Drop Down Menu

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ ФАКУЛТЕТА ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

 


Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) Niš organizuje VII Sajam poslova i stručnih praksi – Job Fair.

Sajam će se održati 2. i 3. marta 2015. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu pod sada već tradicionalnim sloganom „Tvoja karijera počinje ovde!“.

Cilj ovog događaja je da s jedne strane studentima, diplomcima i postdiplomcima pruži pomoć prilikom traženja posla ili stručne prakse,

a sa druge strane da izađe u susret kompanijama i obezbedi im mlade, kvalifikovane, motivisane i ambiciozne kadrove za traženu struku.

 

 


Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2015 години, 16-01-2015. је објављен у дневном листу „ НАРОДНЕ НОВИНЕ“

 

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У 2015. ГОДИНИ

 

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ ПОДНОСИОЦА ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА СТУДЕНТЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 


 

Internšip program je plaćeno angažovanje, i namenjeno je isključivo studentima završnih godina, apsolventima ili sveže diplomiranim studentima. Trajanje programa je između 2 i 12 meseci. Ideja programa je da uključujemo studente na projetktima unutar nekog odeljenja kako bi studenti mogli da primene znanja koja su stekli na fakultetu kao i da steknu nova. Detaljnije na Infostud-u.


 KONKURS ZA PROGRAM STIPENDIJA
NEMAČKE PRIVREDE DR ZORAN ĐINĐIĆ 2015

XII GENERACIJA

 

 

Beograd, 1. oktobar 2014. godine

 

Fondacija dr Zoran Đinđid, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.

U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boravide od juna sledede godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzedima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogudava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje budude radno angažovanje i u Srbiju.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđida u prolede 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i bududih lidera u Srbiji.

Online prijava traje od 1. oktobra do 31. oktobra 2014. godine. Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se nadi na web adresi: http://www.stipendienprogramm.de

 


 

LETNJI STUDIJSKI KURSEVI U GRČKOJ

 

The Greek Association for Atlantic and European Cooperation (GAAEC) launched in 2012.
The International Center for Leading Studies (TICLS). Educational Platform consistent with the current trends for an “interdisciplinary knowledge society” at all levels, combined with international intercultural networking qualities. TICLS runs three programs in the summer 2014 in Chania, Crete, Greece.

 

PLEASE SEE THE LINKS TO

 

** NEWSLETTER

http://gaaec.us3.list-manage.com/track/click?u=235af4b8d53305f2e65ab8320&id=ad21d1fdab&e=4b916cb6f7

 

** NEWS AND CALL FOR FEEDBACK

http://gaaec.us3.list-manage1.com/track/click?u=235af4b8d53305f2e65ab8320&id=836eb58d52&e=4b916cb6f7

 

FOR MORE INFORMATION

CALL FOR PARTICIPANTS – DEADLINE FOR APPLICATIONS:

APRIL 30, 2014

 

Scholarships Available

The International Academy for Advanced Studies (TIAAS)
July 21 - August 7

 

Chania – Med Forum on “Economy, Energy, Politics and Power”
25-27 July

 

Leaders For Our Future (LFOF)
14-31 July

 

** www.ticls.org

 


STIPENDIJE VLADE FRANCUSKE

 

PREZENTACIJA


Sreda 19. februar 2014.
U 12h00 : Filozofski fakultet (sala 434, na 4. spratu),

Ćirila i Metodija, 18000 Niš
 

U 14h00 : Elektronski fakultet, amfiteatar A1,

Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš


U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije srpskim studentima koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate.

U okviru kampanje za dodelu stipendija Francuske vlade i promociju studija u Francuskoj, francuska agencija Campus France i Francuski institut u Srbiji održaće prezentaciju u sredu 20. novembra na Filozofskom fakultetu u Nišu (sala 434) u 12h00 i na Elektronskom fakultetu u Nišu (amfiteatar A1) u 14h00.

Stipendije pokrivaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Stipendije se dodeljuju za sve oblasti.

Studenti koji žele da razgovaraju sa predstavnikom agencije Campus France iz Francuskog Instituta u Srbiji, mogu to učiniti posle prezentacije na Elektronskom fakultetu.

