristina.marjanac@razlivaliste.org

 


 

 

ФРАНЦУСКО-СРПСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА и ове године традиционално промовише одрживи развој у установама високог образовања у Републици Србији и организује Студентску награду 2016. Три најбоља рада на тему „ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА - Нови економски приступ као одговор на климатске промене и све већу потражњу за ресурсима“ биће награђена новчаним наградама од 500, 1.000 и 1.500 евра.

 

Студентска награда намењена је свим српским и страним студентима, који ће на дан 31.12.2016.г. имати до 25 година старости, а који су уписали школску 2015/2016 при некој од институција високог образовања у Републици Србији.

 

Све информације о конкурсу се налазе на нашем сајту (www.ccfs.rs/sr), а истовремено шаљемо у прилогу:

- Плакат Студентске награде

- Документ са општим информацијама о награди,

- Правилник Награде,

- Формулар за пријаву.

 


ФОНДАЦИЈА КОНРАД АДЕНАУЕР је једна од шест фондација у Савезној Републици Немачкој. У свом политичком раду, како у СР Немачкој тако и у иностранству везује се за идеје личности по којој је добила име, Конраду Аденауеру, првом канцелару СР Немачке, а тиме и за идеје хришћанске демократије. Остваривање људских права, консолидовање правне државе, унапређивање младог, демократски оријентисаног политичког подмлатка неке су од основних смерница деловања Фондације Конрад Аденауер.

 

Стипендирање младих, надарених студената чини један битан сегмент у оквиру делатности Фондације. Фондација Конрад Аденауер сваке године додељује стипендије младим, друштвено или политички ангажованим студентима, постдипломцима и докторантима.

 

Рок за подношење пријаве је 02. мај 2016. године.

 

Ближе информације, листа неопходне документације за конкурс и пријавни формулар се налазе у прилогу.

За све додатне информације обратити се:

 

Катарина Пешић
Координатор пројекта
Konrad-Adenauer-Stiftung
Краља Петра 3
11 000 Београд
Тел: +381 11 3285 209, -210,-211
Фаx: +381 11 3285 329
E-mail: Katarina.Pesic@kas.deOffice.Belgrade@kas.dewww.kas.de/serbien

 

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

 


 


ACADEMIC TO BUSINESS. У току је нови "Academic to business" конкурс спаја студенте и предузетнике из Ниша. Конкурс реализује Програм "Покрени се за будућност" уз подршку компаније Филип Морис.

A2B је креиран како би се студентима пружила прилика да унапреде своја знања и вештине, опробају се у улози предузетника кроз решавање конкретних пословних изазова и стекну преко потребно практично искуство.

Конкурс је отворен до 18. марта 2016. године, а сви услови и пријавни обрасци доступни су на интернет страници: www.pokrenisezabuducnost.rs


На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената
("Службени лист Града Ниша", број 49/05, 49/06 и 83/13-друга одлука),

Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града Ниша, објављује

 

 ЈАВНИ ПОЗИВ

за стипендирање талентованих ученика и студената

у  2016. години

 

Средства за стипендије обезбеђују се у буџету Града Ниша за 2016. гoдину и намењена су за подстицај развоја
талентованих ученика средњих школа и студената који  постижу запажене резултате
у области образовања, науке, културе, уметности и спорта.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ ПОДНОСИОЦА ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 


 

МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА - ЕРАЗМУС+. СТИПЕНДИЈЕ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ И  МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА. Еразмус+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Еразмус+ покрива период 2014-2020. Земље региона Западног Балкана, међу којима је и Србија, имају на располагању регионални буџет који је Европска унија обезбедила у оквиру ИПА средстава (инструмент предприступне помоћи Европске уније региону Западног Балкана) за учешће у Еразмус+ конкурсима 2016. године. Студенти и запослени високошколских институција у Републици Србији могу да учествују у пројектима који се односе на мобилност у области образовања и младих (кључна активност 1). Пројекти за мобилност укључују мобилност студената на свим нивоима студија, свим дисциплинама у трајању од 3 до 12 месеци, као и студенску праксу од 2 до 12 месеци. Мобилност наставног и ненаставног особља високошколских институција се односи на усавршавање и учестовање у настави ( од 5 дана до 2 месеца). КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА НА "POLITECHNICA UNIVERSITY TIMISOARA" У РУМУНИЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

 

10.07.2015.

