Drop Down Menu

 

УПИС НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

 

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА
ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ
НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ ШКОЛСКЕ 2016/2017. ГОДИНЕ

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

ЗА ПОТЕНЦИЈАЛНЕ КАНДИДАТЕ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ

ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2016/2017. ГОДИНЕ

 

ПРИЈАВА

НА КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА

НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У ШКОЛСКОЈ 2016/2017. ГОДИНИ

     

 


РЕЧ ДЕКАНА

Драги будући студенти,

Пред Вама је доношење најважније животне одлуке. Који факултет уписати и која ће вам диплома обезбедити лиценцу за улазак у професионалну арену живота где ваш чека веома много професионалних изазова. Опредељење за будуће студије није спонтан већ је дубоко промишљен и логичан избор. Избор каријере представља једно од најважнијих питања које се намећу у животу сваког младог човека. Избор факултета је избор вашег живота!

Опредељењем за Факултет заштите на раду у Нишу ви сте се определили за један изузетно одговоран, сложен и хуман посао. Ваша одговорност је у томе што ви као будући свршени студенти обликујете човеково окружење у циљу стварања што повољнијих радних и животних услова, у време када је то окружење изложено многобројним негативним утицајима. Избор будућег занимања је вредан поштовања и дивљења.

Вама који сте се определили да студирате на нашем Факултету, свој живот профилишете кроз каријеру успешног дипломираног или мастер инжењера или даље научног радника, честитамо на опредељењу да се усмерите ка стицању нових знања која ћете с успехом моћи да примените на вашем будућем радном месту. На Факултету вам нудимо прилику да стекнете савремена знања у области инжењерства заштите животне средине и заштите на раду, конципирана на савременим теоријским достигнућима са практичном применом, она знања која су потребна у савременим, турбулентним тржишним условима, где је сналажење и опстајање слично спортској борби у којој побеђују најбољи.

Дођите – ту смо да вам помогнемо. Наставници и сарадници су изврсни предавачи, доказани и у теорији и пракси и потврђени у научној и стручној јавности. Високе компетенције и сусретљивост у комуникацији са студентима, како на часовима тако и на консултацијама, гаранција су да ћете овладати знањем и вештинама које ћете користити као најбоље оружје у будућности. Сваки наставник и сарадник мора наћи довољно времена, воље и стрпљења да вам брзо и ефикасно одговори на ваша питања, нејасноће, дилеме, захтеве и потребе.

Факултет је данас препознатљив као водећа и савремена установа јединственог европског образовног простора, са јасно израженим лидерским амбицијама у образовању и науци у научној области Инжењерство заштите животне средине и заштите на раду. У току постојања Факултета наставни планови и студијски програми су више пута мењани, дорађивани и поправљани, а све у циљу да се иде у корак са временом, савременим потребама друштва и научно-технолошким достигнућима. С поносом истичем да Факултет данас реализује девет студијских програма: два студијска програма на основним академским студијама у четворогодишњем трајању - Заштита на раду и Заштита животне средине, пет студијских програма мастер академских студија у једногодишњем трајању - Инжењерство заштите на раду, Инжењерство заштите животне средине, Инжењерство заштите од пожара, Управљање ванредним ситуацијама и Управљање комуналним системом и два студијска програма на докторским академским студијама - Инжењерство заштите на раду и Инжењерство заштите животне средине. Оваква структура студијских програма вама, нашим будућим студентима, омогућава директну проходност за стицање знања и највиших звања у академском образовању. Студијски програми су конципирани на начин да нуде оптималну комбинацију теоретских и практичних знања утемељених на савременим научним и стручним сазнањима, чијим ће те се савладавањем потпуно оспособити за рад на вашем будућем радном месту.

Наш основни мотив је да развијемо и реализујемо студијске програме чији ће крајњи исход бити ваше задовољство и корист, а наша дужност је да удовољимо вашим жељама да стекнете квалитетна знања која ће вам обезбедити добар посао и од вас направити професионалце спремне да одговоре сваком изазову.

Искористите прилику и на универзитету и на факултету који су места знања и мудрости да откријете тајне које се крију у свету науке. На том путу вас чекају многи изазиви. Али немојте на првом могућем неуспеху да губите наду - имајте на уму да сваки лет прати могући пад; да је сваки успех пропраћен могућим неуспехом; да сваку жељену десетку прати нежељена могућа петица.

Желим вам успешан пут ка стицању нових знања. Заједно са нама, крените храбро, останите устрајани, мотивисани да позитивно размишљате и успех који желите постићи је загарантован. Верујте у себе, у своје способности и могућности јер то је тајна сигурног успеха на путу знања на коме управо крочите.

Надам се да избор будуће професије неће бити тежак задатак. Биће нам част и задовољство уколико нама укажете поверење и донесте важну одлука да нам се придружите и да вас управо ми водимо на путу стицања нових сазнања.

Изаберите студије на Факултету заштите на раду у Нишу – нећете погрешити!

Добродошли у академски свет!

Добродошли на Факултет заштите на раду у Нишу.

 

Факултет заштите на раду у Нишу

Д е к а н

др Момир Прашчевић, ред. проф.

 

 

ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
ИЗ ДРУГОГ КОНКУРСНОГ РОКА  2016/2017.

 

ЕКОЛОГИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

ИНФОРМАТИКА

 

МАТЕМАТИКА

 

ХЕМИЈА

 

ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
ИЗ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА  2016/2017.

 

ЕКОЛОГИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

ИНФОРМАТИКА

 

МАТЕМАТИКА

 

ФИЗИКА

 

ХЕМИЈА

 


ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
ИЗ ПРОДУЖЕНОГ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА 2016/2017.


ЕКОЛОГИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

ИНФОРМАТИКА

 

ХЕМИЈА