Za dodatne informacije :

http://www.institutfrancais-nis.rs/?p=2470

www.institutfrancais.rs

www.srbija.campusfrance.org

www.institutfrancais.rs www.srbija.campusfrance.org


JAVNI POZIV ZA STIPENDIRANJE
TALENTOVANIH UČENIKA I STUDENATA U 2014. GODINI

 

OBRAZAC - PRIJAVA ZA STIPENDIJU

 

OBRAZAC - NASTAVAK KORIŠĆENJA STIPENDIJE


GLOBAL UGRAD PROGRAM RAZMENE

Global UGRAD program razmene nudi stipendiju talentovanim studentima Srbije za jednogodišnje, osnovno studiranje na nekom od američkih fakulteta. Sponzor programa je ogranak Stejt Departmenta Sjedinjenih američkih država za obrazovanje i kulturu. Stipendija pokriva sve troškove od avionske karte do malog mesečnog džeparca. Studenti će imati priliku da žive na kampusu univerziteta i učestvuju u raznim aktivnostima pored studija. Do sada je skoro 300 studenata iz Srbije i Crne Gore uživalo u ovom iskustvu sa svim dobitima koje ono pruža.

Za program se mogu prijaviti svi studenti koji nisu trenutno upisani u poslednju godinu studija, osim studenata prava i medicine jer su u Sjedinjenim državama to diplomski programi.

Za više informacija posetite sajt www.worldlearning.org.rs ili svratite u Američki Kutak sredom od 18:15-19:15.

Kontakt: Snezana Đjurić,

Writing and TOEFL Prep Instructor*

Američki Kutak Niš, Obrenovićeva 20, 18 000 Niš

https://www.facebook.com/AmericanCornerNis

Tel. 63 78 11 542

E-mail: djuric.snezana@gmail.com


Grad Niš i kompanija Filip Moris otvorili su konkurs za dodelu prestižnih Konstantinovih stipendija namenjenih najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Konkurs će trajati do 10. novembra i sprovodi ga kancelarija Programa "Pokreni se za budućnost",  a svi uslovi i propozicije dostupni su na sajtu

 Konstantinova stipendija.


 

Educate Abroad Study Guide to Masters and Bachelors Degree Courses A Guide to Graduate Programs in Arts, Business, Engineering, Humanities, Management, Science European Centres of Academic ExcellenceThe School of Engineering and Design, Brunel University, UKWhy choose the School and Brunel?

• High graduate employment

• An award-winning Placement and Careers Centre

• Scholarships and Burhttp://www.brunel.ac.uk/courses/ug/fees/brunel-support-201

- PG seehttp://www.brunel.ac.uk/courses/pg/funding/scholarships-bursarie

- International look uphttp://www.brunel.ac.uk/courses/ug/fees/scholarship

• Top London University established in last 50 years (Times Higher Education)

• Research - General Engineering at Brunel is ranked 5th and Mechanical Engineering 8th in the country by Research Power

• Professional Accreditation

• Flexible modes of study

• Excellent location, 17 miles to the west of Central London and 20 minutes from London Heathrow by car, with the City Centre accessible by underground

For course information http://www.brunel.ac.uk

Aberystwyth University, UKSchool of Management and Business Many Schools of Management and Business will claim that they are unique.

We don’t claim to be unique, but we do know we can provide you with a high class learning experience, with fantastic employment prospects, a memorable student experience and more.

Located on the attractive Penglais Campus overlooking Cardigan Bay, we offer a unique environment in which to study and engage in research.

Our attractive range of Postgraduate programmes, in which we emphasize small group teaching, are highly regarded.

Courses:

MBA (Accredited by the Association of MBAs)

Masters in Management

MSc Management

MSc International Business Management

MSc Management and Marketing

MSc Management and Finance Specialist Masters

MSc Accounting and Finance

MSc Banking and Financial Regulation

MSc International Business and Public Policy

MSc MarketingRead more...

School of Arts, Oxford Brookes University, UK Oxford Brookes University houses one of the premier Arts Schools in the UK, renowned for innovative cross-disciplinary approaches to creative practices in Film studies, Fine Art, Design, Music and Publishing. The School of Arts is a leading centre for teaching and research in creative practice where practitioners and writers work closely with students in a stimulating environment. Our location provides access to some of the worlds best Libraries, Museums and Galleries including the Bodleian Library, Modern Art Oxford and the Ashmolean Museum.