 

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) objavljuje konkurs za stipendije za praksu ili istraživački boravak u trajanju od 6 do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj (univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije).

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka pri čemu predlog projekta mora biti u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije. Ciljna grupa su mladi istraživaći i profesionalci – master diplomci (a da je diploma stečena u poslednje tri godine ili master studenti pri kraju studija ili studenti doktorskih studija ), građani Srbije, starosti do 30 godina, sa znanjem nemačkog jezika.

Dokumenta potrebna za online prijavu na konkurs su: CV, predlog projekta (do 3 strane sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatima), kopija diplome, pismo preporuke od univerzitetskog profesora, sertifikat ili potvrda o znanju nemačkog jezika.

Rok za prijavu je 01.08.2015., a početak stipendije je 01.02.2016. godine.

 

Više informacija na: https://www.dbu.de/1463.html

 

Kontakt osoba: dr Ana M. Petrović, DBU koordinator Programa stipendija za Srbiju, e-mail adresa: a.petrovic@gi.sanu.ac.rs

 


ОТВОРЕН ДРУГИ КРУГ КОНКУРСА ЗА EUROWEB+ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ


Обавештавамо све заинтересоване да је EUROWEB+ мрежа за размену, 10. јуна 2015. отворила други круг конкурса за стипендије за студенте. Конкурс је отворен до 24. августа 2015. године. Више о могућностима студирања и стипендирања кроз ову мрежу можете пронаћи на сајту пројекта


http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/


Универзитети из Србије који су партнери на пројекту и чији студенти се могу пријављивати за размену у оквиру овог пројекта су Универзитет у Београду, Нишу и Новом Саду. Такође, за стипендије за комплетне мастер и докторске студије могу се пријавити држављани Републике Србије који су основне студије завршили на неком од акредитованих универзитета и који у претходних пет година нису провели више од 12 месеци у земљама Европске Уније.
 


 

KONKURS PUTUJEMO U EVROPU 2015.

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, jedanaesti put zaredom organizuje projekat Putujemo u Evropu.

Projekat u Srbiji traje već deset godina i do sada je 1360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu kako bi iz prve ruke upoznalo evropske narode, kulture i vrednosti. Motivisan je željom da najvredniji potencijal naše zemlje, kakav su mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući svoju zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Pedeset studenata koji će ove godine imati mogućnost da putuju Evropom biće odabrano na konkursu. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina (osnovnih i master studija i apsolventi) sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Konkurs će biti otvoren od 5. do 19. juna 2015. godine. Sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru tokom leta dobijaju:

- Inter-Rail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu),

- otvoren omladinski račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem,

- Uniqa međunarodno putno osiguranje,

- EYCA i ISIC studentske kartice.

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fodn za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova). Nakon toga, putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Donatori projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Bank, Uniqa osiguranje i Evropski omladinski centar EYCA.

Medijski pokrovitelji projekta su Najstudent.com, MTV Srbija, Mondo.rs, 24 sata.

Prijatelji projekta su Erste banka, EU info centar.

Informacije: Maša Živojinović, info@putujemouevropu.org, 011/3640-174, 063/8369-279

 

BROŠURA PDF


 

КОНКУРС “У-НИ пракса 2015”

Град Ниш и Универзитет у Нишу расписују Конкурс “У-НИ пракса 2015” за учешће у програму радне праксе у трајању од месец дана, августа 2015. године.
Конкурс подразумева обављање праксе, без новчане нанаде, у јавним предузећима, градским управама и службама, установама културе и спорта и градским општинама.
Позивају се студенти завршне године основних студија и студенти мастер студија високообразовних институција Универзитета у Нишу да се пријаве на Конкурс.

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР ЗА СТУДЕНТЕ

КАТАЛОГ ПОЗИЦИЈА

 


Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) Niš organizuje VII Sajam poslova i stručnih praksi – Job Fair.

Sajam će se održati 2. i 3. marta 2015. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu pod sada već tradicionalnim sloganom „Tvoja karijera počinje ovde!“.

