Drop Down Menu

УПИС - МАС - 2018/2019.

 

ПРИЈАВНИ ЛИСТ

 

ЗАЈЕДНИЧКИ КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ

ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ  МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА

ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

 


ОАС 2018/2019.


КОНКУРС

ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА

ШКОЛСКЕ 2018/2019. ГОДИНЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ

 

ОДЛУКА О НАЧИНУ СПРОВОЂЕЊА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

 

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

објављује

ЗАЈЕДНИЧКИ КОНКУРС

ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА ОСНОВНИХ

АКАДЕМСКИХ, ИНТЕГРИСАНИХ АКАДЕМСКИХ И ОСНОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

НА ФАКУЛТЕТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

 

СТРУЧНО УПУТСТВО
МИНИСТРА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ УПИСА У ПРВУ ГОДИНУ СТУДЈСКИХ ПРОГРАМА
ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА

 

ИЗЈАВА 1 - УПИС ПРИПАДНИКА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ИЗ СУСЕДНИХ ЗЕМАЉА

 

ИЗЈАВА 2 - АФИРМАТИВНЕ МЕРЕ УПИСА ЗА ПРИПАДНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

 

ПРИЈАВА НА КОНКУРС

 

 

ЛИТЕРАТУРА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ

 

МАТЕМАТИКА

 Литература:

 • Деспотовић Р., Тошић Р., Шешеља Б.: Математика, I разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Војводић Г., Деспотовић Р., Петровић В., Тошић Р., Шешеља Б.: Математика, II разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Војводић Г., Паунић Ђ., Тошић Р.: Математика, III разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Пап Е., Лозанов-Црвенковић З.: Математика, IV разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 

ФИЗИКА

 Литература:

 • Ивановић Д., Распоповић М., Крпић Д., Божин С., Аничин И., Урошевић В., Жегарац С., Даниловић Е., Васиљевић И.: Физика  са збирком задатака и приручником за лабораторијске вежбе, I разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Распоповић М., Ивановић Д., Крпић Д., Божин С., Аничин И., Урошевић В., Жегарац С., Даниловић Е., Васиљевић И.: Физика  са збирком задатака и приручником за лабораторијске вежбе, II разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 

ХЕМИЈА

Литература:

 • Хорват Р., Ракочевић М.: Хемија, I разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Хорват Р.: Неорганска хемија, II разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Стоиљковић А.: Хемија, III разред гимназије, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Петровић Ј., Велимировић С.: Хемија, IV разред гимназије, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 

ИНФОРМАТИКА

 Литература:

 • Клем Н.: Рачунарство и информатика, I разред средње школе, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Клем Н.: Рачунарство и информатика, II разред гимназије, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Тошић Д.: Рачунарство и информатика, III разред гимназије, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

 • Стојановић М.: Рачунарство и информатика, IV разред гимназије, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд

Припремна настава за пријемни испит - ПОWЕР ПОИНТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

 

ЕКОЛОГИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Литература:

 • Ружица Ратајац, Драган Веселиновић, Глигорије Антоновић, Богдан Бошковић, Мирјана Цветковић: Екологија и заштита животне средине за 1. или 2. разред медицинске школе, прехрамбене и средње школе у делатности личних услуга.

 

УПИС - ДАС - 2017/2018.

 

ЗАЈЕДНИЧКИ КОНКУРС УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ

ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ  СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА
ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

 

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР - ДАС

 


 

РЕЧ ДЕКАНА

Драги будући студенти,

Пред вама је доношење најважније животне одлуке – који факултет уписати и која ће вам диплома обезбедити лиценцу заулазак у професионалну арену живота где вас чека веома много професионалних изазова. Опредељење за будуће студије није спонтан, већ дубоко промишљен и логичан избор. Избор каријере представља једно од најважнијих питања које се намећу у животу сваког младог човека.

Избор факултета је избор вашег живота!

Опредељењем за Факултет заштите на раду у Нишу ви сте се одлучили за један изузетно одговоран, сложен и хуман посао. Ваша одговорност је у томе што ви као будући дипломирани студенти обликујете човеково окружење у циљу стварања што повољнијих радних и животних услова у време када је то окружење, нажалост, изложено многобројним негативним утицајима. У исто време, избор оваквог будућег занимања вредан је поштовања и дивљења.