Program "POKRENI SE ZA BUDUĆNOST" pod pokro-viteljstvom kompanije FI-LIP MORIS raspisao je no-vi konkurs za finansiranje studentskih projekata u iznosu od 700.000 dinara. Za stipendiranje studen-tskih projekata mogu da se prijave timovi od po 5 studenata, sa svih fakulteta Univerziteta u Nišu. Pored sticanja značajnog praktičnog iskustva u radu na sprovodjenju projekata i radu u zajednici, odabranim grupama omogućava se da prodju i trening o pisanju i upravljanju projektima, liderstvu, timskom radu, društvenom organizovanju i sl. Konkurs za 2013. godinu je otvoren do 3. marta 2013.

Prijavni formulari i uslovi konkursa dostupni su  na internet stranici www.pokrenisezabuducnost.rs


Pozivamo Vas da dodjete na prezentaciju Studija i stipendija Vlade Francuske za studente tehničkih nauka, koju će održati Gospodja Sandra Elezović (Campus France u Srbiji) i Gospodin Žerom Šindfesel(Francuski institut u Srbiji) 8. februara, 2013 u 12:00h - Univerzitet u Nišu - Elektronski fakultet, sala 1. Prezentaciji će prisustvovati i stipendista, Aleksandar Vučković, koji je bio na Masteru 2 u Francuskoj, a diplomirao je na Gradjevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Za sve koji su zainteresovani za individualni sastanak, mogu da pozovu i zakažu na broj 018 524 578, i traziti Draganu Milojević.

 

 Stipendije Vlade Francuske

 

U želji da unapredi saradnju izmedu Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije srpskim studentima koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate. Stipendije   pokrivaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Stipendije se dodeljuju za sve oblasti. Krajnji rok  za podnošenje kandidatura je  8. mart 2013. Za dodatne  informacije posetite web adrese:

 

www.institutfrancais.rs 

 

www.srbija.campusfrance.org


JAVNI POZIV

za stipendiranje talentovanih učenika i studenata u 2013. godini

 

Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grada Niša, objavljuje 

 

JAVNI POZIV

za stipendiranje talentovanih učenika i studenata

u 2013. godini

 

Sredstva za stipendije obezbeđuju se u budžetu Grada Niša za 2013. godinu i namenjena su za podsticaj razvoja talentovanih učenika srednjih škola i studenata koji postižu zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta.

 

 

I OPŠTI USLOVI KOJE KANDIDATI TREBA DA ISPUNjAVAJU:

 

1. da su redovni učenici srednjih škola ili studenti čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije;

2. da imaju prebivalište ili boravište, ukoliko su izbeglice ili interno raseljena lica, na teritoriji grada Niša najmanje godinu dana;

3. da se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija;

4. da nisu korisnici stipendija po drugom osnovu;

5. da nisu u radnom odnosu.

 

Uslov pod rednim brojem 2, sem za kandidata odnosi se i na njegove roditelje.

 

II POSEBNI USLOVI KOJE KANDIDATI TREBA DA ISPUNjAVAJU KUMULATIVNO:

 

B. USLOVI ZA STUDENTE:

1. da imaju najmanju prosečnu ocenu 9,00;

2. da su školske 2012/2013 prvi put upisali jesenji semestar odgovarajuće godine studija;

3. da studenti -apsolventi imaju u kalendarskoj 2013.godini najmanje 6 meseci do isteka apsolventskog staža;

4. da nisu stariji od 26 godina.

 

Studenti I prve godine osnovnih akademskih studija mogu ostvariti pravo na stipendiju samo ukoliko, osim što ispunjavaju opšte kriterijume iz tačke 2 i 4 koji se odnose na studente, imaju nagrade sa zvaničnih takmičenja koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja, a koje su osvajane u kontinuitetu najmanje dve poslednje školske godine ili bez kontinuiteta u dve od tri poslednje školske godine.