Cilj ovog događaja je da s jedne strane studentima, diplomcima i postdiplomcima pruži pomoć prilikom traženja posla ili stručne prakse,

a sa druge strane da izađe u susret kompanijama i obezbedi im mlade, kvalifikovane, motivisane i ambiciozne kadrove za traženu struku.

 

 


Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2015 години, 16-01-2015. је објављен у дневном листу „ НАРОДНЕ НОВИНЕ“

 

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У 2015. ГОДИНИ

 

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ ПОДНОСИОЦА ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 


 

Internšip program je plaćeno angažovanje, i namenjeno je isključivo studentima završnih godina, apsolventima ili sveže diplomiranim studentima. Trajanje programa je između 2 i 12 meseci. Ideja programa je da uključujemo studente na projetktima unutar nekog odeljenja kako bi studenti mogli da primene znanja koja su stekli na fakultetu kao i da steknu nova. Detaljnije na Infostud-u.


 KONKURS ZA PROGRAM STIPENDIJA
NEMAČKE PRIVREDE DR ZORAN ĐINĐIĆ 2015

XII GENERACIJA

 

 

Beograd, 1. oktobar 2014. godine

 

Fondacija dr Zoran Đinđid, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.

U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boravide od juna sledede godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzedima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogudava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje budude radno angažovanje i u Srbiju.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđida u prolede 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i bududih lidera u Srbiji.

Online prijava traje od 1. oktobra do 31. oktobra 2014. godine. Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se nadi na web adresi: http://www.stipendienprogramm.de

 


 

LETNJI STUDIJSKI KURSEVI U GRČKOJ

 

The Greek Association for Atlantic and European Cooperation (GAAEC) launched in 2012.
The International Center for Leading Studies (TICLS). Educational Platform consistent with the current trends for an “interdisciplinary knowledge society” at all levels, combined with international intercultural networking qualities. TICLS runs three programs in the summer 2014 in Chania, Crete, Greece.

 

PLEASE SEE THE LINKS TO

 

** NEWSLETTER

http://gaaec.us3.list-manage.com/track/click?u=235af4b8d53305f2e65ab8320&id=ad21d1fdab&e=4b916cb6f7

 

** NEWS AND CALL FOR FEEDBACK

http://gaaec.us3.list-manage1.com/track/click?u=235af4b8d53305f2e65ab8320&id=836eb58d52&e=4b916cb6f7

 

FOR MORE INFORMATION

CALL FOR PARTICIPANTS – DEADLINE FOR APPLICATIONS:

APRIL 30, 2014

 

Scholarships Available

The International Academy for Advanced Studies (TIAAS)
July 21 - August 7

 

Chania – Med Forum on “Economy, Energy, Politics and Power”
25-27 July

 

Leaders For Our Future (LFOF)
14-31 July

 

** www.ticls.org

 


STIPENDIJE VLADE FRANCUSKE

 

PREZENTACIJA


Sreda 19. februar 2014.
U 12h00 : Filozofski fakultet (sala 434, na 4. spratu),

Ćirila i Metodija, 18000 Niš
 

U 14h00 : Elektronski fakultet, amfiteatar A1,

Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš


U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije srpskim studentima koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate.

U okviru kampanje za dodelu stipendija Francuske vlade i promociju studija u Francuskoj, francuska agencija Campus France i Francuski institut u Srbiji održaće prezentaciju u sredu 20. novembra na Filozofskom fakultetu u Nišu (sala 434) u 12h00 i na Elektronskom fakultetu u Nišu (amfiteatar A1) u 14h00.

Stipendije pokrivaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Stipendije se dodeljuju za sve oblasti.

Studenti koji žele da razgovaraju sa predstavnikom agencije Campus France iz Francuskog Instituta u Srbiji, mogu to učiniti posle prezentacije na Elektronskom fakultetu.