Свима вама који сте се определили да студирате на нашем Факултету и да свој живот профилишете кроз каријеру успешног дипломираног или мастер инжењера или даље научног радника честитамо на опредељењу да се усмерите ка стицању нових знања, а која ћете с успехом моћи да примените на свом будућем радном месту. На Факултету вам нудимо прилику да стекнете савремена знања из научних области Инжењерство заштите животне средине и заштите на раду и Менаџмент и бизнис, конципирана на савременим теоријским достигнућима са практичном применом, она знања која су потребна у савременим, турбулентним тржишним условима, где је сналажење и опстајање слично спортској борби у којој побеђују најбољи.

Дођите – ту смо да вам помогнемо! Наставници и сарадници су изврсни предавачи, доказани и у теорији и у пракси и потврђени у научној и стручној јавности. Високе компетенције и сусретљивост у комуникацији са студентима, како на часовима, тако и на консултацијама, гаранција су да ћете овладати знањем и вештинама које ћете користити као најбоље оружје у будућности. Сваки наставник и сарадник мора наћи довољно времена, воље и стрпљења да вам брзо и ефикасно одговори на сва питања, нејасноће, дилеме, захтеве и потребе.

Факултет је данас препознатљив као водећа и савремена установа јединственог европског образовног простора, са јасно израженим лидерским амбицијама у образовању и науци у научним областима Инжењерство заштите животне средине и заштите на раду и Менаџмент и бизнис. У току постојања Факултета наставни планови и студијски програми више пута су мењани, дорађивани и поправљани, а све у циљу да се иде у корак са временом, савременим потребама друштва и научно-технолошким достигнућима. С поносом истичем да Факултет данас реализује десет студијских програма: два студијска програма на основним академским студијама у четворогодишњем трајању – Заштита на раду и Заштита животне средине, шест студијских програма мастер академских студија у једногодишњем трајању - Инжењерство заштите на раду, Инжењерство заштите животне средине, Инжењерство заштите од пожара, Управљање ванредним ситуацијама, Управљање комуналним системом и Управљање заштитом животне средине и два студијска програма на докторским академским студијама - Инжењерство заштите на раду и Инжењерство заштите животне средине. Оваква структура студијских програма вама, нашим будућим студентима, омогућава директну проходност за стицање знања и највиших звања у академском образовању. Студијски програми су конципирани на начин да нуде оптималну комбинацију теоретских и практичних знања утемељених на савременим научним и стручним сазнањима, чијим ћете се савладавањем потпуно оспособити за рад на свом будућем радном месту.

Наш основни мотив јесте да развијемо и реализујемо студијске програме чији ће крајњи исход бити ваше задовољство и корист, а наша дужност је да удовољимо вашим жељама да стекнете квалитетна знања која ће вам обезбедити добар посао и од вас направити професионалце спремне да одговоре сваком изазову.

Искористите прилику и на универзитету и на факултету који су места знања и мудрости да откријете тајне које се крију у свету науке.. На том путу чекају вас многи изазови. Али немојте на првом могућем неуспеху да губите наду – имајте на уму да сваки лет прати могући пад, да је сваки успех пропраћен могућим неуспехом, да сваку жељену десетку прати нежељена могућа петица.

Желим вам успешан пут ка стицању нових знања. Заједно са нама, крените храбро, останите истрајни, мотивисани да позитивно размишљате и успех који желите постићи загарантован је! Верујте у себе, у своје способности и могућности – то је тајна сигурног успеха на путу знања на који ћете ускоро крочити.

Надам се да избор будуће професије неће бити тежак задатак. Биће нам част и задовољство уколико нама укажете своје поверење и донесте важну одлуку да нам се придружите и допустите да вас управо ми водимо на путу стицања нових сазнања.

Изаберите студије на Факултету заштите на раду у Нишу – нећете погрешити!

Добро дошли у академски свет!

Добро дошли на Факултет заштите на раду у Нишу.

 

 Факултет заштите на раду у Нишу

Д е к а н

др Момир Прашчевић, ред. проф

 

 

 


ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
СА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА 2018/2019.

 

ДРУГИ РОК

 

ПРВИ ДОДАТНИ ТЕРМИН

 

ПРВИ РОК

 


ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
СА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА 2017/2018.

 

ПРВИ РОК

 

ПРВИ ПРОДУЖЕНИ РОК

 

ДРУГИ РОК

 


ОАС - РЕШЕЊА ТЕСТОВА
СА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА 2016/2017.

 

ПРВИ РОК

 

ПРВИ ПРОДУЖЕНИ РОК

 

ДРУГИ РОК