 

III DOKUMENTACIJA KOJU KANDIDATI PODNOSE:

 

-prijavu za dodelu stipendije (obrazac 1), odnosno, prijavu za nastavak korišćenja stipendije (obrazac 2);

-fotokopiju lične karte, svoje i roditelja, (ukoliko su u pitanju „stare“ lične karte i biometrijske lične karte bez čipa), odnosno očitanu biometrijsku ličnu kartu sa čipom, odnosno izbegličke legitimacije, odnosno, potvrde o prebivalištu ako su interno raseljena lica;

-fotokopiju zdravstvene knjižice – kao dokaz da nije u radnom odnosu;

-izjava dva svedoka o članovima domaćinstva;

-fotokopiju Ugovora o stipendiranju u 2012. godini, ukoliko je kandidat korisnik stipendije Grada Niša u 2012. godini;

-potvrdu o upisu odgovarajućeg razreda srednje škole sa prosekom ocena, odnosno, uverenje visokoškolske ustanove o upisanom zimskom semestru u školskoj 2012/2013. godini, sa prosekom ocena položenih ispita;

-učenici i studenti prve godine osnovnih akademskih studija podnose fotokopije diploma za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim i/ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja za najmanje dve poslednje školske godine ili bez kontinuiteta u dve od tri poslednje školske godine;

-fotokopije diploma i zvaničnih priznanja iz prethodne godine školovanja (npr: "Vuk Karadžić", "Đak generacije", Pohvalnica Grada Niša tj. „Vidovdanska nagrada“, "Najbolji student fakulteta", "Najbolji student Univerziteta"i dr.) iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta, kao i o priznatim pronalazačkim ili autorskim radovima.


U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio  konkurs za dodelu stipendija za 2013-2014. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master 2 i doktorskih studija.

Biće dodeljeno oko dvadeset stipendija  koje će pokriti troškove školarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slučajevima…), života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imaće status „stipendiste Francuske Vlade”

Francuski institut u Srbiji može takođe da dodeli „parcijalne stipendije“ koje pokrivaju troškove školarine i socijalnog osiguranja, a studentu omogućavaju sticanje statusa „stipendiste Francuske Vlade”. Ostatak troškova može da snosi preduzeće, opština ili sam student…(cf. nove mogućnosti za rad za vreme studiranja), 

www.campusfrance.org/fr/page/travailler-pendant-ses-etudes.

  • master 2, stipendija u trajanju od 10 meseci

  • doktorat, stipendija omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim što bi student trebalo godišnje da provede u Francuskoj po 6 meseci, to jest ukupno 18 meseci, u skladu sa konvencijom o komentorstvu između univerziteta u Srbiji i odabranog univerziteta u Francuskoj.

Pažnja: s obzirom na veliki broj kandidatura, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. 

Za više informacija:

 www.srbija.campusfrance.org


Obaveštavamo vas da će TEMPUS kancelarija u Srbiji i ove godine održati promociju stipendija u okviru ERASMUS MUNDUS programa, namenjenih svim studentima iz Srbije za studiranje na master i doktorskim studijama u zemljama EU, kao i razmene na svim nivoima studija. Promocija će se održati 6. novembra 2012. godine u 12:00h na Univerzitetu u Nišu (Velika sala)


Global UGRAD program razmene za Srbiju i Crnu Goru nastavlja s dodelom punih stipendija akademski uspešnim i drustveno aktivnim studentima u Srbiji i Crnoj Gori. Ovo je sedma generacija studenata koji će zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Američke vlade i US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, uz podršku Američke ambasade u Beogradu I World Learning organizacije, provesti godinu dana na nekom od američkih univerziteta gde će pohadjati nastavu u okviru osnovnih studija, učestvovati u vannastavnim aktivnostima, volontirati, sticati praktična iskustva i predstavljati svoju zemlju kroz raznosvrsne kulturne aktivnosti. Po povratku u Srbiju, studenti nastavljaju studije na svojim matičnim univerzitetima i fakultetima. Šesta generacija je u okviru nekadašnjeg FORECAST Exchange programa, a sadašnjeg Global UGRAD programa, upoznalo američku kulturu i način studiranja iz sasvim novog ugla i steklo mnoga međunarodna prijateljstva, što ih je u jos većoj meri načinilo gradjanima globalne zajednice sveta. World Learning bi želeo da ovu izuzetnu priliku za dobijanje pune stipendije za jednogodišnje osnovne studije u Sjedinjenim Državama predstavi i studentima vašeg Univerziteta/fakulteta. U prilogu se nalaze detaljnije informacije o programu, kao i prijava i uputstva za popunjavanje prijave.


2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for Serbia

2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for SerbiaInstructions

2013-2014 Global Undergraduate Exchange Program for SerbiaApplication Form