Za dodatne informacije :

http://www.institutfrancais-nis.rs/?p=2470

www.institutfrancais.rs

www.srbija.campusfrance.org

www.institutfrancais.rs www.srbija.campusfrance.org


JAVNI POZIV ZA STIPENDIRANJE
TALENTOVANIH UČENIKA I STUDENATA U 2014. GODINI

 

OBRAZAC - PRIJAVA ZA STIPENDIJU

 

OBRAZAC - NASTAVAK KORIŠĆENJA STIPENDIJE


GLOBAL UGRAD PROGRAM RAZMENE

Global UGRAD program razmene nudi stipendiju talentovanim studentima Srbije za jednogodišnje, osnovno studiranje na nekom od američkih fakulteta. Sponzor programa je ogranak Stejt Departmenta Sjedinjenih američkih država za obrazovanje i kulturu. Stipendija pokriva sve troškove od avionske karte do malog mesečnog džeparca. Studenti će imati priliku da žive na kampusu univerziteta i učestvuju u raznim aktivnostima pored studija. Do sada je skoro 300 studenata iz Srbije i Crne Gore uživalo u ovom iskustvu sa svim dobitima koje ono pruža.

Za program se mogu prijaviti svi studenti koji nisu trenutno upisani u poslednju godinu studija, osim studenata prava i medicine jer su u Sjedinjenim državama to diplomski programi.

Za više informacija posetite sajt www.worldlearning.org.rs ili svratite u Američki Kutak sredom od 18:15-19:15.

Kontakt: Snezana Đjurić,

Writing and TOEFL Prep Instructor*

Američki Kutak Niš, Obrenovićeva 20, 18 000 Niš

https://www.facebook.com/AmericanCornerNis

Tel. 63 78 11 542

E-mail: djuric.snezana@gmail.com


Grad Niš i kompanija Filip Moris otvorili su konkurs za dodelu prestižnih Konstantinovih stipendija namenjenih najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Konkurs će trajati do 10. novembra i sprovodi ga kancelarija Programa "Pokreni se za budućnost",  a svi uslovi i propozicije dostupni su na sajtu

 Konstantinova stipendija.


 

Educate Abroad Study Guide to Masters and Bachelors Degree Courses A Guide to Graduate Programs in Arts, Business, Engineering, Humanities, Management, Science European Centres of Academic ExcellenceThe School of Engineering and Design, Brunel University, UKWhy choose the School and Brunel?

• High graduate employment

• An award-winning Placement and Careers Centre

• Scholarships and Burhttp://www.brunel.ac.uk/courses/ug/fees/brunel-support-201

- PG seehttp://www.brunel.ac.uk/courses/pg/funding/scholarships-bursarie

- International look uphttp://www.brunel.ac.uk/courses/ug/fees/scholarship

• Top London University established in last 50 years (Times Higher Education)

• Research - General Engineering at Brunel is ranked 5th and Mechanical Engineering 8th in the country by Research Power

• Professional Accreditation

• Flexible modes of study

• Excellent location, 17 miles to the west of Central London and 20 minutes from London Heathrow by car, with the City Centre accessible by underground

For course information http://www.brunel.ac.uk

Aberystwyth University, UKSchool of Management and Business Many Schools of Management and Business will claim that they are unique.

We don’t claim to be unique, but we do know we can provide you with a high class learning experience, with fantastic employment prospects, a memorable student experience and more.

Located on the attractive Penglais Campus overlooking Cardigan Bay, we offer a unique environment in which to study and engage in research.

Our attractive range of Postgraduate programmes, in which we emphasize small group teaching, are highly regarded.

Courses:

MBA (Accredited by the Association of MBAs)

Masters in Management

MSc Management

MSc International Business Management

MSc Management and Marketing

MSc Management and Finance Specialist Masters

MSc Accounting and Finance

MSc Banking and Financial Regulation

MSc International Business and Public Policy

MSc MarketingRead more...

School of Arts, Oxford Brookes University, UK Oxford Brookes University houses one of the premier Arts Schools in the UK, renowned for innovative cross-disciplinary approaches to creative practices in Film studies, Fine Art, Design, Music and Publishing. The School of Arts is a leading centre for teaching and research in creative practice where practitioners and writers work closely with students in a stimulating environment. Our location provides access to some of the worlds best Libraries, Museums and Galleries including the Bodleian Library, Modern Art Oxford and the Ashmolean Museum.


Program "POKRENI SE ZA BUDUĆNOST" pod pokro-viteljstvom kompanije FI-LIP MORIS raspisao je no-vi konkurs za finansiranje studentskih projekata u iznosu od 700.000 dinara. Za stipendiranje studen-tskih projekata mogu da se prijave timovi od po 5 studenata, sa svih fakulteta Univerziteta u Nišu. Pored sticanja značajnog praktičnog iskustva u radu na sprovodjenju projekata i radu u zajednici, odabranim grupama omogućava se da prodju i trening o pisanju i upravljanju projektima, liderstvu, timskom radu, društvenom organizovanju i sl. Konkurs za 2013. godinu je otvoren do 3. marta 2013.

Prijavni formulari i uslovi konkursa dostupni su  na internet stranici www.pokrenisezabuducnost.rs


Pozivamo Vas da dodjete na prezentaciju Studija i stipendija Vlade Francuske za studente tehničkih nauka, koju će održati Gospodja Sandra Elezović (Campus France u Srbiji) i Gospodin Žerom Šindfesel(Francuski institut u Srbiji) 8. februara, 2013 u 12:00h - Univerzitet u Nišu - Elektronski fakultet, sala 1. Prezentaciji će prisustvovati i stipendista, Aleksandar Vučković, koji je bio na Masteru 2 u Francuskoj, a diplomirao je na Gradjevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Za sve koji su zainteresovani za individualni sastanak, mogu da pozovu i zakažu na broj 018 524 578, i traziti Draganu Milojević.

 

 Stipendije Vlade Francuske

 

U želji da unapredi saradnju izmedu Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije srpskim studentima koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate. Stipendije   pokrivaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Stipendije se dodeljuju za sve oblasti. Krajnji rok  za podnošenje kandidatura je  8. mart 2013. Za dodatne  informacije posetite web adrese:

 

www.institutfrancais.rs 

 

www.srbija.campusfrance.org


JAVNI POZIV

za stipendiranje talentovanih učenika i studenata u 2013. godini

 

Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grada Niša, objavljuje 

 

JAVNI POZIV

za stipendiranje talentovanih učenika i studenata

u 2013. godini

 

Sredstva za stipendije obezbeđuju se u budžetu Grada Niša za 2013. godinu i namenjena su za podsticaj razvoja talentovanih učenika srednjih škola i studenata koji postižu zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta.

 

 

I OPŠTI USLOVI KOJE KANDIDATI TREBA DA ISPUNjAVAJU:

 

1. da su redovni učenici srednjih škola ili studenti čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije;

2. da imaju prebivalište ili boravište, ukoliko su izbeglice ili interno raseljena lica, na teritoriji grada Niša najmanje godinu dana;

3. da se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija;

4. da nisu korisnici stipendija po drugom osnovu;

5. da nisu u radnom odnosu.

 

Uslov pod rednim brojem 2, sem za kandidata odnosi se i na njegove roditelje.

 

II POSEBNI USLOVI KOJE KANDIDATI TREBA DA ISPUNjAVAJU KUMULATIVNO:

 

B. USLOVI ZA STUDENTE:

1. da imaju najmanju prosečnu ocenu 9,00;

2. da su školske 2012/2013 prvi put upisali jesenji semestar odgovarajuće godine studija;

3. da studenti -apsolventi imaju u kalendarskoj 2013.godini najmanje 6 meseci do isteka apsolventskog staža;

4. da nisu stariji od 26 godina.

 

Studenti I prve godine osnovnih akademskih studija mogu ostvariti pravo na stipendiju samo ukoliko, osim što ispunjavaju opšte kriterijume iz tačke 2 i 4 koji se odnose na studente, imaju nagrade sa zvaničnih takmičenja koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja, a koje su osvajane u kontinuitetu najmanje dve poslednje školske godine ili bez kontinuiteta u dve od tri poslednje školske godine.

 

III DOKUMENTACIJA KOJU KANDIDATI PODNOSE:

 

-prijavu za dodelu stipendije (obrazac 1), odnosno, prijavu za nastavak korišćenja stipendije (obrazac 2);

-fotokopiju lične karte, svoje i roditelja, (ukoliko su u pitanju „stare“ lične karte i biometrijske lične karte bez čipa), odnosno očitanu biometrijsku ličnu kartu sa čipom, odnosno izbegličke legitimacije, odnosno, potvrde o prebivalištu ako su interno raseljena lica;

-fotokopiju zdravstvene knjižice – kao dokaz da nije u radnom odnosu;

-izjava dva svedoka o članovima domaćinstva;

-fotokopiju Ugovora o stipendiranju u 2012. godini, ukoliko je kandidat korisnik stipendije Grada Niša u 2012. godini;

-potvrdu o upisu odgovarajućeg razreda srednje škole sa prosekom ocena, odnosno, uverenje visokoškolske ustanove o upisanom zimskom semestru u školskoj 2012/2013. godini, sa prosekom ocena položenih ispita;

-učenici i studenti prve godine osnovnih akademskih studija podnose fotokopije diploma za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim i/ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja za najmanje dve poslednje školske godine ili bez kontinuiteta u dve od tri poslednje školske godine;

-fotokopije diploma i zvaničnih priznanja iz prethodne godine školovanja (npr: "Vuk Karadžić", "Đak generacije", Pohvalnica Grada Niša tj. „Vidovdanska nagrada“, "Najbolji student fakulteta", "Najbolji student Univerziteta"i dr.) iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta, kao i o priznatim pronalazačkim ili autorskim radovima.


U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio  konkurs za dodelu stipendija za 2013-2014. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master 2 i doktorskih studija.

Biće dodeljeno oko dvadeset stipendija  koje će pokriti troškove školarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slučajevima…), života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imaće status „stipendiste Francuske Vlade”

Francuski institut u Srbiji može takođe da dodeli „parcijalne stipendije“ koje pokrivaju troškove školarine i socijalnog osiguranja, a studentu omogućavaju sticanje statusa „stipendiste Francuske Vlade”. Ostatak troškova može da snosi preduzeće, opština ili sam student…(cf. nove mogućnosti za rad za vreme studiranja), 

www.campusfrance.org/fr/page/travailler-pendant-ses-etudes.

  • master 2, stipendija u trajanju od 10 meseci

  • doktorat, stipendija omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim što bi student trebalo godišnje da provede u Francuskoj po 6 meseci, to jest ukupno 18 meseci, u skladu sa konvencijom o komentorstvu između univerziteta u Srbiji i odabranog univerziteta u Francuskoj.

Pažnja: s obzirom na veliki broj kandidatura, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. 

Za više informacija:

 www.srbija.campusfrance.org


Obaveštavamo vas da će TEMPUS kancelarija u Srbiji i ove godine održati promociju stipendija u okviru ERASMUS MUNDUS programa, namenjenih svim studentima iz Srbije za studiranje na master i doktorskim studijama u zemljama EU, kao i razmene na svim nivoima studija. Promocija će se održati 6. novembra 2012. godine u 12:00h na Univerzitetu u Nišu (Velika sala)


Global UGRAD program razmene za Srbiju i Crnu Goru nastavlja s dodelom punih stipendija akademski uspešnim i drustveno aktivnim studentima u Srbiji i Crnoj Gori. Ovo je sedma generacija studenata koji će zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Američke vlade i US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, uz podršku Američke ambasade u Beogradu I World Learning organizacije, provesti godinu dana na nekom od američkih univerziteta gde će pohadjati nastavu u okviru osnovnih studija, učestvovati u vannastavnim aktivnostima, volontirati, sticati praktična iskustva i predstavljati svoju zemlju kroz raznosvrsne kulturne aktivnosti. Po povratku u Srbiju, studenti nastavljaju studije na svojim matičnim univerzitetima i fakultetima. Šesta generacija je u okviru nekadašnjeg FORECAST Exchange programa, a sadašnjeg Global UGRAD programa, upoznalo američku kulturu i način studiranja iz sasvim novog ugla i steklo mnoga međunarodna prijateljstva, što ih je u jos većoj meri načinilo gradjanima globalne zajednice sveta. World Learning bi želeo da ovu izuzetnu priliku za dobijanje pune stipendije za jednogodišnje osnovne studije u Sjedinjenim Državama predstavi i studentima vašeg Univerziteta/fakulteta. U prilogu se nalaze detaljnije informacije o programu, kao i prijava i uputstva za popunjavanje prijave.


2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for Serbia

2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for SerbiaInstructions

2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for SerbiaApplication Form